ΑΕΚ

ΑΕΚ, Μεταγραφές: Με τις βαλίτσες για Ολλανδία ο Μπρινιόλι, παρά τους τελευταίους πειρασμούς

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι
Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Ιταλός γκολκίπερ Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχει έρθει εδώ και καιρό σε συμφωνία με την ΑΕΚ και αναμένεται να ανακοινωθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να ταξιδέψει στην Ολλανδία και να ενταχθεί στην Ένωση παρόλο που στο κόλπο πήγε να μπει ο ΠΑΟΚ.

Ο εναγκαλισμός της ΑΕΚ με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι μια διαδικασία μηνών που πέρασε μέσα από χίλια κύματα προσπαθώντας να διατηρηθεί στέρεος και να οδηγηθεί στο επόμενο βήμα. Από τον αρραβώνα, στον γάμο.

Στο διάστημα αυτής της πάντοτε ανοιχτής αλλά όχι απαραίτητα τελεσίδικης υπόθεσης, υπήρξαν στιγμές που και οι δύο πλευρές το ξανασκέφτηκαν. Είχαν μια σύμπλευση προφορική, μα υπογραφές δεν είχαν πέσει. Κι αν είχαν υπάρξει, τα προσύμφωνα είναι για να σκίζονται και όχι για να παρουσιάζονται.

Η ΑΕΚ κοίταξε πολλές περιπτώσεις ακόμα - με κορυφαία όλα του Θωμά Στρακόσα που επίσης ‘’τρέχει και αποκάλυψε το SPORT24 - αμφιταλαντεύτηκε αν θα πρέπει να αποκτήσει έναν ή δύο τερματοφύλακες, αν θα έπρεπε να κρατήσει τον Στάνκοβιτς ή τον Αθανασιάδη για δεύτερο, ακόμα και αν θα μπορούσε να πορευτεί με τρεις. Δηλαδή τους δύο που ‘’κόπηκαν’’ συν επιπλέον έναν.

Όταν πάρθηκε τελεσίδικα η απόφαση να αποκτηθούν δύο γκολκίπερς, τότε ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: να είναι δύο εκ των Μπρινιόλι, Στρακόσα ή Μπάρκα με προτεραιότητα στον Ιταλό και στον Αλβανό. Ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, που επίσης έκανε τις δικές του δεύτερες σκέψεις εξετάζοντας τις πιθανότητές του στην αγορά, ήταν η πιο βατή υπόθεση.

Η ελληνική ‘’σφήνα’’ και ο Αλμέιδα που τον περιμένει

Εν τω μεταξύ στην Ολλανδία, ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει εναγωνίως έναν τερματοφύλακα πρώτης ομάδας κι ενώ σήμερα (28/6, 12.30 μ.μ.) η ΑΕΚ ξεκινά τις φιλικές αναμετρήσεις της αντιμετωπίζοντας την Άλκμααρ με διαθέσιμους τους μικρούς Θεοχάρη και Αγγελόπουλο. Έχοντας την ενημέρωση ότι τη Δευτέρα (1/7) θα βρίσκεται εκεί ο Μπρινιόλι.

Δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό νωρίτερα από την 1h Ιουλίου καθώς μέχρι και την 30h Ιουνίου ο Ιταλός δεσμεύεται με το συμβόλαιο το οποίο θα τον ‘’δένει’’ έως τότε με τον Παναθηναϊκό. Κι ασφαλώς, η ΑΕΚ δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να ζητήσει από τους ‘’πράσινους’’ την άδεια να τον έχει νωρίτερα καθώς γνώριζε ότι δεν θα την έπαιρνε.

Να υπάρξει πλέον ανατροπή στην υπόθεση μοιάζει ως απίθανο, όσο κι αν λέμε ότι σε μια μεταγραφή δεν ξέρεις ποτέ μέχρι να πέσουν οι υπογραφές. Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες την πλευρά Μπρινιόλι προσέγγισε ο ΠΑΟΚ, ρωτώντας για το status του ποδοσφαιριστή και δείχνοντας ετοιμότητα για να καταθέσει πρόταση.

Στην ΑΕΚ ενημερώθηκαν γι’ αυτή την εξέλιξη και αμέσως έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους του 33χρονου τερματοφύλακα λαμβάνοντας την απάντηση ότι η δέσμευση που υπάρχει από τον Μπρινιόλι δεν πρόκειται να αρθεί. Άλλωστε μόλις μερικές ημέρες πριν, η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί για να οδηγηθεί στο τελικό στάδιο των υπογραφών που ίσως να έχουν ήδη πέσει.

Όπως και να έχει, ο Αλμέιδα τον περιμένει από Δευτέρα στην Ολλανδία και με έναν καλό τερματοφύλακα ήδη στη φαρέτρα της η ΑΕΚ θα κάνει την τελική προσπάθεια για την υλοποίηση του μεγάλου στόχους και διακαούς πόθου που ακούει στο όνομα Θωμάς Στρακόσα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ