STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0: Άφησε πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και άρχισε με τριάρα το πρωτάθλημα

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -  (  / EUROKINISSI)
Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με τον Σταύρο Πήλιο EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έδειξε ότι άφησε πίσω της τον αποκλεισμό από τη Νόα και επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ στην άδεια OPAP Arena, ξεκινώντας με το δεξί στη Stoiximan Super League.

Η ΑΕΚ καθάρισε από νωρίς την πρεμιέρα με τον ΟΦΗ στην OPAP Arena και ξεκίνησε με το δεξί (3-0) στη νέα Stoiximan Super League, δείχνοντας ότι άφησε πίσω της τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Νόα.

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0: Άφησε πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και άρχισε με τριάρα το πρωτάθλημα
Οι τελικές και τα xGoals του ΑΕΚ - ΟΦΗ

Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Νορντίν Άμραμπατ με γλυκιά σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον φορ από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο κι αυτός με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 2-0 ήρθε τρία λεπτά μετά. Ο Σιμάνσκι με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Πήλιο, αυτός έκανε το κοντρόλ, πήρε μια κόντρα και με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ πάλεψε για να σκοράρει, είχε μια καλή ευκαιρία με τον Αποστολάκη, αλλά οι κιτρινόμαυροι βρήκαν το γκολ με πλασέ του Τσούμπερ στο 83' με τον Πήλιο πιστώνεται την ασίστ.

Η ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τη Λαμία στην OPAP Arena και ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Ατρόμητο στο Γεντί Κουλέ.

Η ΑΕΚ έβαλε τις βάσεις από νωρίς

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς, θέλοντας να βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Η πρώτη της ευκαιρία ήταν στο έκτο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία να παίρνει την μπάλα στην περιοχή από τα δεξιά και με ωραίο πλασέ προς το απέναντι παραθυράκι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 10' οι γηπεδούχοι απείλησαν σε φάση διαρκείας με τον Πινέδα να εκτελεί δις αλλά η μπάλα να κοντράρει και τον Άμραμπατ να δοκιμάζει την τύχη του, αλλά ο Χριστογεώργος απομάκρυνε με ωραία επέμβαση σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ σκόραρε με την ωραία κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία στο 11' και στο 14' ο Πήλιος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0.

Τα δύο γκολ απέβαλαν το άγχος από τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα που έπαιζαν πλέον απελευθερωμένοι από το άγχος και συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 17' ο Σιμάνσκι δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 26' ήταν η σειρά του Πινέδα να απειλήσει μετά από ωραίο γέμισμα του Γκαρσία, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν και είχαν τρεις τελικές στο φινάλε του πρώτου μέρους με καλύτερη εξ αυτών την κεφαλιά του Λιούμπιτσιτς στο 43' που πέρασε λίγο άουτ.

Ο Τσούμπερ κλείδωσε το τρίποντο

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα και ο ΟΦΗ προσπάθησε να πάρει μέτρα για να πάρει κάτι από το ματς. Παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ ήταν εκείν που απείλησε πρώτη στο 50' με το σουτ του Πινέδα, το οποίο άθελά του έκοψε ο Λιούμπιτσιτς.

Ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς στο 56'. Ο Ριέρα έστρωσε ωραία στην περιοχή στον νεοεισελθόντα Αποστολάκη και αυτός πλάσαρε. Ο Σιμάνσκι έβαλε την κόντρα, την βρήκε ελάχιστα και ο Στρακόσα με τα απλωμένα του χέρια απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν κάτι από το ματς, αλλά δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί στα καρέ του Στρακόσα. Αντίθετα η ΑΕΚ κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ με τον Τσούμπερ στο 82' και να σφραγίσει το τρίποντο. Στο φινάλε η ΑΕΚ είχε μια ακόμα ευκαιρία για να σκοράρει με τον Περέιρα στο 90+2', αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0: Άφησε πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και άρχισε με τριάρα το πρωτάθλημα
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Ρότα (66' Οντουμπάτζο), Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Πινέδα (66' Λαμέλα), Άμραμπατ, Κοϊτά (80' Περέιρα), Λιούμπιτσιτς (80' Μάνταλος), Γκαρσία (66' Τσούμπερ).

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης (81' Γιουνγκ), Καραχάλιος (63' Χιμένες), Γκαγέγκος (81' Κουτεντάκης), Μπάκιτς, Νους (55' Αποστολάκης), Ριέρα (63' Αμπάντα), Ισέκα.

Δείτε τη Game Night

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ