ΑΕΚ

ΑΕΚ-Μαγιόρκα 1-3

ΑΕΚ-Μαγιόρκα 1-3
ιορντακε

Την ήττα με 3-1 από τη Μαγιόρκα γνώρισε η ΑΕΚ στην πρόβα πριν την Βασλούι. Ξεχώρισε ο Λεονάρντο

"Όλα τα λεφτά" για την Ένωση ήταν το πρώτο ημίχρονο, όπου παρά τις απουσίες που είχε λόγω των υποχρεώσεων των διεθνών με τις εθνικές τους ομάδες έδειξε ιδιαίτερα κινητική, είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια, έφτιαξε 2-3 όμορφες φάσεις, πέτυχε ένα γκολ, και απειλήθηκε ελάχιστα από τους Ισπανούς.
Το γκολ για τους "κιτρινόμαυρους" ήρθε στο 24' από τον Λεονάρντο, μόλις στη δεύτερη εμφάνισή του με τη νέα του ομάδα, όμως η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική.

Η Μαγιόρκα έφτασε μόλις στο 48' στην ισοφάριση με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρτί και στο 65' έφερε τούμπα στο ματς με τον Αντούριθ, με την ΑΕΚ να μοιάζει αποδιοργανωμένη στο αντίστοιχο διάστημα από τις αλλαγές που είχαν γίνει σε σχέση με το αρχικό σχήμα.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν -παρά τα αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα- μεγάλη θέληση για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως η άμυνα ήταν σε αρκετές περιπτώσεις εκτεθειμένη, με το τελικό 1-3 να γράφεται στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με "δράστη" τον Βίκτορ.

Ο αγώνας

H ΑΕΚ ξεκίνησε με μεγαλύτερη όρεξη από τη Μαγιόρκα το ματς, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθώντας να πιέσει τους Ισπανούς, με την πρώτη της αξιόλογη φάση να καταγράφεται στο 8'.

Το τελευταίο (προς το παρόν) φετινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λεονάρντο, μπήκε από τα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό των Ισπανών και έφυγε κόρνερ.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα το περασμένο Σάββατο στο ίδιο γήπεδο κόντρα στη Μπόκα Τζούνιορς, έψαχνε πολύ το πρώτο του γκολ και το πέτυχε μέσα από "στημένη φάση", στις οποίες είναι εξπέρ όπως απέδειξε και στον Λεβαδειακό.

Μετά από εκτέλεση φάουλ που ανέλαβε από τα αριστερά στο 24', η μπάλα πήρε ωραίο φάλτσο και αφού βρήκε και σε ένα παίκτη της Μαγιόρκα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Λουξ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η Μαγιόρκα δυσκολευόταν να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της ΑΕΚ και αρκέστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο σε 2-3 μακρινά σουτ προς την εστία του Σάχα, με το καλύτερο από αυτά να γίνεται από τον Σουάρεθ στο 28' και η μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σάχα.

Μετά το ημίωρο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, όμως στα τελευταία λεπτά, η Ένωση "ανέβασε στροφές" και πάλι, έχοντας δύο καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Στο 44' ο Λεονάρντο εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λουξ, ενώ στο τελευταίο λεπτό έγινε ωραία συνεργασία από πλευράς παικτών του "Δικεφάλου", με τον Μαντούκα να βγάζει παράλληλη μπαλιά από αριστερά για τον Μπλάνκο, αλλά τον Αργεντινό να μην προλαβαίνει να βρεθεί στην πορεία της μπάλας για την προωθήσει στα δίχτυα.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που είχε τον έλεγχο και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, στην επανάληψη η ΑΕΚ δεν παρουσίασε την ίδια "φρεσκάδα" στο παιχνίδι της και το πλήρωσε με το... καλημέρα.

Στο 48' ο Αντούριθ έκλεψε τη μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Σάχα για να αναγκάσει τον Αργεντινό γκολκίπερ να τον ανατρέψει μέσα στην περιοχή, με τον Μαρτί να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με διπλή προσπάθεια από την άσπρη βούλα (απέκρουσε αρχικά ο Σάχα πέφτοντας στη δεξιά του γωνία).

Στα υπόλοιπα 15 λεπτά, που οι δύο προπονητές προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές παικτών, η ΑΕΚ δεν είχε να επιδείξει τίποτα περισσότερο από ένα σουτ του Ιορντάκε που κατέληξε στην αγκαλιά του Λουξ, ενώ στο 65' ολοκληρώθηκε η ανατροπή για την ομάδα από την Πριμέρα Ντιβισιόν, με τον Αντούριθ να δέχεται την κάθετη πάσα του Τεχέρα και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σάχα.

Ενδεικτικό της μέτριας εικόνας της ΑΕΚ στην επανάληψη ήταν πως η πρώτη της καλή στιγμή ήρθε στο 72': μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά του Λεονάρντο, ο Μπερνς (μία από τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς) έπιασε σουτ στο δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να σκάει στο έδαφος και να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μαγιόρκα.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν, με τον Ντιούφ που πέρασε στο 84' στη θέση του Γκέντσογλου να φτάνει μία ανάσα από την ισοφάριση στο 87', όταν εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ με μέτωπο προς την εστία αλλά είδε τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει όμως ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης, το πέτυχαν τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Γκρεγκόριο Μανθάνο: ο Αντούριθ έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ακολούθησε ασθενής απόκρουση του Σάχα και στην επαναφορά ο Βίκτορ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει με κοντινό σουτ το 1-3 (υπήρχαν διαμαρτυρίες για οφσάιντ, όμως ο τηλεοπτικός φακός έδειξε καθαρά πως ο ο σκόρερ καλυπτόταν).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Ζεράλδο Άλβες, Μανωλάς, Χουανφράν, Γεωργέας (66' Κουτρομάνος), Γιαχάγια, Γκέντσογλου (84' Ντιουφ), Ιορντάκε (66' Λαγός), Μαντούκα (57' Μπερνς), Λεονάρντο (80' Ρίκκα), Μπλάνκο

Μαγιόρκα (Γκρεγκόριο Μανθάνο): Λουξ, Χοσέμι (79' Καστεγιάνο), Ράμις (46' Βίκτορ), Βαρέλα (46' Κρέσπι), Νούνες, Αγιόθε (46' Κοράλες), Σουάρεθ (76' Λόπεθ), Μαρτί, Αντούριθ, Τρέχο (62' Τεχέρα), Κάστρο (62' Τούνι)






































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ