ΑΕΚ

ΑΕΚ-Ιωνικός 2-0

ΑΕΚ-Ιωνικός 2-0
Ζουλιο Σεζαρ, Λακης

Η ΑΕΚ πήρε την όγδοη σερί νίκη της (2-0 τον Ιωνικό) και βάζει πλώρη για τους ''16"

Οι παίκτες του Λορένσο Σέρα Φερέρ είχαν καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα γκολ.

Στην επανάληψη αντιμετώπισαν κάποιες δυσκολίες απο τους Νικαιώτες, όμως μετά το δεύτερο γκολ του Βραζιλιάνου μέσου οι γηπεδούχοι έκαναν οτι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι φιλοξενούμενοι πέταξαν "λευκή πετσέτα".

Η Ένωση πλέον σκέφτεται την αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, όπου θέλει να εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16" του Champions League.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Παουτάσο, Δέλλας (46' Παπασταθόπουλος), Μόρας, Τζιωρτζιόπουλος, Ζήκος, Τόζερ, Λυμπερόπουλος (78' Ντελίμπασιτς), Λάκης, Ζούλιο Σέζαρ (84' Κονέ), Χετεμάι.

Ιωνικός (Αουγκούστο Ινάσιο): Μπεντενίκ, Οφρυδόπουλος, Πουλόπουλος, Ζαβάνιο, Βουρεξάκης (70' Γκούτμαν), Λετιέρι (46' Μακόρ), Νατσούρας, Ξενίδης (46' Μελαμπιανάκης), Κιμπικούλα, Ντα Κόστα, Ονουάτσι.

Διαιτητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)
Κίτρινες: Ζαβάνιο, Βουρεξάκης (Ιωνικός)
td> Με μια ματιά
Οι γηπεδούχοι πήραν από τα πρώτα λεπτά τα "ηνία" του αγώνα και πίεσαν την άμυνα των "κυανόλευκων", υποχρεώνοντάς τους σε παθητικό ρόλο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 10', όταν ο Ζούλιο Σέζαρ δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει, με τον Μπεντενίκ εξουδετερωμένο.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος έβγαλε ωραία μπαλιά στον Λάκη, αλλά ο τελευταίος αστόχησε από καλή θέση. Ιδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Λυμπερόπουλου στο 18', ενώ στο 22' η εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Χετεμάι δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού ο Μπεντενίκ τον πρόλαβε πριν πλασάρει.

Στο 34' η κεφαλιά του Ζούλιο Σέζαρ πέρασε άουτ, όμως ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έβγαινε συνεχώς από πίσω ως δεύτερος επιθετικός, πήρε τη ρεβάνς του στο 37', όταν αξιοποίησε την ασίστ του Λάκη και με αριστερό σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ και... έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του και τους φίλους της ΑΕΚ, που αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, καθώς ήταν φανερό ότι οι "κιτρινόμαυροι" είχαν το μυαλό τους στον αγώνα με την Αντερλεχτ για το Champions League, ενώ ο Ιωνικός δεν έδειχνε ικανός να εκμεταλλευτεί τη χαλαρότητα των γηπεδούχων. Ο Λυμπερόπουλος στο 64΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς, όταν μόνος προ του Μπεντενίκ έχασε το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να σουτάρει.

Η μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 68', όταν ο Μακόρ έφυγε στην "πλάτη" της άμυνας, πέρασε και τον Σορεντίνο αλλά έφυγε πλάγια αριστερά και το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση των Νικαιωτών στο ματς, καθώς στο 75' ο Λάκης βγήκε στην αντεπίθεση και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του (και 7ο στο πρωτάθλημα) να διαμορφώσει το τελικό 2-0. Ενα σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αν ο Ντελίμπασιτς στο 82' έκανε καλύτερο πλασέ απέναντι απο τον Μπεντενίκ.
td> Συνέντευξη Τύπου
Λορένσο Σέρα Φερέρ: "Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παγίδα, αφού αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που βρίσκεται σε άσχημη βαθμολογική θέση, ενώ ο κόσμος σκεφτόταν ήδη το ματς με την Άντερλεχτ. Εμείς όμως ήμασταν συγκεντρωμένοι και πήραμε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μεγάλη άνεση κινήσεων μπαίνοντας πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που έδειξε και το ενδιαφέρον μας για τη νίκη. Στην επανάληψη, δεν είχαμε την ίδια απόδοση. Ελέγξαμε πάντως τον ρυθμό και πετύχαμε το σκοπό μας που ήταν η νίκη. Για το ματς με την Άντερλεχτ είμαι αισιόδοξος. Ο Τσιρίλο μάλλον θα παίξει, ενώ ο Δέλλας ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στη γάμπα, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε κάτι".

Αουγκούστο Ινάσιο: "Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κακοί στην επίθεση. Οι παίκτες δεν εκτέλεσαν τις εντολές μου. Η ΑΕΚ μας έπαιξε στο μισό γήπεδο, δημιουργώντας ευκαιρίες. Στη συνέχεια όμως βελτιωθήκαμε κι απειλήσαμε με τον Μακόρ. Έχω κάποιες ιδέες για την ομάδα και θα κάνουμε το καλύτερο για να σωθεί".
td> Όλα τα λεφτά...
Ο Ζούλιο Σέζαρ είχε πολύ καλή απόδοση γι' άλλη μια αγωνιστική, όμως αυτός που "έκλεψε" τις εντυπώσεις ήταν ο Βασίλης Λάκης που αγωνίστηκε μετά απο 2,5 μήνες και ήταν ο δημιουργός και των δυο γκολ της ομάδας του.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απόδοση του Ιωνικού, που συνεχίζει ν' απογοητεύει.
td> To Live του αγώνα...
92' Ληξη αγώνα.

85'

Ο Κονέ μπήκε αντί του Ζούλιο Σέζαρ.

81' Ο Ζούλιο Σέζαρ έβγαλε τον Ντελίμπασιτς τετ-α-τετ με τον Μπεντενίκ, ο Μαυροβούνιος πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Ιωνικού έσωσε το γκολ.

79' Ο Ντελίμπασιτς πήρε τη θέση του Λυμπερόπουλου.

75' Γκοοολ για την ΑΕΚ! Ο Λάκης έβγαλε την ΑΕΚ στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον αμαρκάριστο Ζούλιο Σέζαρ, που δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

70' Ο Γκούτμαν μπήκε στη θέση του Βουρεξάκη.

68' Πρώτη ευκαιρία για τον Ιωνικό στον αγώνα. Ο Μακόρ έφυγε στην αντεπίθεση πέρασε και τον Σορεντίνο, αλλά βγήκε πολύ πλάγια και το σουτ έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

67'

Ο Τζιωρτζιόπουλος έκανε τη σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, βρήκε τον Λάκη, αλλά ο τελευταίος με μονοκόματο σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

64' Ο Λάκης με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Λυμπερόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Μπεντενίκ.

58' Με τις αλλαγές σε σύστημα και πρόσωπα ο Ιωνικός προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία στο γήπεδο. Η ΑΕΚ συνεχίζει να ελέγχει τον αγώνα και να ψάχνει το δεύτερο τέρμα.

51' Συρτή πάσα του Ζούλιο Σέζαρ στην περιοχή, ο Λυμπερόπουλος έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς και ο Τόζερ με δεύτερη προσπάθεια, την έστειλε ελάχιστα άουτ.

50' Κίτρινη κάρτα στον Βουρεξάκη.

46' Αλλαγή για τον Ιωνικό. Οι Ξενίδης, Λετιέρι έδωσαν τις θέσεις τους στους Μελαμπιανάκη και Μακόρ.

46' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Παπασταθόπουλος πήρε τη θέση του Δέλλα.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45' Λήξη ημιχρόνου.

37' Γκοοολ για την ΑΕΚ!

Ο Λάκης έστρωσε τη μπάλα στον Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος μέσα από την περιοχή με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

34' Μετά από σέντρα του Παουτάσο, ο Ζούλιο Σέζαρ πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

25' Γέμισμα του Παουτάσο από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπεντενίκ έπεσε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα.

22' Ωραία προσπάθεια από τον Χετεμάι που βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Μπεντενίκ βγήκε γρήγορα από τα δοκάρια του και μάζεψε τη μπάλα.

18' Σέντρα του Τόζερ από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

13' Ατομική ενέργεια του Σέζαρ από τα δεξιά, με τον Βραζιλιάνο να γυρίζει στον Λάκη, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ.

11' Νέο λάθος από τον Μπεντενίκ που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα, σε εύκολη σέντρα σουτ του Λάκη, με αποτέλεσμα αυτή να φτάσει στον Σέζαρ, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

10' Κίτρινη κάρτα στον Ζαβάνιο.

02' Ασταθής απόκρουση από τον Μπεντενίκ, η μπάλα έφτασε στον Τόζερ που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στα πόδια των αμυντικών του Ιωνικού.

01' Έναρξη αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ):

Σορεντίνο, Παουτάσο, Τζιωρτζιόπουλος, Δέλλας, Μόρας, Ζήκος, Τόζερ, Λάκης, Χέτεμαϊ, Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος.

Ιωνικός (Αουγκούστο Ινάσιο): Μπεντενίκ, Οφρυδόπουλος, Πουλόπουλος, Ζαβάνιο, Βουρεξάκης, Λετιέρι, Νατσούρας, Ξενίδης, Κιμπικούλα, Ντα Κόστα, Ονουάτσι.

Διαιτητής: Γκαϊτατζής Θ. (Δράμας)
Βοηθός: Ζαχαρόπουλος Ε. (Δράμας)
Βοηθός: Τρύφων Π. (Δράμας)






































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ