ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Η Μακάμπι ζητάει για τον Μίλσον ό,τι θα έπραττε η Ένωση για τους Ελίασον, Πινέδα και Μουκουντί

ΑΕΚ, μεταγραφές: Η Μακάμπι ζητάει για τον Μίλσον ό,τι θα έπραττε η Ένωση για τους Ελίασον, Πινέδα και Μουκουντί
EUROKINISSI

Η απόκτηση του Μίλσον από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ γίνεται βούνο για την ΑΕΚ που καταλαβαίνει ότι για να φέρει παίκτες καλούς, θα πρέπει να ‘’ματώσει’’ οικονομικά παίζοντας όπως θέλει να παίζει και εκείνη.

Στο ποδόσφαιρο, όλοι έχουν την τιμή τους. Για το πώς αυτή ορίζεται, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Το timing είναι αυτό που παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο και υπερνικά την όποια σημασία μιας χρηματιστηριακής αξίας που αντιμετωπίζεται ως ασφαλής. Όχι, δεν υφίσταται τέτοια.

Εν προκειμένω, η ΑΕΚ θέλει πολύ τον αριστερό εξτρέμ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φελίσιο Μίλσον. Στην πιάτσα κυκλοφορεί η προσέγγιση ότι δεν είναι ποδοσφαιριστής για τον οποίο θα πρέπει να δαπανηθούν περισσότερο από 4, βία 5 εκατ. ευρώ. Ακόμα και αυτά, είναι πολλά για μια ελληνική ομάδα.

Μα ακόμα κι αν η Ένωση ήταν διατεθειμένη να τα δώσει, η γενικότερη θεώρηση για το πόσο θα μπορούσε ή θα έπρεπε να κοστίζει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, πηγαίνει περίπατο βάσει αυτού που στη Μακάμπι έχουν κατά νου. Θέλουν περισσότερα. Λένε για 8-9 εκατ. ευρώ. Αρέσει δεν αρέσει, γούστο τους και καπέλο τους.

Άλλωστε, όπως έχουμε σημειώσει ξανά, αυτούς τους ποδοσφαιριστές πρέπει να τους βρίσκεις μέσα από scouting προτού διαγράψουν τη σεζόν απογείωσης στις καριέρες τους. Άπαξ και συνέβη αυτό, το έχασες το τρένο. Είτε θα ξηλωθείς πληρώνοντας τρελή υπεραξία για να τους αγοράσεις, είτε απλά θα φύγεις άρον άρον από την υπόθεση για να ψάξεις κάποια άλλη.

Το νόμισμα έχει μία όψη

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για με την ΑΕΚ. Η Γκρέμιο από τη Βραζιλία θέλει τον Νίκλας Ελίασον και μπορεί να θεωρεί ότι μια πρόταση στα 4 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα κλείσει τα 29 χρόνια του είναι εξαιρετική, όμως στην Ένωση δεν θα έμπαιναν ποτέ σε συζήτηση για λιγότερα από τα διπλάσια.

Ο λόγος; Ο Σουηδός έκανε μια οργιώδη σεζόν, πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του, βρίσκεται στο πικ της καριέρας του. Δεν είναι δυνατόν να μπει η ομάδα σε συζήτηση για τέτοια ποσά.

Αντιστοίχως για τον Πινέδα. Η ΑΕΚ δαπάνησε 6,5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Θέλτα το περασμένο καλοκαίρι και τώρα απέρριψε πρόταση της Μοντερέι. Στα 20 εκατ., προφανώς όλα θα ήταν διαφορετικά, μα ποιος τολμά να πλησιάσει κοντά εκεί;

Πάμε και στον Μουκουντί, που δεδομένα είναι στη βιτρίνα της ΑΕΚ και υπάρχει διάθεση παραχώρησης εφόσον το ποσό που θα εμφανιστεί θα είναι τέτοιο που να τη δελεάζει. Με λιγότερα από 6 εκατ. ευρώ, δεν θα γίνει συζήτηση με κανέναν κι ας τον πήρε η Ένωση ως ελεύθερο πριν από δύο καλοκαίρια. Ας μην ξεχνάμε ότι το 30% των δικαιωμάτων του σε περίπτωση μεταπώλησης, ανήκει στη γαλλική Σεντ Ετιέν.

Ο Πόνσε και το συμπέρασμα

Όπως λοιπόν η ΑΕΚ επιθυμεί να πουλήσει ακριβά, έτσι και καλείται να πληρώσει υπεραξίες ώστε να αποκτήσει ποδοσφαιριστές που της αρέσουν πολύ. Για παράδειγμα, θα ήταν πιο εύκολο για εκείνην να αγοράσει τον Κοϊτά από την Σιντ Τρούιντεν αν από τα 2,5 ανέβαινε στα 5 εκατ. ευρώ.

Όπως δηλαδή εκείνη έπραξε με τον Πόνσε. Τον αγόρασε αντί 4 εκατ. ευρώ και τον πούλησε με 9+ εκατ. ευρώ, υπεριδπλασιάζοντας τα κέρδη της. Από τη στιγμή που μπαίνεις σε τέτοιους χορούς, τότε ανάλογα θα πρέπει και τον ρυθμό να ακολουθήσεις. Δεν γίνεται τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά μου.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ