THE SPORTS ECONOMIST

ΑΕΚ, μεταγραφές: Το ψάξιμο της Ένωσης για τον Μποαντού, τι ισχύει για Ντουά και το ζητούμενο προφίλ του εκλεκτού

Ο Μίρον Μποαντού
Ο Μίρον Μποαντού 2022 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Η περίπτωση που Ολλανδού επιθετικού της Μονακό, Μίρον Μποαντού, προ τριετίας αποκτήματος των Μονεγάσκων έναντι 17 εκατ. ευρώ, έχει… ξεψαχνιστεί από την ΑΕΚ, με τα χαρακτηριστικά του 23χρονου να "φωτογραφίζουν" τι ακριβώς αναζητά η Ένωση για την ενίσχυσή της, κάτι που επιπλέον αναδεικνύεται από το ταυτόσημο αγωνιστικό προφίλ του Ελβετού στράικερ της Λουντογκόρετς, Κουάντο Ντουά.

Προτεραιότητα για την ΑΕΚ η ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης. Δεδομένα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που αναζητά ο Ματίας Αλμέιδα από τον επιθετικό που θα αποκτηθεί (χωρίς να είναι δεδομένο πως θα είναι ένας μόνο), ζητούμενο να είναι περισσότερο ταιριαστά με το στιλ του Λιβάι Γκαρσία.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του SPORT24 ένας από τους επιθετικούς για τον οποίο έχουν ψαχτεί οι υπεύθυνοι της Ένωσης είναι ο 23χρονος Ολλανδός Μίρον Μποαντού.

Γέννημα των εξαιρετικών ακαδημιών της Άλκμααρ, αποτέλεσε μία ακόμη από τις πανάκριβες πωλήσεις του ολλανδικού συλλόγου όταν το καλοκαίρι του ’21 παραχωρήθηκε έναντι 17 εκατ. ευρώ στη Μονακό.

Στο Πριγκιπάτο και στη Ligue 1 δυσκολεύτηκε, αδυνατώντας να βρει σταθερό ρόλο στο rotation των Μονεγάσκων, οι οποίοι τον παραχώρησαν δανεικό στα μέσα της περασμένης χρονιάς στην Τβέντε.

Με το τέλος της επέστρεψε στο "Λουί ΙΙ", χωρίς πλέον να υπολογίζεται από το γαλλικό club, τελώντας υπό παραχώρηση. Οι απαιτήσεις της Μονακό είναι τη δεδομένη στιγμή υψηλές, καθώς ελπίζει να εισπράξει όσα περισσότερα μπορεί από την αρχική της επένδυση στον Μποαντού.

Δεν θα το καταφέρει, με τη ρεαλιστική εκτίμηση να είναι πως όσο περνάει το καλοκαίρι τόσο και περισσότερο θα υποχωρεί στις αξιώσεις της, με τα πάντα – εν καιρώ – να μπορούν να μπουν στο τραπέζι.

Η ΑΕΚ γνωρίζει την κατάσταση, έχοντας ρωτήσει και ενημερωθεί από διάφορες πλευρές για το τι συνοδεύει τον Ολλανδό επιθετικό. Ως εκεί για την ώρα.

Αυτονόητο πως δεν είναι η μόνη επιλογή που έχει εξεταστεί/εξετάζεται από τους "κιτρινόμαυρους", είναι όμως ακόμη μια… φωτογραφική των όσων αγωνιστικών χαρακτηριστικών – επαναλαμβάνεται παρόμοιων με αυτά του Γκαρσία - αναζητούν για την γραμμή κρούσης τους.

Τα ποσά και το πότε για τον Ντούα

Ανάλογα έχει και ο Κουάντο Ντουά, ο οποίος μέσω χτεσινού γερμανικού δημοσιεύματος παρουσιάστηκε να απασχολεί την Ένωση.

Και παρότι δεν επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον, εν τούτοις αυτό που πρέπει να καταγραφεί - γιατί δείχνει ξεκάθαρη τάση - είναι και πάλι το απολύτως χαρακτηριστικό αγωνιστικό στιλ που διαθέτει ο Ελβετός και είναι αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ στις επιλογές που τσεκάρει.

Στα πρακτικά τώρα, σημειώνεται πως η Λουντογκόρετς είναι ένα πολύ δύσκολο club για διαπραγματεύσεις. Πουλάει πανάκριβα και πουλάει στις τιμές που έχει θέσει. Θα το κάνει και αυτό το καλοκαίρι.

Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ξεκαθαρίστηκε από τον τεχνικό διευθυντή των "αετών" Γκεόργκι Καραμαντιούκοβ πως ό,τι πωλήσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος, θα γίνουν μετά τις διεθνείς καλοκαιρινές υποχρεώσεις των πρωταθλητών Βουλγαρίας.

Στόχος τους η πρόκριση στην Group Phase του Champions League (χτες ξεκίνησαν στον πρώτο προκριματικό, επικρατώντας στο Ράζγκραντ της Ντιναμό Μπατούμι με 3-1 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων). Ανεξαρτήτως επιτυχίας ή όχι, η διαδικασία των αφίξεων- αποχωρήσεων, θα πάει προφανώς Αύγουστο για τη Λουντογκόρετς.

Ο Ελβετός επιθετικός έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα από τα πανάκριβα… εκθέματά της, πόσο μάλλον μετά τη θετική παρουσία που είχε με την εθνική του ομάδα στο τρέχον Euro 2024.

Κάτι που πρόσθεσε στην τιμή του, με τους "αετούς" να έχουν θέσει ως αντίτιμο για την παραχώρησή του 27χρονου χρόνου στράικερ (τον οποίο και αγόρασαν πέρυσι με 3,5 εκατ. ευρώ από τη Νυρεμβέργη, έχοντας συμβόλαιο ως το ‘26) τα 8.000.000 ευρώ.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ