ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η σοβαρή πιθανότητα να μεταβεί στην Ολλανδία με τους δύο τερματοφύλακες που θα ήθελε να αλλάξει και οι Στρακόσα - Μπρινιόλι

Ο Στρακόσα σε αγώνα με την Μπρέντφορντ
Ο Στρακόσα σε αγώνα με την Μπρέντφορντ AP PHOTO/DAVID CLIFF

Η ΑΕΚ ξεκινά την προετοιμασία της ενώ την Κυριακή (23/6) αναχωρεί για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο και είναι πιθανό στο αεροπλάνο να βρεθούν δύο τερματοφύλακες οι Αθανασιάδης και Στάνκοβιτς που η Ένωση θέλει να αλλάξει.

Θα ανακοινώσει κάποια μεταγραφή σήμερα ο Μάριος Ηλιόπουλος στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει (20/6, 14:00 LIVE από το SPORT24) προκειμένου να δώσει δυναμικό -πρώτο επί της ουσίας- παρών ως νέος ιδιοκτήτης και να ζεστάνει τον "παγωμένο" κόσμο της ΑΕΚ;

Κάποιοι το θεωρούν ως δεδομένο, μιλούν για Φοφανά, Λαμέλα έως και Ντι Μαρία (ω μα πόσες υπερβολές!), όμως είναι εκείνοι που στηρίζονται στις φήμες, δίχως κάτι ασφαλές και ουσιώδες στα χέρια τους.

Αν πάντως πρόκειται για τερματοφύλακα, θα συνιστά έκπληξη μεγατόνων αν ακουστεί το όνομα του Θωμά Στρακόσα, του βασικού στόχου της ΑΕΚ για τη θέση, όπως αποκάλυψε το SPORT24 μετά και τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τους Μαντί Καμαρά και Μπρούνο Πέτκοβιτς.

Αυτός που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ανακοινώσιμη μεταγραφή αύριο κιόλας, είναι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, τον οποίο η Ένωση έχει εδώ και καιρό φέρει στα οικονομικά δεδομένα που θέλει, μα διστάζει να προχωρήσει διότι αναζητά κάτι καλύτερο.

Η ΑΕΚ έχει τον Ιταλό στο ‘"τσεπάκι της", αρκεί να το αποφασίσει. Βασικά, αρκεί να πει ο Αλμέιδα "ας το κάνουμε" βλέποντας τη μεγάλη πιθανότητα πια, να μεταβεί η ομάδα στην Ολλανδία (23/6) για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, με τερματοφύλακες τους δύο που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων τα προηγούμενα δύο έτη.

Επί της παρούσης, από τις πλευρές και των δύο δεν προκύπτει η ενημέρωση από την Ένωση ότι δεν υπολογίζονται. Τόσο ο Γιώργος Αθανασιάδης όσο και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και προετοιμάζουν τους εαυτούς τους για τις δύσκολες ημέρες δουλειάς που έρχονται κοντά στο Άρνεμ, άλλωστε έχουν και οι δύο συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος.

Ο Στρακόσα, η Μπρέντφορντ και ο Μπάρκας

Αν λοιπόν δεν ακούσουμε αύριο (ή στις τρεις ημέρες που θα ακολουθήσουν) το όνομα του Μπρινιόλι, ή κάποιο άλλο που έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό, ο Αλμέιδα θα πρέπει να πορευτεί με αυτούς που έχει ώστε να βγει η δουλειά. Άλλωστε είναι απίθανο να αποκτηθούν ταυτόχρονα δύο καινούργιοι, οπότε τουλάχιστον έναν εκ των δύο της περυσινής σεζόν θα τον χρειαστεί για ένα διάστημα. Ίσως και για όλη τη σεζόν…

Στην υπόθεση Στρακόσα τώρα, ο Αλβανός γκολκίπερ μιλάει σε καλό επίπεδο με την ΑΕΚ, όμως έχει ξεκαθαρίσει ότι θα λάβει αποφάσεις μετά το Euro. Μόνο μια με συγκλονιστική πρόταση θα μπορούσε να δεσμευτεί από τώρα, ωστόσο μετά θα πρέπει να περάσουμε στο παρασύνθημα: στη Μπρέντφορντ.

Ο αγγλικός σύλλογος δεν θα τον δώσει τζάμπα, ούτε "καίγεται" να τον παραχωρήσει ως δανεικό. Αντιθέτως, παρακολουθεί την πορεία του στο Euro και ελπίζει να τα πάει καλά για να καρπωθεί σημαντικό οικονομικό όφελος. Η ΑΕΚ δε, ακόμα δεν έχει φτάσει εκεί, δεν είναι δηλαδή ενεργή σε επαφές με τον αγγλικό σύλλογο από τη στιγμή που ζητάει χρόνο ο ίδιος ο Στρακόσα.

Υπάρχει και ο Μπάρκας, για πολλούς ένα "ξαναζεσταμένο" φαγητό που θα καταδείξει πέραν όλων των άλλων τη συνήθη δυσκολία του αρμόδιου επιτελείου να προχωρήσει σε επιλογές που δεν είναι γνωστές. Λες και χάθηκαν οι τερματοφύλακες στον κοσμάκη.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει buy out 1,5 εκατ. ευρώ για να "σπάσει" το συμβόλαιο που έχει με την Ουτρέχτη, το οποίο όπως αποκάλυψε το SPORT24, εκπνέει στο τέλος του Ιουνίου.

Από εκεί κι έπειτα, η ολλανδική ομάδα μπορεί να ζητήσει ακόμα περισσότερα κι ενώ παράλληλα έχει προτείνει στον Μπάρκα διετή επέκταση της συνεργασίας τους με πολύ αυξημένες αποδοχές

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ