ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Ο Περέιρα ήρθε, ο Κοϊτά ανακοινώθηκε κι ο Λαμέλα φέρνει την αγωνιστική εκτόξευση

Ο Έρικ Λαμέλα
Ο Έρικ Λαμέλα 2018 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Οι τρεις μεταγραφές του Ιουλίου που θα γίνουν τέσσερις το Σάββατο (13/07), ο "κλεισμένος" Μόουζες Οντουμπάτζο, η πυροδότηση της "βόμβας" Έρικ Λαμέλα, οι δυσκολίες στην υπόθεση Χοακίν Κορέα και το "πάγωμα" των διαπραγματεύσεων με τον Ουριέλ Αντούνα.

Η ΑΕΚ εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες έχει βάλει μπροστά τις μηχανές της στον μεταγραφικό σχεδιασμό ή εάν προτιμάτε έχει "δέσει τη ζώνη" της για την εκτόξευση στο κομμάτι της ενίσχυσης.

Έχει μπει ήδη ένα μεγάλο τικ στην αναβάθμιση στη θέση του τερματοφύλακα, με τους Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Θωμά Στρακόσα να διαδέχονται τους Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Γιώργο Αθανασιάδη.

Από το απόγευμα της Παρασκευής (12/07) ο Ρομπέρτο Περέιρα αποτελεί παίκτη της Ένωσης, η οποία εντάσσει στο δυναμικό της μία άκρως βελτιωμένη εκδοχή του Σέρχιο Αραούχο.

Έναν παίκτη που θα του δώσει την απαιτούμενη ένταση στο πρέσινγκ, χωρίς να παρεκκλίνει βέβαια από τις δημιουργικές και επιθετικές του αρετές, οι οποίες του επέτρεψαν να αγωνίζεται σε δύο από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου (Premier League και Serie A) για 13 χρόνια.

Κοϊτά, η αναβάθμιση στα αριστερά

Τη μεταγραφή του "Τούκου" διαδέχθηκε αυτή του Αμπουμπακάρι Κοϊτά, με τον Μαυριτανό εξτρέμ με βελγικό διαβατήριο να βρίσκεται από την Πέμπτη (11/07) στην Ελλάδα..

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θεωρητικά έρχεται να αποτελέσει τη νούμερο ένα επιλογή στο αριστερό φτερό της "κιτρινόμαυρης" επίθεσης και να δώσει στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα όσα δεν κατάφερε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην περσινή μέτρια σεζόν του.

Δηλαδή το απρόβλεπτο, την προσωπική ενέργεια, το κουβάλημα μπάλας, την ακρίβειά του στα σουτ εκτός περιοχής και το σκοράρισμα (ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2023/24 με 15 γκολ), κάτι που έλειψε σε πολλά ματς της φετινής ΑΕΚ.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έκανε την "έκρηξή" του την περσινή σεζόν, εξελισσόμενος υπό τις οδηγίες του Θόρστεν Θινκ σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του βελγικού πρωταθλήματος.

Από τον βασικό δεξιό μπακ στον αναπληρωματικό του Ρότα

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα στελέχη της Ένωσης το φετινό καλοκαιρινό παζάρι έψαξαν πολύ για την αναβάθμιση της δεξιάς πλευράς στην άμυνα. Δύο από τις περιπτώσεις που κοίταξαν και δεν προχώρησαν ήταν και οι "αλμυροί" Ρικ Κάρσντροπ κai Γιουσέφ Ατάλ.

Παίκτες με το βιογραφικό και τις παραστάσεις του Ολλανδού και του Αλγερινού θα πειστούν να έρθουν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση του "πάρτε τη φανέλα του βασικού σπίτι σας", αν και στα δύο χρόνια της παρουσίας του "Πελάδο" στον πάγκο του Δικεφάλου δεν έχει φανεί σε κανένα σημείο ότι ισχύει αυτή η συνθήκη.

Ο 29χρονος μπακ της Ρόμα και ο πρώην αμυντικός της Νις φαίνεται πως γίνονται Μόουζες Οντουμπάτζο. Αλλαγή προσώπων, αλλά και πλάνου, αφού η πολιτική πλέον παρουσιάζει τον Λάζαρο Ρότα ως το απόλυτο φαβορί για να ξεκινάει βασικός τη νέα σεζόν.

Ναι, ο Νιγηριανός δεξιός οπισθοφύλακας του Άρη είναι αναβάθμιση, αν σταθούμε στην ασφάλεια που θα παρέχει στον Αλμέιδα η χρησιμοποίησή του, ώστε να απεμπλακεί και ο Ορμπελίν Πινέδα, εφόσον παραμείνει, από το να αγωνίζεται για μέρος ή ολόκληρο ματς ως μπακ. Για τα υπόλοιπα, οψόμεθα εντός χορταριού...

Η πυροδότηση της "βόμβας" Λαμέλα και το "ψήσιμο" στον Κορέα

Μετά το καυτό πρώτο 15ημερο του Ιουλίου, ακόμα πιο καυτό αναμένεται να είναι και το υπόλοιπο του μήνα. Πρώτον, γιατί η ΑΕΚ θα μπει στη μάχη της ευρωπαϊκής της παρουσίας στο League Stage του Conference League, αρχής γενομένης από την 24η Ιουλίου κόντρα στον νικητή του Βελέζ Μόσταρ - Ίντερ ντ' Εσκαλδές.

Δεύτερον, γιατί ο Δικέφαλος περιμένει το ευτυχές τέλος της υπόθεσης του Έρικ Λαμέλα. Οι διοικούντες την Ένωση του έχουν καταθέσει μία άκρως δελεαστική προσφορά ύψους περίπου 2.500.000 ευρώ ετησίως για συμβόλαιο μέχρι το 2027 με την απάντηση του Αργεντινού να είναι "si" σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ουριέλ Λουχτ.

Για την ώρα επίσημη θέση δεν έχει πάρει η ΠΑΕ, αλλά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική κατάληξη της πιο ακριβής, βάσει συμβολαίου, μεταγραφής στην ιστορία της ομάδας.

Επόμενη περίπτωση είναι αυτή του Ουριέλ Αντούνα, που για την ώρα φαίνεται πως χαλάει, όπως τουλάχιστον προκύπτει από ρεπορτάζ του Μεξικού

Το εν λόγω δημοσίευμα σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ένωσης και της Κρους Ασούλ σταμάτησαν, καθώς πέραν του "ναι" του Λαμέλα εμφανίστηκαν και διαφορές στους όρους πληρωμής των 4-4,5 εκατ. ευρώ που είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Τρίτη και πιο δύσκολη περίπτωση μοιάζει αυτή του Χοακίν Κορεά, ενός παίκτη που προορίζεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Εσεκιέλ Πόνσε, τουλάχιστον σε αριθμητικό επίπεδο, καθώς ο 29χρονος φορ θα έρθει για να διεκδικήσει τη θέση του βασικού από τον Λιβάι Γκαρσία.

Η Ίντερ θέλει να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τον 29χρονο επιθετικό, για τον οποίο το καλοκαίρι του 2022 έβγαλε από τα ταμεία της ένα ποσό της τάξεως των 27.000.000 ευρώ για να τον πάρει από τη Λάτσιο.

Πώς, λοιπόν, μεταφράζεται το ότι "όσα περισσότερα μπορεί". Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Νερατζούρι ζητάνε 8.000.000 ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή που θέλουν να ξεφορτωθούν, έχει δύο χρονιές μακριά από τον καλό του εαυτό και διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Ο Αλμέιδα έχει μιλήσει προσωπικά με τον Κορέα, του έχει αναλύσει το πλάνο αξιοποίησής του και το μόνο που μένει είναι να πειστεί ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πισωγύρισμα στην καριέρα του, αλλά ένα βήμα πίσω για να "βγάλει μάτια" και να προχωρήσει ξανά δύο βήματα μπροστά.

Η Λατινική Αμερική, λοιπόν, κρατάει τα κλειδιά της επιθετικής εκτόξευσης της ΑΕΚ. Διαφορετικές υποθέσεις που μπορούν να απογειώσουν την Ένωση πρώτα στο αγωνιστικό σκέλος κι έπειτα σε επικοινωνιακό.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ