ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Ναυάγησε του Φοφανά, έπεσε η οψιόν αλλά όχι άλλοι ασύμφοροι όροι

Ο Ντάτρο Φοφανά
Ο Ντάτρο Φοφανά GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Η ΑΕΚ προσπάθησε μέχρι και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Νταβίντ Ντατρό Φοφανά από την Τσέλσι, ωστόσο τα εμπόδια τελικά δεν ξεπεράστηκαν.

Η ΑΕΚ πάλεψε να ολοκληρώσει το deal με την Τσέλσι για την απόκτησή του Νταβίντ Ντατρό Φοφανά, παρόλα αυτά τα εμπόδια αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα και ως εκ τούτου ο Ιβοριανός επιθετικός δεν φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Οι δύο πλευρές φάνηκε πως είχαν έρθει σε συμφωνία για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, αλλά η Τσέλσι όρισε μία πολύ μεγάλη οψιόν αγοράς, το επόμενο καλοκαίρι, στα 20 εκατομμύρια λίρες (πάνω από 23,5 εκατομμύρια ευρώ), που αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να καλύψει η ΑΕΚ, αν επιθυμούσε να αγοράσει τον παίκτη.

Η Ένωση διαπραγματεύτηκε την οψιόν, προσπάθησε να φέρει την υπόθεση περισσότερο στα μέτρα της, σε ένα πιο ρεαλιστικό επίπεδο και μάλιστα κατάφερε να κατεβάσει το ποσό στα 16 εκατομμύρια, αλλά υπήρχαν άλλοι όροι που δεν μπορούσε να κάνει δεκτούς, όπως για παράδειγμα να διακοπεί ο δανεισμός τον Γενάρη αν ερχόταν πρόταση αγοράς από άλλη ομάδα που θα κάλυπτε τις απαιτήσεις της Τσέλσι.

Η ΑΕΚ βέβαια, την Τρίτη ανακοίνωσε την απόκτηση του Φραντζί Πιερό, επομένως στο ρόστερ της έχει πλέον δύο καθαρόαιμους φορ, μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία και τουλάχιστον αριθμητικά μοιάζει καλυμμένη για τη σεζόν 2024/25, όπου δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ