ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Σε πολύ καλό δρόμο η υπόθεση Στρακόσα

Ο Θωμάς Στρακόσα
Ο Θωμάς Στρακόσα AFP

Μεγάλη είναι η αισιοδοξία στην ΑΕΚ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής με τον Αλβανό τερματοφύλακα Θωμά Στρακόσα. Στο προσκήνιο πλέον οι συζητήσεις με την Μπρέντφορντ.

Από το ''συγκρατημένα αισιόδοξοι'' στο ''είμαστε σε πολύ καλό δρόμο''. Αυτή είναι η εξέλιξη των μηνυμάτων που έρχονται από όλους όσοι εμπλέκονται στη μεταγραφική υπόθεση του Θωμά Στρακόσα, του τερματοφύλακα που η ΑΕΚ έχει θέσει ως προτεραιότητα για να τον ''παντρέψει'' με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι που αναμένεται αύριο (1/7) να μεταβεί στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας.

Το SPORT24 είχε αποκαλύψει τις επαφές των δύο πλευρών και είχε επίσης δώσει συνέχεια στο ρεπορτάζ εμφανίζοντας στο προσκήνιο τις οικονομικές λεπτομέρειες του επικείμενου deal όσον αφορά στον διεθνή γκολκίπερ και στην Ένωση. Όπως είχαμε επισημάνει στο σχετικό κείμενο, η πρόταση της ΑΕΚ προς τον Στρακόσα είναι μακράν η καλύτερη που του έχει γίνει έως σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τις τελευταίες ώρες η Ένωση έχει μπει στη διαδικασία συζήτησης με την αγγλική Μπρέντφορντ στην οποία ανήκει ο Στρακόσα, έχοντας πλέον πάρει τη σύμφωνη γνώμη του 29χρονο γκολκίπερ. Προσπαθεί να ορίσει μια συμφέρουσα τιμή αγοράς του, καθώς μετά τις εμφανίσεις του στο Euro, είναι λογικό ο σύλλογος με τον οποίο έχει συμβόλαιο να ζητάει οικονομικό αντάλλαγμα.

Το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι στην παρούσα φάση δεν έχει εμφανιστεί άλλη ομάδα που να έχει χτυπήσει την πόρτα της Μπρέντφορντ για τον Στρακόσα, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό αλλά και την τιμή πώλησής του. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία για την Ένωση να κινηθεί τάχιστα και να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία βρίσκοντας τον τρόπο να ικανοποιήσει την αγγλική πλευρά.

Ανακοινώσεις Σισέ και Μπρινιόλι, ανοιχτό του Άμραμπατ

Εν τω μεταξύ, σήμερα ή αύριο αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από την ΠΑΕ για την απόκτηση των ελεύθερων Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Παπέ Σισέ. Ο δεύτερος μάλιστα αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Ένωση.

Ο Μπρινιόλι αναμένεται αύριο στην Ολλανδία καθώς όλα έχουν πλέον δρομολογηθεί, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα έχοντας λάβει εγγυήσεις για άμεση ενίσχυση και περιμένοντας τουλάχιστον δύο επιπλέον κινήσεις με ποδοσφαιριστές που δεν θα ανήκουν στη λίστα των ''γνωστών''.

Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται ακόμα ένας που είναι (πολύ) γνώριμος στην ΑΕΚ να εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες στην Ολλανδία καθώς οι συζητήσεις με τον Νορντίν Άμραμπατ έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες ώστε να παρθεί η τελεσίδικη απόφαση στο ''μένει ή φεύγει'' από την Ένωση.

Η δυσκολία να βρεθεί άμεσα δεξιός εξτρέμ υψηλής ποιότητας, δίνει ολοένα και περισσότερους πόντους στον Μαροκινό σε ένα αδιάκοπο καλοκαιρινό ''Deja Vu'' διάρκειας τριών ετών.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ