ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Ο Πιερό στο αεροπλάνο, ο Γκαρσία χωρίς πρόταση και το ακραίο ενδεχόμενο με Φοφανά

FILE - Molde's David Datro Fofana celebrates scoring his side's third goal to make the score 3-3 during the Europa League round of 32 first leg soccer match between Molde and 1899 Hoffenheim at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Feb. 18, 2021. Chelsea has agreed to sign striker David Datro Fofana from Norwegian club Molde. The 20-year-old Ivory Coast international will join Chelsea on New Year's Day, the Premier League club confirmed Wednesday Dec. 28, 2022. (AP Photo/Alberto Saiz, File)
FILE - Molde's David Datro Fofana celebrates scoring his side's third goal to make the score 3-3 during the Europa League round of 32 first leg soccer match between Molde and 1899 Hoffenheim at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Feb. 18, 2021. Chelsea has agreed to sign striker David Datro Fofana from Norwegian club Molde. The 20-year-old Ivory Coast international will join Chelsea on New Year's Day, the Premier League club confirmed Wednesday Dec. 28, 2022. (AP Photo/Alberto Saiz, File) AP

Αυτά είναι τα τρία δεδομένα που αφορούν το deal με τον Φραντζί Πιερό, τον "στεγνό" από προτάσεις Λιβάι Γκαρσία και το δημοσίευμα του έγκυρου Athletic για τον Νταβίντ Φοφανά.

Στο παραπέντε της λήξης των μεταγραφών μη ελεύθερων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το deal για την απόκτηση του Φραντζί Πιερό. Ο πανύψηλος επιθετικός βρίσκεται ήδη στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα.

Τις τελευταίες ώρες, πάντως, προέκυψε δημοσίευμα από το έγκυρο Athletic το οποίο ζωντάνεψε το θέμα Φοφανά για την Ένωση. Το SPORT24 αναλύει τα τρία δεδομένα για το τρίπτυχο Λιβάι Γκαρσία, Πιερό και τον Ιβοριανό φορ της Τσέλσι.

Δεδομένο πρώτο: Του Πιερό δεν χαλάει. Ο 29χρονος παίκτης έχει υπογράψει με την ΑΕΚ και το μόνο που απομένει είναι η άφιξή του στην Ελλάδα για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να τελειώσει τη μεταγραφή του.

Δεδομένο δεύτερο: Ο Λιβάι Γκαρσία δεν έχει κάποια πρόταση μετά από αυτή του Μαΐου από την Ζενίτ. Οι Ρώσοι προσέφεραν γύρω στα 17.000.000 ευρώ με την προηγούμενη κιτρινόμαυρη διοίκηση να απορρίπτει την προφορά.

Δεδομένο τρίτο: Το δημοσίευμα του Athletic βγήκε διότι την Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου η ΑΕΚ έλαβε τα "θέλω" της Τσέλσι για τον Φοφανά και τα έκρινε ασύμφορα, ενεργοποιώντας το plan b, αυτό του Πιερό δηλαδή, που το έτρεξε παράλληλα με του Ιβοριανού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έχει υπάρξει από την ΑΕΚ επίσημη απάντηση προς την πλευρά Φοφανά. Το παράθυρο, πάντως, θα έλεγε κανείς πως είναι αμυδρά ανοιχτό για μία ακραία υπόθεση απόκτησής του. Όχι, όμως, με αγορά στα δεδομένα της Τσέλσι.

Θυμίζουμε πως στην πρώτη πρώτη επαφή της ΑΕΚ, η Ένωση ήθελε τον 21χρονο ως δανεικό. Πράγμα δύσκολο γιατί η Τσέλσι εξ αρχής ήθελε να πουλήσει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ