ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να δείξει στην Ανδόρρα και ο Πινέδα

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  /  )
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / ) ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα στο πρώτο ματς με την Ίντερ Εσκάλδες λόγω της χαλάρωσης που έδειξε και μετά τα γκάζια του Αλμέιδα οι παίκτες καλούνται να δείξουν ότι αυτό το ματς είναι μια κακή παρένθεση ενόψει της συνέχειας.

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός φαίνεται στην παρούσα φάση να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καθώς στην ΑΕΚ πρώτο μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα να κερδίσει την Ίντερ Εσκάλδες στην Ανδόρρα και να συνεχίσει στον επόμενο προκριματικό γύρο του Conference League κόντρα στην αρμένικη Νόα.

Αυτό ισχύει αφενός γιατί οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να καθαρίσουν από το πρώτο ματς την πρόκριση, αφετέρου γιατί πλην του φορ η ΑΕΚ έχει υλοποιήσει μεγάλο κομμάτι του σχεδιασμού της. Στην κορυφή έχει μόνο τον Λιβάι Γκαρσία και χρειάζεται παίκτη και το θέμα "τρενάρει" γιατί ψάχνει παίκτη τουλάχιστον αντίστοιχης αξίας με τον φορ από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο.

Προφανώς οι κιτρινόμαυροι αναζητούν και έναν αριστερό μπακ, μετά το ναυάγιο με τον Γιαννούλη, έχοντας βολιδοσκοπήσει προ ημερών την περίπτωση του Γιώργου Κυριακόπουλου. Ως προς αυτή τη θέση όμως δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση διότι έχει στο ρόστερ της τον Χατζισαφί και τον Πήλιο και για τα πρώτα ματς μπορεί να πορευθεί με αυτούς, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα συνεχίσει ως έχει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μπρινιόλι.

Μέχρι τότε όμως η ΑΕΚ πηγαίνει στην Ανδόρρα για να αποδείξει ότι το διάστημα 18 λεπτών που δέχθηκε τρία γκολ ήταν μια κακή παρένθεση για τη συνέχεια. Φυσικά αυτό θα το κάνει κάτω από την άσχημη συνθήκη να είναι λαβωμένη από ιώσεις. Οι Ελίασον, Πινέδα και Γαλανόπουλος δεν ταξίδεψαν με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ εκτός είναι και ο Μπρινιόλι, κάνοντας τον Αλμέιδα να έχει 19 ετοιμοπόλεμους (από τη λίστα Α) ποδοσφαιριστές.

Τα γκάζια του Αλμέιδα και το σίριαλ με Πινέδα

Μετά το ματς με την Ίντερ Εσκάλδες ο Ματίας Αλμέιδα κράτησε τους παίκτες του στα αποδυτήρια και έβαλε τα δικά του γκάζια για τα λάθη που επανέλαβαν.

Λάθη και άσχημη νοοτροπία που είχε και πέρυσι και όπως είπε και ο "Πελάδο" στη συνέντευξη Τύπου και έμεινε στο ίδιο σημείο. Αντίστοιχη ανάλυση των λαθών έγινε και στα Σπάτα (ως είθισται). Οι παίκτες οφείλουν έτσι να πάνε στην Ανδόρρα και να κάνουν με σοβαρότητα τη δουλειά τους για να συνεχίσουν στον επόμενο γύρο.

Ωστόσο η σωστή νοοτροπία δεν πρέπει να τηρηθεί μόνο σε αυτή τη ρεβάνς, αλλά σε όλη τη σεζόν, καθώς την επόμενη φορά οι κιτρινόμαυροι θα πληρώσουν πολύ πιο ακριβά την επόμενη φορά αυτά τα λάθη. Για την ώρα έχουν μπροστά τους το παιχνίδι με την Ίντερ Εσκάλδες.

Από εκεί και πέρα το θέμα των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ ήταν δίχως αμφιβολία ο Ορμπελίν Πινέδα και οι δηλώσεις του ατζέντη του, Μάριο Βιγιαρεάλ, στο Μεξικό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μεξικανός μέσος είδε με καλό μάτι το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του παρείχε η Μοντερέι και φυσικά την προοπτική του επαναπατρισμού αφήνοντας τον ατζέντη του να το τρέξει (γιατί μπορούσε να το σταματήσει όλο αυτό), ωστόσο στις υποχρεώσεις του έως τώρα με την ΑΕΚ είχε αποδειχθεί κύριος, συνεπής, ευδιάθετος στις προπονήσεις και με καλή παρουσία.

Πήρε έξτρα μέρες διακοπών και γι' αυτό ήταν στην αποστολή στο πρώτο ματς με την Ίντερ Εσκάλδες, θα ήταν κανονικά και στη ρεβάνς ενδεχομένως και σαν βασικός, αλλά έμεινε στα πιτς λόγω ίωσης.

Δείγμα όλων των παραπάνω ότι ο Αλμέιδα τον υπολογίζει κανονικά και η ίδια η ΑΕΚ διά στόματος Μάριου Ηλιόπουλου τόνισε ότι ο Μεξικανός δεν πωλείται. Ειδικά στο ύψος των προτάσεων που έφτασε η Μοντερέι που δεν είχε καμία διάθεση να αποζημιώσει αδρά την ΑΕΚ και να προσφέρει ένα καλό ποσό όπως έκανε με τον Πινέδα.

Μάλιστα στο Μεξικό αρχίζουν να καταλαβαίνουν (τουλάχιστον προσωρινά) ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή δεν πρόκειται να προχωρήσει, μιας και η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει. Ο Πινέδα θα συνεχίσει να είναι ποδοσφαιριστής της, θα συνεχίσει να τιμάει τη σχέση με τον ποδοσφαιρικό του πατέρα, Ματίας Αλμέιδα. Άλλωστε χάρη σε εκείνον ήρθε στην Ελλάδα, άσχετα μετά τη σύνδεση που απέκτησε με το κλαμπ και επιβεβαίωσε και ο ατζέντης του.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ