ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο χρόνος που λειτουργεί υπέρ του Γκαρσία και η προετοιμασία του Σιντιμπέ

Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει στο ΑΕΚ - Αστέρας
Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει στο ΑΕΚ - Αστέρας ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME

Η ΑΕΚ είχε ένα διάστημα μακράς αποχής από την αγωνιστική δράση ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε υπέρ του Λιβάι Γκαρσία αλλά και του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Η ΑΕΚ πέρασε ένα διάστημα νηνεμίας από το προηγούμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ώστε να προετοιμαστεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στην Τούμπα η Ένωση δεν κατάφερε να βρει το μεγάλο διπλό τίτλου που έψαχνε, αλλά θα επιχειρήσει να το κάνει στο Φάληρο. Πριν από αυτό το ντέρμπι προηγείται αυτό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και εκεί θα φανεί με ποιον θα το διεκδικήσει ή θα γίνει πιο εύκολη η μοίρα της σε περίπτωση ισοπαλίας.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα η ΑΕΚ θα πάει για τη νίκη, όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι με τον Ματίας Αλμέιδα στον τιμόνι. Όλο αυτό το διάστημα οι κιτρινόμαυροι δούλεψαν τόσο στον αγωνιστικό κομμάτι (πρέσινγκ, κατοχή, τελειώματα και άλλα κομμάτια του παιχνιδιού), αλλά και στο ψυχολογικό, μιας και απέναντί τους αναμένεται να βρουν μια ομάδα με αρκετή μεγάλη αυτοπεποίθηση, λόγω της πρόσφατης πρόκρισης στον τελικό του Conference League.

Μέσα σε αυτό το διάστημα είχαν την ευκαιρία να ετοιμαστούν ο Λιβά Γκαρσία και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, των οποίων η παρουσία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι σημαντική για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Το διάστημα που δούλεψε υπέρ των Γκαρσία - Σιντιμπέ

Ο Λιβάι Γκαρσία έχασε τα δύο ματς με τον Άρη λόγω ενοχλήσεων (δυστυχώς έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα) και στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ πέρασε στο ματς ως αλλαγή. Ο Εσέκιελ Πόνσε κάλυψε το κενό του φορ από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο ως προς το σκοράρισμα, ωστόσο όταν ο Λιβάι Γκαρσία είναι έτοιμος στο 100%, συνήθως εκείνος προτιμάται.

Ο Αλμέιδα θα δει και τις προπονήσεις που έχει στη διάθεσή του μέχρι και τότε και θα επιλέξει τον φορ με τον οποίο θα πάει στο Φάληρο. Το θετικό ήταν ότι ο Λιβάι Γκαρσία όλο αυτό το διάστημα δούλευε σε φουλ ρυθμούς και βάζει πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για να παίξει αυτός στην κορυφή.

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ σε σχέση με τον Λιβάι Γκαρσία είναι μια διαφορετική περίπτωση. Στα playoffs ο Ματίας Αλμέιδα χρησιμοποίησε βασικό τον Λάζαρο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας εκτός από ένα παιχνίδι, αυτό με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Έλληνας διεθνής ακραίος αμυντικός δεν θα είναι διαθέσιμος, καθώς συμπλήρωσε κάρτες κι έτσι ο κλήρος πέφτει στον Γάλλο πολύπειρο ακραίο αμυντικό για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Προφανώς για τον Σιντιμπέ δεν τίθεται θέμα αν θα είναι "ψυχολογικά" έτοιμος γι' αυτό το ματς, μιας και έχει φάει ντέρμπι με το κουτάλι στην καριέρα του στη Γαλλία, αλλά σε αγωνιστικό επίπεδο. Η εμπειρία του είναι ένα όπλο με το οποίο έχει καταφέρει να εμφανίσει τις αρετές που έχει ως ποδοσφαιριστής και να κρύψει τις αδυναμίες του.

Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει Ρότα ο Γάλλος μπακ ετοιμάζεται για να παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο ενδεχομένως να είναι και το τελευταίο του μεγάλο ντέρμπι με τα κιτρινόμαυρα, μιας και το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος της σεζόν.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ