ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Οριστική συμφωνία ανάμεσα σε Ένωση και Χιούστον Ντάιναμο για τη μεταγραφή του Πόνσε

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Εσέκιελ Πόνσε πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Σε πλήρη συμφωνία έχουν φτάσει ΑΕΚ και Χιούστον Ντάιναμο για τη μεταγραφή του Εσέκιελ Πόνσε στην ομάδα του MLS, η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Παίκτης της Χιούστον Ντάιναμο θα πρέπει να λογίζεται ο Εσέκιελ Πόνσε, καθώς η ΑΕΚ ήρθε σε οριστική συμφωνία με την ομάδα του MLS για τη μεταγραφή του Αργεντινού επιθετικού.

Έτσι κλείνει ένα κύκλος ενάμιση μηνός πολιορκίας του αμερικανικού συλλόγου προς την πλευρά του παίκτης της Ένωσης, με τον ίδιο να επιθυμεί να μετακομίσει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Ματίας Αλμέιδα, ενημερώθηκε αμέσως τόσο από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, όσο και από τον σύλλογο και δεν προβλήθηκε αντίρρηση για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του SPORT24, η Χιούστον "έβαλε στο τραπέζι" ένα συμβόλαιο που υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 800.00 ευρώ το υπάρχον του Πόνσε στην ΑΕΚ (λαμβάνει περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι Αμερικανοί του προσφέρουν 2,1 εκατ. ευρώ), αποτελώντας ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ο 27χρονος στράικερ ζήτησε να προχωρήσει η μεταγραφή του.

Για την ώρα το τελικό ποσό με το οποίο παραχώρησε η Ένωση τον Πόνσε δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά πιθανότατα αυτό ξεπερνάει κατά πολύ τα 5 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία η Σέλτικ αγόρασε τον Βασίλη Μπάρκα το καλοκαίρι του 2020, τη μέχρι σήμερα ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ομάδας.

Πλέον, ο Δικέφαλος θα βρει στην αγορά για την εύρεση επιθετικού που θα αντικαταστήσει τον Αργεντινό, με τα στοιχεία του να είναι διαφορετικά από τον Πόνσε και πιο συμβατά σε αυτά του Λιβάι Γκαρσία.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αν και προερχόμενος σε πολλά παιχνίδια από τον πάγκο, ο Εσέκιελ κατάφερε να πετύχει 18 γκολ σε 38 παιχνίδια.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE MLS ΕΛΛΑΔΑ ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ