ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η μεταγραφή του Κικάνοβιτς και γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς
Ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς © 2021 JOSIE LEPE/AP IMAGES

Η ΑΕΚ καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στην αγορά του Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς από τους Σαν Χοσέ Ερθουκέικς, με αυτή την επιλογή να είναι και η μοναδική για τα άκρα της επίθεσης.

Στην παρούσα φάση, η ΑΕΚ και οι Σαν Χοσέ Ερθκουέικς εξακολουθούν να βρίσκονται σε φάση διαπραγμάτευσης για τη μεταγραφή του Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς στην Ένωση. Ενός μεσοεπιθετικού που έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ και ο οποίος αποτελεί προσωπική εισήγηση του Ματίας Αλμέιδα.

Από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής εξέφρασε προς τη διοίκηση της αμερικανικής ομάδας την επιθυμία του να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, άνοιξε ο δρόμος της μεταγραφής του.

Αυτά είναι τα δεδομένα για Κικάνοβιτς

Οι ομάδες του MLS είναι πολύ ανοιχτές σε τέτοιες συζητήσεις και δεν παρουσιάζουν εγωιστικές τάσεις που οδηγούν σε κόντρες και ρήξεις με παίκτες που θέλουν να αλλάξουν ομάδα, ειδικότερα δε, όταν επιθυμούν να πάνε σε άλλη Ήπειρο.

Κάπως έτσι, το νερό έχει μπει στ' αυλάκι, με τις πληροφορίες μας να κάνουν λόγο για μια υπόθεση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα προσεχή 24ωρα και με αρκετές πιθανότητες να έχει αίσιο τέλος για την ΑΕΚ.

Αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό, καθώς η Σαν Χοσέ ζήτησε αρχικά 2 εκατ. ευρώ και η Ένωση ξεκίνησε από αρκετά χαμηλότερα. Όμως έχει επανέλθει και οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά.

Κυκλοφορούν κάποιες φήμες τις τελευταίες ώρες, ότι ο παίκτης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Βοσνία -από όπου κατάγεται- και όχι στις ΗΠΑ (η προετοιμασία της Σαν Χοσέ ξεκινά στις 6 Ιανουαρίου), όμως αυτό δεν είναι απόλυτα διασταυρωμένο.

Μια περίπτωση αντίστοιχη με εκείνη του Πινέδα

Λίγη σημασία έχει βέβαια από τη στιγμή που έχει πει στους αρμόδιους για τα μεταγραφικά δρώμενα στον αμερικανικό σύλλογο ότι επιθυμεί να αποχωρήσει. Περισσότερη σημασία έχει το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει κάποια εναλλακτική λύση αν η υπόθεση του Κικάνοβιτς, για κάποιο λόγο δεν ευδοκιμήσει.

Αυτό θα έχει συμβεί διότι ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ασχοληθεί με άλλη περίπτωση παίκτη. Ήθελε τον 'Μπέντζι' από το καλοκαίρι και στην ΑΕΚ είχαν αποφασίσει από τότε ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τον φέρουν στην Ελλάδα τον Γενάρη,

Είναι μια περίπτωση αντίστοιχη με εκείνη του Πινέδα, καθώς και τότε ο Αργεντινός κόουτς επέμενε να εξαντληθούν τα περιθώρια για την απόκτηση του Μεξικανού -και μόνο αυτού!- υπό οποιοδήποτε καθεστώς. Όπως τελικά συνέβη, με τον «ξερό» δανεισμό του από τη Θέλτα, δίχως οψιόν αγοράς.

Τώρα βέβαια η Ένωση κινείται για αγορά και μάλιστα με υψηλό κόστος, επειδή βρίσκει και το έδαφος για να το κάνει. Αν τώρα δεν τα καταφέρει, δεν είναι βέβαιο ότι θα ασχοληθεί με άλλη περίπτωση ακραίου μεσοεπιθετικού.

Γι' αυτό και δίνει χρόνο στην υπόθεση, προσπαθώντας να τη φέρει εις πέρας. Σίγουρα, πάντως, ο Αλμέιδα και το αρμόδιο μεταγραφικό επιτελείο, δεν έχουν εστιάσει σε άλλον παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά για τον Γενάρη.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ