ΑΕΚ

ΑΕΚ - Μπέρσχοτ 3-0: Η Ένωση άφησε γρήγορα πίσω της την ήττα από την Άλκμααρ και επικράτησε άνετα των Βέλγων σε φιλικό 120'

ΑΕΚ - Μπέρσχοτ 3-0: Η Ένωση άφησε γρήγορα πίσω της την ήττα από την Άλκμααρ και επικράτησε άνετα των Βέλγων σε φιλικό 120'
Ο Κώστας Γαλανόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ στο φιλικό κόντρα στην Μπερσχοτ INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ μετά το καμπανάκι από την εξάρα κόντρα στην Άλκμααρ, επέστρεψε στις εργοστασιακές τις ρυθμίσεις, κέρδισε άνετα με 3-0 την Μπέρσχοτ και σε συνδυασμό με τις μεταγραφές κινήσεις που προχωρούν δείχνει σε καλό επίπεδο ετοιμότητας εν όψει των προκριματικών του Conference League.

Στο δεύτερο φιλικό που έδωσε στην Ολλανδία η ΑΕΚ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη σεζόν που θα ακολουθήσει αντιμετώπισε την Μπέρσχοτ σε ένα ματς που είχε διάρκεια τέσσερα τριαντάλεπτα, προκειμένου τόσο ο Ματίας Αλμέιδα όσο και ο τεχνικός των Βέλγων να δουν για περισσότερη ώρα όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορούσαν.

Η Ένωση επικράτησε με το άνετο 3-0 και έδειξε ότι συνήρθε γρήγορα από την ευρεία ήττα με 6-0 την προηγούμενη Παρασκευή (28/06) κόντρα στην Άλκμααρ.

Δεν αγωνίστηκαν καθόλου στη διάρκεια του φιλικού οι Γιόνσον και Λούμπιτσιτς, ενώ ο Φερνάντες αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 50' της αναμέτρησης.

Ο Άμραμπατ βρέθηκε στην Ολλανδία και είδε από τον πάγκο το παιχνίδι, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται στην Ολλανδία και ο Μπρινιόλι.

Η Ένωση έπαιξε με τους "βασικούς" της για 60 λεπτά και έδειξε σαφώς καλύτερα δείγματα απ' ότι στο πρώτο φιλικό με αντίπαλο την Άλκμααρ ενώ πέτυχε και τα πρώτα της γκολ. Αντίθετα στο τρίτο 60λεπτο αγωνίστηκαν αρκετά παιδιά από τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος φυσικά δεν είχε την ίδια δυναμική με την Άλκμααρ.

Η ΑΕΚ στο πρώτο 30λεπτο πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι και ευκαιρίες για να απειλήσει και άλλο την εστία της Μπέρσχοτ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η Ένωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 9' με τον Χατζισαφί να κάνει την ενέργεια και την παράλληλη μπαλιά προς τον Γαλανόπουλο ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 με τον Έλληνα μέσο να πετυχαίνει το πρώτο φετινό γκολ της ΑΕΚ.

Στο 15' οι παίκτες του Αλμέιδα πέτυχαν ένα ακόμη τέρμα όταν πάτησαν ωραία στην περιοχή, ο Ρότα έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ζίνι ο οποίος σε κενή εστία από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-0.

Στο δεύτερο τριαντάλεπτο δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, η Ένωση είχε την καλύτερη στιγμή της στο 43' με τον Ζίνι να προσπαθεί να παραβιάσει την εστία των Βέλγων με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Ματίγιας να του λέει "όχι".

Την ίδια στιγμή η εστία του Θεοχάρη σε αντίθεση με δύο περιπτώσεις στα πρώτα 30 λεπτά δεν αντιμετώπισε κανέναν κίνδυνο.

Στο τρίτο από τα τέσσερα μέρη του φιλικού ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγή όλης της ενδεκάδας, με την Β' ομάδα με εξαίρεση τον Σταύρο Πήλιο να παίρνει θέση στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, η ροή του παιχνιδιού ήταν η ίδια, με τον Δικέφαλο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και με υποδειγαμτική αντεπίθεση να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Σκόρερ ήταν ο Γκολφίνος που μετά από ασίστ του Θεοδωρίδη πέρασε και τον τερματοφύλακα της Μπέρσχοτ για να πετύχει το πρώτο του γκολ με φανέλα της ΑΕΚ, έστω και σε φιλικό.

Στο τελευταίο 30λεπτο ο ρυθμός του ματς έπεσε, οι μεγάλες φάσεις έλειψαν, με συνέπεια η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να πάρει μία άνετη νίκη κόντρα στους νεοφώτιστους στην πρώτη κατηγορία του βελγικού πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Θεοχάρης, Ρότα, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Ελίασον, Φερνάντες (50' Μαχαίρας), Ζίνι, Γκαρσία.

Μετά το 60 έπαιξαν και οι: Αγγελόπουλος, Ραντόνια, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Πήλιος, Ρουκουνάκης, Φοφανά, Κάτσικας, Γκολφίνος, Μαχαίρας, Θεοδωρίδης και Κανελλόπουλος.

ΜΠΕΡΣΧΟΤ: Ματίγιας, Τσιμάγνκα, Ματάις, Κωνσταντόπουλος, Βέιμανς, Μισέ, Κάγκρο, Βαν Χίμπεεκ, Ελ Γκράφελ, Ρέινερς, Κεϊτά.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ