ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Καθοριστική ημέρα για τη μεταγραφή του Φοφανά

Ο Νταβίντ Φοφανά με τη φανέλα της Ουνιόν
Ο Νταβίντ Φοφανά με τη φανέλα της Ουνιόν @ 2024 GREGORIO BORGIA / AP IMAGES

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με την Τσέλσι για την απόκτηση του Φοφανά, προσδοκώντας σε αγορά ή δανεισμό του με οψιόν.

Στην Αγγλία βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Παναγιώτης Κονέ, προκειμένου να φέρει εις πέρας τη μεταγραφή του Νταβίντ Ντατρό Φοφανά. Ενός από τους ποδοσφαιριστές που απασχολούν την Ένωση στο τελείωμα των μεταγραφών για την ενίσχυση στην επιθετική γραμμή της.

Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, τον Φοφανά θέλουν κι άλλες ομάδες και γίνοντα προσπάθειες ώστε ο ποδοσφαιριστής να δει με καλό μάτι την προοπτική της Ένωσης και το συμβόλαιο που του προσφέρεται.

Υπάρχει ωστόσο ένα ζήτημα. Η λονδρέζικη ομάδα προτιμά να τον παραχωρήσει με πώληση, -διατηρώντας εκείνη κάπου το 30% ή 40% σε περίπτωση μεταπώλησης-, όμως ο παίκτης δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει να δει τη συνεργασία του με την Ένωση με μακρόχρονη δέσμευση.

Τα δεδομένα της υπόθεσης Φοφανά

Στην ΑΕΚ δουλεύουν επίσης την απόκτηση του 21χρονου φορ υπό τη μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς. Όχι απαραίτητα με υποχρεωτική οψιόν, αλλά με ένα ποσό που θα συμφωνηθεί για το ερχόμενο καλοκαίρι και το οποίο θα καταβάλει στην Τσέλσι εφόσον ο Φοφανά πείσει με την παρουσία του ότι αξίζει αυτή τη μεγάλη δαπάνη, αλλά και πειστεί ο ίδιος ότι θέλει να συνεχίσει στην Ένωση.

Οι Μπλε τον είχαν αποκτήσει από τη Μόλντε τον Ιανουάριο του 2023 αντί 12 εκατομμυρίων ευρώ και είναι λογικό να προτιμούν μια πιο άμεση απόσβεση μεγάλου μέρους του ποσού που είχαν τότε δαπανήσει, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό ποσοστό των δικαιωμάτων του.

Κάτι σαν την περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία που ανήκει στην ΑΕΚ κατά ποσοστό 60%, αφού το υπόλοιπο 40% μοιράζονται η Μπεϊτάρ και ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Ο Φοφανά έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι μέχρι και το καλοκαίρι του 2029. Στο πρώτο μισό της περυσινής σεζόν κατέγραψε στην Bundesliga 12 συμμετοχές με τη φανέλα της Ουνιόν Βερολίνου, έχοντας κι ένα γκολ, εν στο δεύτερο μισό αγωνίστηκε με την Μπέρνλι στην Premier League σε 15 αγώνες, σκοράροντας τέσσερις φορές.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ