ΑΕΚ

ΑΕΚ-Κότμπους 1-1

ΑΕΚ-Κότμπους 1-1
αεκ κοτμπους ριβαλντο

Η ΑΕΚ εμφάνισε και πάλι πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων και αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Κότμπους

Η Γερμανική ομάδα μπορεί να βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο από την ΑΕΚ αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την κακή επιθετική ανάπτυξη.
Ο Νάτσο Σκόκο και ο συμπατριώτης του Σεμπαστιάν Σάχα έδειξαν πως τα θετικά σχόλια που τους ακολουθούν είναι απολύτως δικαιολογημένα, ενώ στα θετικά από την αναμέτρηση και η εμφάνιση του Αντώνη Ρίκκα.

Αλλαγή συστήματος αλλά...


Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την Ένωση με το 4-3-1-2 που δοκίμαζε στις προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες έχοντας στην διάθεσή του τον Σεμπαστιάν Σάχα κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε και πάλι ο υπό δοκιμή Πέρες με τον Ράμος στην δεξιά πλευρά και τους Μαϊστόροβιτς, Παπασταθόπουλο στο κέντρο.

Στην μεσαία γραμμή ο Αντώνης Ρίκκα είχε τον ρόλο του καθαρόαιμου αμυντικού χαφ παίζοντας λίγο πιο πίσω από τους Καφέ, Χετεμάι στην τριάδα της μεσαία γραμμής. Ο Έλληνας άσος αγωνίστηκε σε θέση μέσα αριστερά και ο Φιλανδός δεξιά.

Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο με οδηγίες να οργανώνει το παιχνίδι της ΑΕΚ και να δημιουργεί για τους επιθετικούς ο Ριβάλντο. Τέλος, στην γραμμή κρούσης του δικεφάλου βρέθηκαν οι Μπλάνκο και Παυλής με τον Σκόκο να είναι στον πάγκο καθώς μόλις επέστρεψε από το τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε την τελευταία εβδομάδα.

Ο Δώνης με την τετράδα στα χαφ και τον Ριβάλντο σε ρόλο οργανωτή θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του φιλικού με την Γκρόιτερ Φιρτ όπου η Ένωση δεν κατάφερε να απειλήσει επιθετικά και να δημιουργήσει φάσεις για τους επιθετικούς.

... το πρόβλημα παρέμεινε

Το κέντρο της ΑΕΚ ήταν σαφώς πιο... δεμένο από το τελευταίο φιλικό αλλά το πρόβλημα στην δημιουργία παρέμεινε. Ο Ριβάλντο αναγκαζόταν πολλές φορές να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο συνδετικός κρίκος με την επίθεση.

Μπλάνκο και Παυλής δεν πήραν καμία πάσα μέσα στην περιοχή και οι μοναδικές επιθετικές ενέργειες της Ένωσης ήταν από βαθιές μπαλιές που δεν ήταν δυνατό να εκμεταλλευθούν οι δύο στράικερ.

Η ασυνεννοησία στην μεσαία γραμμή εκνεύρισε ουκ ολίγες φορές τον Γιώργο Δώνη που ζητούσε περισσότερη φαντασία, κίνηση και σωστές πάσες για την τελική προσπάθεια. Η εικόνα της ΑΕΚ είχε ως αποτέλεσμα το απογοητευτικό “μηδέν” στις φάσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στα μετόπισθεν τα τραγικά λάθη του φιλικού με την Γκρότερ Φιρτ δεν έκαναν την εμφάνισή τους αλλά η Κότμπους κατάφερε να φτάσει δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ. Στην πρώτη ο Ρανγκέλοφ έβγαλε τη σέντρα ο Σόρενσεν πήρε την κεφαλιά, με τον Σάχα να αποκρούει, το Δανό να παίρνει το ριμπάουντ και να δοκιμάζει από κοντινή απόσταση το σουτ αλλά τον Αργεντινό να απομακρύνει σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η παρθενική φάση του αγώνα με τον Σεμπαστιάν Σάχα να δίνει τα διαπιστευτήριά του στο 14ο λεπτό. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας έδειξε εξαιρετικά ρεφλέξ και ήταν σταθερός σε όλες τους τις επεμβάσεις, ενώ εμφανίστηκε και αλάνθαστος με την μπάλα στα πόδια.

Ο Πέρες στο δεύτερο τεστ που κρίθηκε να δώσει δεν άλλαξε την εικόνα που είχε ο Δώνης. Πρόκειται για έναν καλό ποδοσφαιριστή, αλλά μέχρι εκεί. Σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα με καλές τοποθετήσεις αλλά χωρίς να “βγάζει μάτια”. Ο Μαϊστόροβιτς ήταν αλάνθαστος στο ψηλό παιχνίδι αλλά έδειξε ευάλωτος στο χαμηλό παιχνίδι.

Αλλαγές, Σκόκο και γκολ



Αυτά για το πρώτο ημίχρονο με τον Γιώργο Δώνη να πραγματοποιεί τέσσερις αλλαγές στην επανάληψη. Οι Σκόκο, Αλεξόπουλος, Γεωργέας και Ζορμπάς αντικατέστησαν τους Παπασταθόπουλο, Μπλάνκο, Ριβάλντο και Πέρες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από πλευράς Κότμπους. Ο Αλεξόπουλος άθελα του βρήκε την μπάλα με το χέρι και έδωσε την ευκαιρία στην Γερμανική ομάδα να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Ράνγκελοφ ανέλαβε την εκτέλεση στο 55ο λεπτό, με τον Σάχα να πέφτει σωστά στην γωνία του αλλά να μην καταφέρνει να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του.

Η απάντηση της ΑΕΚ στο γκολ της Κότμπους ήταν άμεση με την πρώτη της φάση στον αγώνα στο 56ο λεπτό. Ο άνθρωπος που έχει κλέψει καρδιές στο στρατόπεδο της Ένωσης, Νάτσο Σκόκο ανέλαβε την εκτέλεση στου φάουλ και έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Παντελής Καφές με κεφαλιά έφερε και πάλι το παιχνίδια στα ίσια.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στην δεύτερη εμφάνισή του με την κιτρινόμαυρη φανέλα κατάφερε να βάλει και πάλι το όνομά του στην στατιστική με την ασίστ, ενώ στο πρώτο φιλικό είχε σκοράρει, δείχνοντας από την αρχή πως η παρουσία του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο στην επανάληψη με τους δύο προπονητές να πραγματοποιούν πολλές αλλαγές και τον τον αγώνα να μην έχει σταθερό ρυθμό. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Δώνης πέρασε στον αγώνα τους Μπερνς, Κουτρουμάνο και Πλιάτσικας αντί των Ράμος, Χετεμάι και Παυλή.

Στο τελευταίο τέταρτο ο καιρός χάλασε με την ορατότητα να μην είναι καθόλου καλή και τον διαιτητή της αναμέτρησης να ρωτά τους προπονητές αν θέλουν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αυτό τελικά συνεχίστηκε χωρίς όμως να γίνει κάτι το αξιοσημείωτο.

ΑΕΚ (Δώνης): Σάχα, Παπασταθόπουλος (46’Αλεξόπουλος), Μαϊστόροβιτς (62’ Ζεράλντο), Ράμος (59’ Κουτρουμάνος), Πέρεζ (46’ Γεωργέας), Ρίκκα (67’ Γκέντσογλου), Χετεμάι (59’ Πλιάτσικας), Καφές, Ριβάλντο (46’ Σκόκο), Παυλής (59’ Μπερνς), Μπλάνκο (46’ Ζορμπάς)

Ρίκκα: " Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Αντώνης Ρίκκα, δήλωσε: " Ειμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Η απόδοση μας μπορεί να γίνει καλύτερη και θα δουλέψουμε σκληρά. Θέλω να προσαρμοστώ και να δείξω ότι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Δεν με φοβίζει η απόκτηση παίκτη στην θέση μου, εγώ αυτό που θέλω είναι να δουλεύω για να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα μου, να δώσω ότι μπορώ".












































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ