ΑΕΚ

ΑΕΚ-Μπουργκάς 1-1

ΑΕΚ-Μπουργκάς 1-1
ιορντακε φιλικο

Καλή εμφάνιση με Μπουργκάς (1-1). Ραντεβού Ντούσκο-Θανόπουλου. Ντούσαν: "Συμπεράσματα στην Αθήνα"

Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, σταθερή αμυντική λειτουργία που χαλάρωσε στα τελευταία λεπτά γι' αυτό και ήρθε και το 1-1 και μοναδικό μείον την επιθετική αναποτελεσματικότητα η Ένωση για τρίτο σερί φιλικό δεν ηττήθηκε μα ούτε νίκησε.
Ο Μπάγεβιτς δοκίμασε δύο διαφορετικές ενδεκάδες (μία σε κάθε ημίχρονο) και λογικά θα έμεινε ικανοποιημένος αφού τόσο στο πρώτο μέρος, όσο και στην επανάληψη ο αγώνας ήταν ένας "κιτρινόμαυρος" μονόλογος με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο.

Κορυφαίος και με ηγετική εμφάνιση για άλλον έναν αγώνα ήταν ο Παντελής Καφές, πολύ καλός ο Μαντούκα, σταθερός ο Γιαχάγια, το αμυντικό δίδυμο Κυργιάκου και Μαϊστότοβιτς μοιάζει αχώριστο, oι νέοι Γκέντσογλου και Παυλής άφησαν και πάλι καλές εντυπώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί η επιστροφή του Ρίκκα.

Το σύστημα του Ντούσκο

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με ένα κλασικό 4-4-2. Την "κιτρινόμαυρη" εστία υπερασπίστηκε -για πρώτη φορά φέτος- ο Αραμπατζής, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι... αχώριστοι Κυργιάκος και Μαϊστόροβιτς, αριστερά ήταν ο Καράμπελας, ενώ δεξί μπακ ο Κουτρουμάνος.

Όσο για την μεσαία γραμμή, ο Καφές είχε παρτενέρ τον Γιαχάγια (που κερδίζει συνεχώς πόντους και ο Μπάγεβιτς τον εμπιστεύεται), στο αριστερό άκρο ήταν ο Ιορντάκε, δεξιά ο Μαντούκα, ενώ ντουέτο στην επίθεση ήταν ο Μπλάνκο με τον Σκόκο.

Κιτρινόμαυρη κυριαρχία...

Οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν φουριόζοι και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν πως έχουν μεγάλα κέφια. Δεν άργησαν μάλιστα να δημιουργήσουν την πρώτη τους ευκαιρία καθώς στο 6' ο Ιορντάκε με ωραία κίνηση από τα αριστερά στην μεγάλη περιοχή προσπάθησε να πασάρει σ' έναν εκ των Μπλάνκο και Σκόκο, όμως καθυστέρησε και το πλήρωσε...

Οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορούσαν πολύ ωραία και γρήγορα την μπάλα και στον 18' έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως το σουτ του Σκόκο τράνταξε το δοκάρι της Βουλγάρικης ομάδας.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τον Καφέ να τροφοδοτεί ωραία με κεφαλιά στο 29' τον Σκόκο, όμως το γυριστό του Αργεντινού από το ύψος του πέναλτι έδιωξε σε κόρνερ ο Στογιάνοφ.

... και μονότερμα

Ο χρόνος περνούσε και η μπάλα βρισκόταν μεταξύ μεσαίας γραμμής και της περιοχής της Μπουργκάς. Ο Παντελής Καφές που για έναν ακόμη αγώνα πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 38' όταν μπήκε με ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή αλλά άργησε να σουτάρει και οι Βούλγαροι έδιωξαν την μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα (39') ο Ιορντάκε προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του εξουδετέρωσε ο Στογιάνοφ και έτσι το ημίχρονο τελειώσε 0-0 με την ΑΕΚ να μην έχει απειληθεί ουσιαστικά.

Άλλη ομάδα, ίδια σιγουριά


Στην επανάληψη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς άλλαξε όλη την ομάδα εκτός από τον Αραμπατζή, όμως και πάλι οι "κιτρινόμαυροι" δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στα μετόπισθεν.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός προτίμησε σύστημα 4-2-3-1 και η ενδεκάδα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η εξής: κεντρικό αμυντικό δίδυμο Γκέντσογλου-Άλβες, δεξί μπακ για πρώτη φορά ο Μανωλάς, αριστερά ο Χουάνφραν (που πήρε συγχωροχάρτι από τον Ντούσκο), αμυντικά χαφ Μάκος και Ενσαλίβα, στην τριάδα της μεσαίας γραμμής Μπερνς (αριστερά), Παυλής (δεξιά) και Ταχτσίδης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Παυλής.

Παρά τις πολλές δοκιμές οι "κιτρινόμαυροι" είχαν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση και συνέχισαν να απειλούν την αντίπαλη εστία. Πρώτη επίσκεψη στην εστία των Βούλγαρων έγινε στο 51' όταν ο Μπερνς ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια πάσαρε στον Ταχτσίδη που όμως έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά.

Παυλής ο εκτελεστής

Η Ένωση ήταν ανώτερη καθόλη την διάρκεια του αγώνα και στο 61' πήρε κεφάλι στο σκορ. Δράστης ήταν ο Παυλής που με άψογο ψηλοκρεμαστό σουτ κατέφερε αυτό που δεν μπόρεσε το επιθετικό δίδυμο του πρώτου ημιχρόνου (Μπλάνκο-Σκόκο).

Ο χρόνος κυλούσε και η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς συνεχίστηκε και έφερε χαμόγελα στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο.

Χαλάρωση και... 1-1

Στο 84' οι Βούλγαροι έχασαν την πρώτη τους πραγματική ευκαιρία στον αγώνα αλλά η κεφαλιά του Κράστεφ χτύπησε στο δοκάρι του Αραμπατζή.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ θα πάρει την πρώτη της νίκης σε φιλικό, η χαλάρωση στην άμυνα της κόστισε... Ο Μορίς πήρε την κεφαλιά ύστερα από κόρνερ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς) 1ο ημίχρονο: Αραμπατζής, Κουτρουμάνος, Καράμπελας, Κυργιάκος , Μαϊστόροβιτς, Μαντούκα, Ιορντάνκε, Καφές, Γιαχάγια, Μπλάνκο, Σκόκο.

2ο ημίχρονο: Άλβες, Γκέντσογλου, Χουάφραν, Μανωλάς, Ενσαλίβα, Μάκος, Μπερνς, Ντιούφ, Ταχτσίδης, Παυλής.

Μπουργκάς (Μπαλάκοφ): Στογιάνοφ, Σέιτ, Τερζίεφ, Αουρί, Παστόρκιν, Τσονκό, Ντιάκοφ, Στοϊμίροβιτς, Φερνάντες, Πλατίνι, Μποζίνοφ.

Για να δείτε εικόνες από το φιλικό πατήστε εδώ

Θανόπουλος: "Θα ενισχυθεί σημαντικά η ομάδα"


Μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας έστειλε ο Νίκος Θανόπουλος με δηλώσεις του από την Αυστρία, υπογραμμίζοντας πως εφόσον εισρεύσουν χρήματα θα γίνουν σημαντικές κινήσεις.

"Θα πούμε κάτι, όταν τελειώσει το θέμα. Προς το παρόν οι συζητήσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι εφόσον εισρεύσουν χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνουν κινήσεις έτσι ώστε να ενισχυθεί σημαντικά η ομάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης.

Όσο για τα μεταγραφικά είπε: "Θα μιλήσω σήμερα το βράδυ (27/7) με τον κύριο Μπάγεβιτς, θα βάλουμε μπροστά το πλάνο για τους μεταγραφικούς στόχους. Θα έχουμε μία καλή συνάντηση με τον προπονητή".

Μπάγεβιτς: "Συμπεράσματα στην Αθήνα"


Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με την Τσέρνομετς, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θέλησε να πει τα συμπεράσματα του για την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ.

"Συμπεράσματα από τα φιλικά και την προετοιμασία θα βγάλουμε όταν επιστρέψουμε στην Αθήνα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την δουλειά και την φυσική κατάσταση πάνω στην οποία δουλεύουμε πολύ. Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα με δύο διαφορετικές ομάδες. Θέλαμε να πάρουν όλοι οι παίκτες συμμετοχή, για να έχουμε εικόνα για όλους.

Πάμε από το καλό στο καλύτερο, όχι όμως όσο θα το ήθελα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι άλλαξαν οι ενδεκάδες αλλά και η κούραση. Το φιλικό ήταν σε ρυθμούς προπόνησης"

, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Όσο για το ραντεβού του με τον Θανόπουλο, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του: "Δεν μπορώ να σας πω κάτι. Θα υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο. Τα ξέρετε όλα εμείς ξέρουμε κάτι παραπάνω..."



Μαϊστόροβιτς: "Έχουμε διαφορά από πέρυσι"


Ικανοποιημένος από την φετινή προετοιμασία εμφανίστηκε ο Μαϊστόροβιτς: "Προπονηθήκαμε πολύ σκληρά, και ήδη η διαφορά με πέρυσι είναι πολύ μεγάλη. Αυτές τις τρεις εβδομάδες προπονηθήκαμε πολύ σκληρά και σιγά-σιγά αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Άλλωστε στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Δεν έχει σημασία που δεν κερδίσαμε, δεν παίζει ρόλο το αποτέλεσμα. Εμένα με νοιάζει η προπόνηση της ομάδας. Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι τα αποτελέσματα".

Όσο για την συνεργασία του με τον Σωτήρη Κυργιάκο, είπε: "Είμαστε ήδη ένα χρόνο μαζί, και συνεργαζόμαστε καλύτερα μέρα με τη μέρα. Έχουμε άλλες 3-4 εβδομάδες μπροστά μας και πιστεύω ότι όλη η ομάδα μέχρι τότε θα έχει αποκτήσει πολύ καλή συνεργασία στον αγωνιστικό χώρο".

Κουτρουμάνος: "Θα είμαι καλύτερος..."



Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κουτρουμάνος, υπογραμμίζοντας πως θα είναι καλύτερος από πέρυσι: "Νιώθω καλύτερα φέτος και πιστεύω ότι θα είμαι καλύτερος από τη χρονιά που πέρασε. Σημασία έχει όμως τι θα κάνει η ομάδα και όχι εγώ. Δεν θέλω να μιλάω για μένα, απλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει".






































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ