STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ-Ηρακλής 1-0

ΑΕΚ-Ηρακλής 1-0
καφες πανηγυρικη

Αν και αγωνίστηκε για 35 λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Ηρακλή

Η Ένωση που ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι άνοιξε το σκορ στο 14' με τον Καφέ, έχασε πέναλτι με τον Μπλάνκο στο 21' και εν τέλει κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο παρά την αποβολή του Σκόκο στο 55' με δύο κίτρινες σε δύο λεπτά! Με δέκα ολοκλήρωσε κι ο Ηρακλής λόγω αποβολής του Παπαζαχαρία στο 82'.
Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Χουανφράν, Καφές, Νέμεθ (51΄ Γκερέρο), Μάκος, Σκόκο, Λεονάρντο (66΄ Μαντούκα), Μπλάνκο (81΄ Γιάχιτς).

Ηρακλής (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Μάρτος (70΄ Βούτσιας), Γιαννούλης, Κατσαμπής (31΄ λ. τρ. Παπαζαχαρίας), Λέκι, Παπαστεριανός, Ντιέ (58΄ Μπόσνιακ), Τουμά, Επστάιν, Nτίκα, Ιάκομπ.

Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης)
Κόκκινες: Σκόκο (54΄, 2η κίτρινη) - Παπαζαχαρίας (82΄, 2η κίτρινη)
Κίτρινες: Καφές, Μαϊστόροβιτς, Σκόκο, Χουανφράν - Ιάκομπ, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός
Με μια ματιά
Μπάγεβιτς Vs Προτάσοφ

Ο Μπάγεβιτς δεν άλλαξε το σύστημα που φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στην ΑΕΚ σύμφωνα με το ρόστερ της και παρέταξε τους κιτρινόμαυρους με το κλασικό πλέον 4-2-3-1. Ο Σεμπαστιάν Σάχα ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άλβες και Χουανφράν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή ο Μάκος με τον Καφέ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Νέμεθ, Σκόκο Λεονάρντο να είναι η επιθετική τριπλέτα πίσω από τον Ισμαέλ Μπλάνκο.

Στην αντίπερα όχθη ο Όλεγκ Προτάσοφ δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-4-1-1 βάζοντας τον "γίγαντα" Κοβαλέφσκι κάτω από τα δοκάρια και τους Μάρτος, Κατσαμπή, Λέκι και Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τ αριστερά. Στην μεσαία γραμμή ο Ντιέ με τον Παπαστεργιανό ήταν στον άξονα με τον Τούμα στα δεξιά και τον Επστάιν στα αριστερά. Τέλος, για την επίθεση ο Προτάσοφ επέλεξε το Ρουμάνικο δίδυμο Ντίκα, Ίακομπ με τον πρώτο να παίζει λίγο πιο πίσω.

Αφεντικό η Ένωση

Η αναμέτρηση με τον Ηρακλή και σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει ο "Γηραιός" στο πρωτάθλημα ήταν δεδομένο πως δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση για τους κιτρινόμαυρους. Αυτό φάνηκε να το έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και τις οδηγίες από τον Σερβοέλληνα τεχνικό.

Οι φιλοξενούμενοι τοποθετήθηκαν σωστά πίσω από την μπάλα και προσπάθησαν με πίεση στους αμυντικούς της Ένωσης να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ανάπτυξη του Δικεφάλου. Η τακτική ήταν απόλυτα σωστή δεδομένου πως η ΑΕΚ έχει δείξει προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει.

Το μυστικό για την Ένωση ήταν το καθαρό μυαλό και οι σωστές πάσες κάτι που ακολούθησαν κατά γράμμα οι κιτρινόμαυροι. Χώροι προς την αντίπαλη άμυνα δεν υπήρχαν αλλά όσο η ΑΕΚ κυκλοφορούσε με ψυχραιμία την μπάλα και χωρίς λάθη θα έφτανε η στιγμή που η πίεση θα έφερνε το λάθος από τον Ηρακλή.

Κεφαλιά και γκολ από τον αρχηγό

Με το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι έσφιξαν ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από την περιοχή του Κοβαλέφσκι και εν τέλει κατάφεραν να εγκατασταθούν εκεί. Η κεφαλιά του Νέμεθ στο 11ο λεπτό ήταν η αρχή της ασφυκτικής πίεσης του Δικεφάλου.

Η άμυνα του Ηρακλή απομάκρυνε του κινδύνους δίνοντας συνεχόμενα κόρνερ στην ΑΕΚ και σε ένα από αυτά ο Παντελής Καφές άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά. Συγκεκριμένα, στο 14' ο Λεονάρντο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο αρχηγός της Ένωση με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστία του Κοβαλέφσκι.

Κράτησε τον Ηρακλή ο Κοβαλέφσκι

Το γκολ της ΑΕΚ ήταν το επισφράγισμα των προσπαθειών των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς, οι οποίοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς. Με τον Νέμεθ να αλλάζει συνεχώς θέσεις και να δίνει μαθήματα απλού ποδοσφαίρου, τον Παντελή Καφέ να είναι παντού και τους υπόλοιπους επιθετικούς χαφ να προσπαθούν να "ανοίξουν" από τα πλάγια την άμυνα του Ηρακλή το απόγευμα έμοιαζε εύκολο για την ΑΕΚ.

Στο 18' ο Λεονάρντο βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Νέμεθ αλλά το μονοκόμματο σουτ του Ούγγρου πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Κοβαλέφσκι. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπλάνκο έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει πραγματικά εύκολο το απόγευμα της Ένωσης αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο του Ηρακλή από το σημείο του πέναλτι. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών αλλά ο Κοβαλέφσκι έπεσε στην σωστή γωνία και κράτησε το σκορ στο 1-0.

Έπεσε ο ρυθμός, έμεινε το 1-0


Από εκείνο το σημείο και μετά η απόδοση της ΑΕΚ έπεσε αισθητά χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος ή συγκεκριμένη οδηγία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει ο Ηρακλής στο γήπεδο και για πρώτη φορά να έχει βλέψεις προς την εστία του Σάχα.

Η ΑΕΚ λίγο έλειψε να... πληρώσει αυτή την ολιγωρία της, όταν ο Ντίκα με απίστευτη ενέργεια έστειλε την μπάλα με μακρινό σουτ λίγο έξω από τα δοκάρια του Σάχα και ανάγκασε τους φίλους της ΑΕΚ να τον χειροκροτήσουν για την πανέμορφη κίνησή του.


Λάθος Σκόκο, άψογη η ΑΕΚ


Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και με μια επιπόλαιη ενέργεια, ο Σκόκο υποχρέωσε την ομάδα του να συνεχίσει με δέκα παίκτες.

Ο Αργεντινός μέσα σε δύο λεπτά δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες, την πρώτη για μαρκάρισμα από πίσω στον Επστάιν (52΄) και τη δεύτερη γιατί κλότσησε την μπάλα σε υπόδειξη ενός φάουλ (54΄). Μοιραία το γεγονός αυτό "φρέναρε" την ΑΕΚ και έκανε τον Ηρακλή να βγει μπροστά, όμως σε ελάχιστες περιπτώσεις οι παίκτες του κατάφεραν να φτάσουν σε θέση βολής.

Ετσι "ροκανίστηκε" το μεγαλύτερο διάστημα και στο 82΄ επήλθε αριθμητική ισορροπία, καθώς αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα και ο Παπαζαχαρίας.Ο κίνδυνος για την ΑΕΚ ήρθε στο 89΄, όμως ο Σάχα εξουδετέρωσε το σουτ του Μπόσνιακ από καλή θέση και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

Η Ένωση κατάφερε να πάρει την δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια δείχνοντας χαρακτήρα ειδικά μετά την αποβολή του Σκόκο.
Συνέντευξη Τύπου
Προτάσοφ: " Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ είναι μία καλή ομάδα. Το καταλάβαμε σήμερα. Δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση και θα μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί και δεύτερο γκολ από το πέναλτι. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Από εκείνο το σημείο που η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες, δεν παίξαμε σωστά και ψύχραιμα. Δεν ανοίξαμε την άμυνα της ΑΕΚ. Εκεί έπρεπε να ήμασταν πιο αποφασισμένοι. Η ΑΕΚ έπαιξε πίσω και περίμενε με κόντρες επιθέσεις να χτυπήσει. Λογικό ήταν αυτό. Δεν κρατήσαμε εμείς μπάλα μπροστά κι αυτό δεν μας βοήθησε να έρθουν τα χαφ κοντά στο τέρμα. Διορθώνουμε τα λάθη μας και προχωράμε".

Μπάγεβιτς:" Παίξαμε ένα καλό ημίχρονο σήμερα (13/3). Πιστεύω ότι αν βάζαμε το πέναλτι θα είχαμε μεγαλύτερο σκορ. Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Κυκλοφορήσαμε σωστά, είχαμε κίνηση. Μπορούμε να περιμένουμε την ΑΕΚ ακόμη καλύτερη. Στο δεύτερο ημίχρονο. Το λάθος του Σκόκο μας έβαλε σε περιπέτειες. Είχαμε πολλές δυσκολίες. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες. Και στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξαν καλά και στο δεύτερο που τα έδωσαν όλα για να νικήσουμε στο τέλος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Ειδικά στη δύσκολη στίγμη όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο με βοήθησαν ιδιαίτερα".
Όλα τα λεφτά...
Το πρώτο 25λεπτο της ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης με καθαρό μυαλό γύρισαν την μπάλα, έφτιαξαν ευκαιρίες και αν ο Μπλάνκο ήταν εύστοχος στο πέναλτι ίσως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι.

Ο Κρίστιαν Νέμεθ μαθαίνει το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Λίβερπουλ και αυτό φαίνεται σε κάθε του κίνηση. Ο Ούγγρος είναι πάντα απλός και αυτό είναι ορισμένες φορές το ωραίο αλλά και το δύσκολο στο ποδόσφαιρο.

Η κίνηση και το σουτ του Ντίκα στο 30ο λεπτό. Πραγματικά υπέροχο όπως και η αντίδραση του κόσμους της ΑΕΚ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ο Νάτσο Σκόκο γνωρίζει τα μυστικά της μπάλας- όσο λίγοι στην Ελλάδα αλλά σήμερα άφησε εκτεθειμένη την ομάδα του. Κίνηση χωρίς σκέψη η δεύτερη κίτρινη και αδικαιολόγητη.
To βίντεο του αγώνα...




To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
Σάχα, Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Χουανφράν, Καφές, Νέμεθ, Μάκος, Σκόκο, Λεονάρντο, Μπλάνκο.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ηρακλής
Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Λέκι, Παπαστεργιανός, Ντιέ, Τουμά, Έπσταϊν, Ντίκα, Ιακόμπ.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α.
Διαιτητής: Μ.Ντάκος (Ξάνθης)
Βοηθοί: Δ.Μπιτσίδης (Θράκης), Χ.Σωτηρόπουλος (Ηπείρου)

1' Έναρξη αγώνα
10' Σχόλιο
Τίποτα ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
11' Κεφαλιά ΑΕΚ Νέμεθ
Κεφαλιά του Νέμεθ, αλλά η μπάλα δε βρίσκει στόχο.
12' Κόρνερ ΑΕΚ
13' Κόρνερ ΑΕΚ
14' Γκολ ΑΕΚ Καφές
Εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, ο Καφές πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Κοβαλέφσκι, για το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ.
18' Σουτ ΑΕΚ Νέμεθ
Σουτ του Νέμεθ μετά από κάθετη πάσα του Λεονάρντο, αλλά ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να σκοράρει.
20' Πέναλτι ΑΕΚ
Ο Ιακόμπ ανατρέπει τον Καφέ και ο Ντάκος "δείχνει" το σημείο του πέναλτι. ο Μπλάνκο όμως δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ, καθώς απέκρουσε ο Κοβαλέφσκι.
20' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Ιακόμπ
25' Σουτ Ηρακλής Γιαννούλης
Σουτ του Γιαννούλη, αλλά μπλοκάρει ο Σάχα.
26' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Καφές
30' Σουτ Ηρακλής Ντίκα
Καταπληκτικό σουτ του Ντίκα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σάχα.
31' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαζαχαρίας στη θέση του τραυματία Κατσαμπή.
41' Φάουλ ΑΕΚ Ντίκα
Εκτέλεση φάουλ του Ντίκα, αλλά μπλοκάρει ο Σάχα.
41' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μαϊστόροβιτς
42' Κεφαλιά Ηρακλής Ντίκα
Κεφαλιά του Ντίκα, αλλά μπλοκάρει ο Σάχα.
43' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Μπλάνκο κάνει το σουτ από πλάγια θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Σουτ ΑΕΚ Λεονάρντο
Αδύναμο πλασέ του Βραζιλιάνου, αλλά μπλοκάρει ο Κοβαλέφκσι.
51' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Παπαζαχαρίας
52' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Γκερέιρο στη θέση του Νέμεθ.
52' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σκόκο
54' Κόκκινη κάρτα ΑΕΚ Σκόκο
2η κίτρινη.
55' Σουτ ΑΕΚ Μπλάνκο
Σουτ του Μπλάνκο, με την μπάλα όμως να περνάει ψηλά άουτ.
56' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Παπαστεργιανός
58' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μπόσνιακ στη θέση του Ντιέ.
63' Κόρνερ Ηρακλής
66' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μαντούκα στη θέση του Λεονάρντο.
70' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Βουτσιάς στη θέση του Μάρτος.
73' Οφσάιντ ΑΕΚ Μπλάνκο
78' Οφσάιντ ΑΕΚ Γκερέιρο
78' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Χουανφράν
81' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Γιάχιτς στη θέση του Μπλάνκο.
82' Κόκκινη κάρτα Ηρακλής Παπαζαχαρίας
2η κίτρινη.
86' Κόρνερ Ηρακλής
90' Ευκαιρία Ηρακλής Μπόσνιακ
Ο Μπόσνιακ κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σάχα πέφτει και αποκρούει.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +4 λεπτά
91' Ευκαιρία ΑΕΚ Γκερέιρο
Από πολύ κοντά ο Γκερέιρο με κεφαλιά δεν μπορεί να σκοράρει.
94' Σουτ ΑΕΚ Καφές
Καλό σουτ του Καφέ μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
94' Λήξη αγώνα

























































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ