ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η φανέλα με το νούμερο 9 και οι προηγούμενες φορές του Έρικ Λαμέλα στο "κουτί"

Ο Έρικ Λαμέλα
Ο Έρικ Λαμέλα INTIME SPORTS

Ο Ματίας Αλμέιδα θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Λικβάι Γκαρσία ενόψει του ματς με τη Νόα, αλλά ήδη δουλεύει στο μυαλό του τις τρεις υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις.

Άπαντες στην ΑΕΚ ζουν με την ελπίδα και τις πιθανότητες να καταφέρει ο Λιβάι Γκαρσία να δώσει το παρών στον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στη Νόα, στην προσπάθεια της Ένωσης να ανατρέψει την κατάσταση και να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Conference League, κάνοντας την ανατροπή μετά το εις βάρος της 3-1 του πρώτου παιχνιδιού στην Αρμενία.

Γνωρίζουν επίσης, βέβαια, ότι όταν ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο βρίσκεται (ή βρισκόταν) στο όριο να υποστεί μυϊκή ζημιά οι 4-5 μέρες που μεσολαβούν μέχρι την επόμενη αναμέτρηση, ίσως να μην είναι ικανό διάστημα για να παίξει.

Κι αν αυτό, συμβεί, η απόφαση θα εμπεριέχει ρίσκο να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, με σοβαρή πιθανότητα η ομάδα να στερηθεί της υπηρεσίες του για μεγαλύτερο διάστημα.

Η Ένωση χρειάζεται το λιγότερο τρία γκολ για να περάσει στην επόμενη φάση της τρίτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Ίσως και περισσότερα αν εμφανίσει αυτές τις -συνήθεις εδώ και μήνες- παιδικές αμυντικές ασθένειες που την ωθούν να κάνει δώρα στον εκάστοτε αντίπαλο, ανεξάρτητα από τη δυναμική αυτού.

Αν ο Γκαρσία δεν τα καταφέρει, ή αν αποδειχθεί μέσα από το παιχνίδι ότι δεν είναι για πολλά-πολλά (δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις δηλώσεις του στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν επεσήμανε ότι φέτος για εκείνον έχει μεγάλη ουσία το να παραμένει υγιής), οι λύσεις για τον Ματίας Αλμέιδα είναι πολύ περιορισμένες.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός όσον αφορά στη θέση του επιθετικού δεν δούλεψε καλά έως σήμερα, οπότε πάμε για αλχημείες.

Η έκπληξη με Λαμέλα και οι δύο άλλοι

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας -μίλησε άλλωστε σχετικά γι’ αυτό- ο τεχνικός της Ένωσης υπολόγιζε ως εναλλακτική λύση για την κορυφή της επίθεσης τον Νορντίν Άμραμπατ, προφανώς επειδή δεν είχε στη διάθεσή του τον Στίβεν Τσούμπερ.

Όχι ότι ο Ελβετός είναι φορ, αλλά αυτόν τον ρόλο τον έχει διαδραματίσει στην ΑΕΚ, κάποιες φορές μάλιστα με επιτυχία.

Αντιθέτως, ο Άμραμπατ δεν το έχει κάνει αυτό ποτέ στην Ένωση επί Αλμέιδα σε επίσημο ματς, αν και είχε παίξει στην κορυφή της επίθεσης σε τρία παιχνίδια των playoffs τη σεζόν 2021-22, σκοράροντας μάλιστα στο 1-1 της Τούμπας, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ένα κρυφό χαρτί που ο ενδεχομένως ο Αλμέιδα θα μπορούσε να επικαλεστεί, είναι αυτό του Έρικ Λαμέλα. Όχι επειδή ο Αργεντινός έχει διαλέξει το νο. 9 στη φανέλα του, αλλά διότι και αυτός έχει παίξει κάποιες φορές στην καριέρα του ως φορ περιοχής.

Σε 12 αγώνες στην κορυφή της επίθεσης μετράει δύο γκολ και μία ασίστ, ενώ η τελευταία σεζόν που χρησιμοποιήθηκε εκεί ήταν η προπερυσινή (2022-23), στη Σεβίλλη.

Σε τρεις αγώνες στη La Liga και σε έναν για το Europa Legue (απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ήταν ο βασικός φορ της ομάδας, δίχως πάντως να σκοράρει ή να δώσει ασίστ που να έγινε γκολ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ