ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Αυτό είναι το ποσό που ζητάει η Τσέλσι για τον Φοφανά

Ο Νταβίντ Φοφανά με τη φανέλα της Ουνιόν
Ο Νταβίντ Φοφανά με τη φανέλα της Ουνιόν © 2023 GREGORIO BORGIA / AP IMAGES

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Παναγιώτης Κονέ, επέστρεψε από το Λονδίνο με μία βάση συμφωνίας για τον Νταβίντ Ντατρό Φοφανά. Αυτά είναι τα θέλω της Τσέλσι, που πρέπει να ικανοποιήσει η Ενωση.

Η ΑΕΚ δίνει μεγάλη μάχη για να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή και να καλύψει το κενό που άφησε στη θέση "9" η πώληση του Εζέκιελ Πόνσε. Ο στόχος που έχει "κλειδώσει" είναι ο Νταβίντ Ντατρό Φοφανά, μία καθόλου εύκολη περίπτωση, η οποία εκ των πραγμάτων θα φτάσει σε μεγάλα ποσά.

Η αλήθεια είναι πως ο Φοφανά τις τελευταίες ώρες έχει έρθει πιο κοντά στην ΑΕΚ. Αρχικά, η Ένωση προσέγγισε την Τσέλσι με την προοπτική του δανεισμού, με οψιόν αγοράς. Η Τσέλσι ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι μόνο πουλάει τον παίκτη και η ΑΕΚ βρέθηκε σε αγωνιστικό αδιέξοδο από τη στιγμή που δεν φρόντισε να καλύψει νωρίτερα το κενό στη θέση του φορ.

Η ΑΕΚ είχε ξαναδεί την περίπτωσή του τον Ιούλιο, ωστόσο τότε ήταν αδύνατο να προχωρήσει η μεταγραφή. Τώρα η απόκτηση του Φοφανά είναι εφικτή, αλλά χρειάζονται αρκετά χρήματα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αποστολή του Παναγιώτη Κονέ ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο, με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ να έχει επιστρέψει με μία βάση συμφωνίας, πάνω στην οποία θα πρέπει βέβαια να ικανοποιηθούν τα θέλω της Τσέλσι.

Αυτή αφορά ένα ποσό στα 8 με 10 εκατ. ευρώ και ανάλογο ποσοστό μεταπώλησης, που θα κρατήσει η Τσέλσι. Τα σενάρια είναι δύο: Η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει το 60% του ποδοσφαιριστή ή 10 για να αποκτήσει το 80%. Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι θα πρέπει να δαπανηθούν τουλάχιστον 8.000.000 για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Φοφανά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή υπάρχει στο τραπέζι μόνο το ενδεχόμενο αγοράς και όχι δανεισμού.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ