ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η εμφάνιση του αληθινού "Τούκου" Περέιρα και ο ρόλος που φαίνεται ότι του ταιριάζει γάντι

Ο Ρομπέρτο Περέιρα με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Ρομπέρτο Περέιρα με τη φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Στο πρώτο ντέρμπι του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ο Αργεντινός χαφ, Ρομπέρτο Περέιρα, έκανε πολλή και σωστή δουλειά στη μεσαία γραμμή, βοηθώντας την ΑΕΚ να κρατάει τον ρυθμό και να αποφεύγει ανασταλτικές δυσκολίες.

Ο Πινέδα που έκανε το τέλειο ματς στο "10", ο Ρότα που έχει πλέον εξελίξει το πόδι του σε μοιρογνωμόνιο σημαδεύοντας τον Πιερό, ο φορ από την Αϊτή που είναι ταύρος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο ανίκητος Βίντα, ο εξαιρετικός Κάλενς, ο Στρακόσα που ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε.

Όλοι τους έκαναν τη δουλειά όπως έπρεπε απέναντι στον Παναθηναϊκό, όλοι τους μόχθησαν και υπηρέτησαν σωστά το άψογο τακτικό πλάνο του Ματίας Αλμέιδα.

Αλλά αυτή ήταν αι η πρώτη φορά που είδαμε κάμποση από τη λάμψη και την ουσία του "Τούκου" Περέιρα.

Από τις πλέον δαπανηρές κινήσεις του καλοκαιριού, με συμβόλαιο που πλησιάζει τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως, άρα και με μεγάλες απαιτήσεις να απορρέουν αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι ο 33χρονος Αργεντινός είχε μια αρκετά αργή προσαρμογή, παρόλο που ήταν πολύ ενεργός πέρυσι στην Ουντινέζε.

Δεν είναι επίσης, ψέμα να πει κάποιος ότι βρέθηκε στην 11αδα της ομάδας στους αγώνες με την Athens Kallithea και τον Παναθηναϊκό, μέσα από τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν βάσει των πολλών απουσιών.

Αυτός είναι όμως, ο ρόλος για τον οποίο ο Αλμέιδα τον προόριζε όταν το καλοκαίρι αποφασίστηκε η απόκτησή του.

Να κινείται δίπλα στον αμυντικό χαφ, ως "8αρι", αν κι έχει το απαραίτητο ρεπερτόριο για να βοηθήσει εξίσου στο "10" ή ως έξω αριστερά.

Σε αυτές τις θέσεις ωστόσο, υπάρχει πολυκοσμία, μεγαλύτερη από ό,τι στην καρδιά της μεσαίας γραμμής.

Μεστό παιχνίδι, με ποιότητα και αθόρυβη δουλειά

Υπήρχαν απορίες μετά το τέλος του αγώνα, για το αν φάνηκε όσο άλλοι. Δεν ήταν ωστόσο, η αποστολή του να φανεί περισσότερο από τους συμπαίκτες του, παρά να κάνει δουλειά αθόρυβη, άψογη τακτικά, δουλειά του προπονητή που είχε από εκείνον πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Ήταν εξαιρετικός στις μεταβιβάσεις του, κάλυψε χώρους, έδωσε βοήθειες, έκλεψε μπάλες, ήταν ο ιδανικός παρτενέρ για τον Σιμάνσκι που ενίοτε ψάχνει τον άνθρωπο που θα αφαιρέσει ένα κομμάτι από το μεγάλο ανασταλτικό βάρος που κουβαλάει στους ώμους του.

Στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο "Τούκου" είχε 21/24 επιτυχημένες πάσες, έχοντας λαθέψει τρεις φορές, δύο προσπαθώντας να περάσει την μπάλα κάθετα προς την περιοχή του αντίπαλου και μία όταν επιχείρησε μια άστοχη σέντρα.

Συνολικά είχε 2/2 μακρινές μεταβιβάσεις, 6/6 σωστές πάσες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του γηπέδου, 7/8 πετυχημένες προωθητικές πάσες και 4/4 εύστοχες μεταβιβάσεις προς τα πίσω.

Επίσης, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες από όσες έδωσε (4/6) κι είχε επτά ανακτήσεις μπάλας, οι τέσσερις εκ των οποίων πάνω από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Παναθηναϊκού.

Ένα γεμάτο παιχνίδι που σε πολλές περιπτώσεις καθόρισε τον τόνο για την ΑΕΚ, βοήθησε στο να κρατήσει ρυθμό, αλλά και να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις ανασταλτικά.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ