ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι παίκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο στο πρώτο μισό της σεζόν

Οι Αραούχο, Βράνιες και Μάνταλος πανηγυρίζουν το γκολ με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ
Οι Αραούχο, Βράνιες και Μάνταλος πανηγυρίζουν το γκολ με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Λίγο πριν την ολοκήρωση του 2021 το SPORT24 κάνει μια αναδρομή στο χρόνο συμμετοχής, ολόκληρου του ρόστερ της ΑΕΚ στο πρώτο μισό της σεζόν και πώς τον έχουν μοιράσει Αργύρης Γιαννίκης και Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μισό της σεζόν 2021/22 έπαιξε όλα και όλα 19 παιχνίδια, καθώς από τη μια ο πρόωρος αποκλεισμός από το Europa Conference League, από τη Βέλεζ αλλά και το ότι μπήκε πιο "αργά" στο Κύπελλο (μαζί Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη) της στέρησαν τη δυνατότητα να έχει παραπάνω αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Σε αυτά τα 19 παιχνίδια σε γενικές γραμμές, η ενδεκάδα είχε συγκεκριμένες σταθερές επί Μιλόγεβιτς, ο Αργύρης Γιαννίκης επέβαλε τις αλλαγές του με το "καλημέρα" ωστόσο σταδιακά δείχνει και ο ίδιος να κατασταλλάζει στο υπάρχον ρόστερ που έχει και σε ποιους ποδοσφαιριστές υπολογίζει περισσότερο.

Το SPORT24 καταγράφει τον χρόνο συμμετοχής που έχουν οι ποδοσφαιριστές μέχρι τώρα, πώς ανακάτεψαν την τράπουλα, αλλά και κάτω από τις οδηγίες ποιοι (Μιλόγεβιτς ή Γιαννίκη) έπαιζαν περισσότερο. Τον πρώτο στη λίστα Όγκνιεν Βράνιες, τους οκτώ παίκτες που έχουν παίξει πάνω από 1.000 λεπτά, αλλά και τους ποδοσφαιριστές που έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο επί Μιλόγεβιτς. Από τη λίστα απουσιάζουν όσοι ποδοσφαιριστές δεν είναι στο ρόστερ της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή (πχ. Έλντερ Λόπες).

Τερματοφύλακες

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Ο Στάνκοβιτς έχει καταγράψει 1.200 λεπτά συμμετοχής, σε 15 αγώνες που είχε με την ΑΕΚ. Και για τους δύο προπονητές ήταν η πρώτη επιλογή κάτω από τα δοκάρια, με τον Γιαννίκη έχει παίξει περισσότερο, καθώς αγωνίστηκε και ένα παιχνίδι παραπάνω σε σχέση με τον Σέρβο τεχνικό, ωστόσο η διαφορά στα λεπτά συμμετοχής είναι 60' και όχι 90'. Ο λόγος φυσικά είναι το μισάωρο στην παράταση με τη Βελέζ στο ΟΑΚΑ.

Παναγιώτης Τσιντώτας: Και εδώ, όπως και στην περίπτωση του Αυστριακού κίπερ, είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο Τσιντώτας ήταν ο "νούμερο 2", πίσω από τον Στάνκοβιτς στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων και των δύο προπονητών. Συνολικά έχει παίξει έξι παιχνίδια και 540 λεπτά και αυτά επειδή ο Στάνκοβιτς ήταν τραυματίας ή ανέτοιμος.

Αμυντικοί

Μιλάντ Μοχαμάντι: Ο Μοχαμάντι ήταν η τελευταία μεταγραφή του καλοκαιριού και για πρώτη φορά μπήκε στην αποστολή της ΑΕΚ στο παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Συνολικά, στις 12 συμμετοχές που έχει καταγράψει έχει παίξει 891 λεπτά. Ήτοι ο μέσος όρος του είναι 75 λεπτά. Ο Ιρανός μπακ έπαιξε μόλις δύο παιχνίδια με τον Μιλόγεβιτς (ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό) μόνο στο δεύτερο ως βασικός και αγωνίστηκε συνολικά σε 105 λεπτά μετά, με τον Γιαννίκη να τον χρησιμοποιεί συνολικά 786.

Κλεμάν Μισελέν: Ο Μισελέν ήταν στην ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό από τη Βελέζ και πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Συνολικά σε 13 συμμετοχές έχει 1.025 αγωνιστικά λεπτά. Με τον Μιλόγεβιτς έχει πέντε καθαρά 90λεπτα (450'), αντίθετα με τον Γιαννίκη σε οκτώ συμμετοχές έχει 575'. Με βάσει το μοίρασμα του χρόνου καταλαβαίνουμε ότι ο Σέρβος τεχνικός τον πίστευε περισσότερο, αντίθετα με τον Γιαννίκη που προτίμησε σε κάποια ματς να τον αφήσει έξω και να χρησιμοποιήσει τον Ρότα.

Στράτος Σβάρνας: Ο Σβάρνας είναι ο πρώτος της λίστας μας που δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής, μια συνθήκη που ίσχυε και με τους δύο προπονητές. Ο 24χρονος στόπερ έπαιξε περισσότερα παιχνίδια με τον Μιλόγεβιτς (5) και μόλις δύο με τον Γιαννίκη, ωστόσο περισσότερη ώρα στο χορτάρι έμεινε με τον νυν τεχνικό της Ένωσης. Συγκεκριμένα, έπαιξε στα δύο παιχνίδια με την Κηφισιά, δίχως να χάσει λεπτό (180'), ενώ με τον Μιλόγεβιτς έπαιξε μόλις 126 λεπτά και όλα ως αλλαγή. Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής τον έχει ωθήσει στο να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και να αποχωρήσει από την ΑΕΚ ακόμα και τον Ιανουάριο.

Εχσάν Χατζισαφί: Ο Ιρανός μπακ έπαιξε περισσότερο με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς σε σχέση με τον Αργύρη Γιαννίκη. Συνολικά σε 13 παιχνίδια έχει παίξει 671 λεπτά. Στις πέντε του συμμετοχές με τον Σέρβο τεχνικό αγωνίστηκε 359 λεπτά, ενώ στις υπόλοιπες οκτώ με τον 41χρονο νυν τεχνικό της Ένωσης, μόλις 312' καθώς ο Γιαννίκης δείχνει να προτιμά τον Μοχαμάντι.

Γιώργος Τζαβέλλας: Ο διεθνής στόπερ χρησιμοποιήθηκε περισσότερο και σε αριθμό συμμετοχών και σε αγωνιστικά λεπτά από τον Μιλόγεβιτς, παρ' ότι ο Σέρβος τεχνικός καθοδήγησε την ομάδα για λιγότερα παιχνίδια σε σχέση με τον Αργύρη Γιαννίκη. Συνολικά έχει παίξει 13 ματς με χρόνο συμμετοχής 1.1123'. Με τον Μιλόγεβιτς σε επτά συμμετοχές δεν έχασε λεπτό στον αγωνιστικό χώρο (660' συμπεριλαμβανομένης της παράτασης με τη Βέλεζ), ενώ με τον Γιαννίκη σε έξι ματς έχει 463 λεπτά.

Όγκνιεν Βράνιες: Ο Βόσνιος στόπερ είναι ο ποδοσφαιριστής με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από κάθε άλλον στην ομάδα. Ο Βράνιες ήταν πυλώνας για το κέντρο της άμυνας και για τους δύο προπονητές, κάτι που μαρτυρείται από τον χρόνο συμμετοχής του. Σε 16 παιχνίδια έχει παίξει 1470 λεπτά και δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχής (σε όσα παιχνίδια έπαιξε). Όπως είναι λογικό, με τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ έχει παίξει περισσότερο, με το κοντέρ να γράφει 900 λεπτά.

Μιχάλης Μπακάκης: Δεν έχει παίξει λεπτό με τον Γιαννίκη, μιας και δεν υπολογίζεται και το πιθανότερο είναι ότι θα αποχωρήσει στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Αντίθετα, με τον Μιλόγεβιτς έχει παίξει τα δύο παιχνίδια με τη Βέλεζ, με τον Σέρβο τεχνικό να τον αποσύρει στην έναρξη της παράτασης στο ΟΑΚΑ. Είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής του ρόστερ που έχει παίξει περισσότερο με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Λάζαρος Ρότα: Ο νεαρός διεθνής μπακ "εμφανίστηκε" με τον Αργύρη Γιαννίκη, καθώς με τον Μιλόγεβιτς στο τιμόνι δεν έπαιξε καθόλου. Ο Γιαννίκης τού έδωσε φανέλα βασικού, αλλά στην πορεία την "επέστρεψε" στον Μισελέν, λόγω της αφέλειάς του στα μαρκαρίσματά του. Συνολικά με την ΑΕΚ έχει παίξει οκτώ φορές, έχοντας μείνει στο χορτάρι για 505 λεπτά.

Σίμος Μήτογλου: Η δεύτερη έκπληξη στην οποία προχώρησε ο Γιαννίκης, όταν ανέλαβε την ΑΕΚ ήταν ο 22χρονος στόπερ. Με τον Μιλόγεβιτς δεν είχε αγωνιστεί λεπτό, αντίθετα με τον Γιαννίκη σε οκτώ συμμετοχές έχει 579 λεπτά, ενώ έχει πάρει φανέλα βασικού στα περισσότερα εξ αυτών, δίνοντας μια "μάχη" με τον Τζαβέλλα για μια θέση στην ενδεκάδα.

Μάριο Μιτάι: Ο Μάριο Μιτάι πριν "μετακομίσει" στη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ, έπαιξε δύο παιχνίδια με τον Μιλόγεβιτς, στο "μαρτυρικό" ζευγάρι παιχνιδιών με τη Βέλεζ, καθώς μοιράστηκε τον χρόνο συμμετοχής με τον Έλντερ Λόπες, ο οποίος λίγο μετά αποχώρησε από την ομάδα. Με τον Γιαννίκη δεν έχει παίξει καθόλου στην πρώτη ομάδα, καθώς είναι πίσω από τους Μοχαμάντι και Χατζισαφί.

Ζίγκα Λάτσι: Και ο Σλοβένος στόπερ έχει μετακινηθεί στη δεύτερη ομάδα, προκειμένου να έχει χρόνο συμμετοχής στα πόδια του. Ωστόσο με την πρώτη ομάδα έπαιξε 32 λεπτά στον επαναληπτικό με την Κηφισιά για το Κύπελλο. Αντίθετα, ο Μιλόγεβιτς δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου.

Μέσοι

Νταμιάν Λε Ταλέκ: Ο Γάλλος μέσος ήρθε στην ΑΕΚ με υψηλές περγαμηνές, δημιουργώντας προσδοκίες προς τον κόσμο της ομάδας, οι οποίες στην πορεία δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο Μιλόγεβιτς τον πίστεψε πολύ (αυτός τον έφερε άλλωστε). Με τον Μιλόγεβιτς έπαιξε σε επτά ματς (πρόλαβε και τα δύο παιχνίδια με τη Βέλεζ) και συνολικά χρησιμοποιήθηκε για 570 λεπτά. Ο χρόνος του έπεσε αισθητά με τον Αργύρη Γιαννίκη, καθώς σε 10 συμμετοχές έχει παίξει 283, σχεδόν τα 2/3. Το υψηλό συμβόλαιο που λαμβάνει (ύψους 700 χιλιάδων ευρώ) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού του Γιαννίκη, ίσως τον ωθήσουν στην πόρτα της εξόδου ακόμα και τον Ιανουάριο, μέσω δανεισμού.

Νταμιάν Σιμάνσκι: Ο Πολωνός μέσος είναι στο "κλειστό club" των παικτών που έχουν παίξει πάνω από χίλια λεπτά. Ο Σιμάνκσι απολάμβανε την εμπιστοσύνη και των δύο τεχνικών του, παρόλο που οι φετινές του επιδόσεις δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητές του. Με τον Μιλόγεβιτς έπαιξε σε επτά ματς και χρησιμοποιήθηκε για 490 λεπτά, ενώ με τον Γιαννίκη σε 11 παιχνίδια έχει παίξει 634 λεπτά. Ωστόσο με βάσει τον μέσο όρο περισσότερο έμεινε στο χορτάρι με τον Σέρβο τεχνικό (70' έναντι 58 λεπτών).

Αντρέ Σιμόες: Ο Σιμόες συνολικά έχει προλάβει να παίξει 829 λεπτά, καθώς απουσίαζε λόγω προβλήματος τραυματισμού και γι' αυτό τον λόγο δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Με τον Σέρβο τεχνικό έπαιξε 72 λεπτά στα δύο τελευταία του παιχνίδια, ενώ με τον Γιαννίκη έχει αγωνιστεί σε εννιά παιχνίδια, μένοντας στον αγωνιστικό χώρο για 757 λεπτά. Συνολικά φέτος έχει χρησιμοποιηθεί 829'.

Εβγέν Σάκχοφ: Ο Ουκρανός μέσος έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και με τους δύο προπονητές, παρ' όλα αυτά και οι δύο τον υπολόγιζαν ως λύση τουλάχιστον από τον πάγκο. Με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς σε έξι συμμετοχές έχει καταγράψει 258 αγωνιστικά λεπτά, ενώ με τον Γιαννίκη σε δύο παραπάνω συμμετοχές έχει παίξει 271 λεπτά. Το γεγονός ότι δεν παίζει πολύ δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται. Βέβαια υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για να αποχωρήσει και αυτός με δανεισμό τον Ιανουάριο.

Κώστας Γαλανόπουλος: Πρόλαβε να παίξει ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν, στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό για ένα ημίχρονο. Ο Έλληνας μέσο προχώρησε σε μια σοβαρή επέμβαση στον αστράγαλό του και έκτοτε έχει μείνει εκτός δράσης, κάνοντας αγώνα δρόμου για να επιστρέψει δριμύτερος. Έστω και έτσι, μπήκε και αυτός στη λίστα με τους παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο ο Μιλόγεβιτς.

Γιώργος Μουστακόπουλος: Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής έως τώρα που προοριζόταν για τη δεύτερη ομάδα και κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα. Ο Έλληνας μέσος έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο του επαναληπτικού με την Κηφισιά για το Κύπελλο, αφήνοντας μάλιστα θετικές εντυπώσεις.

Πέτρος Μάνταλος: Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει παίξει αισθητά περισσότερο με τον Αργύρη Γιαννίκη, καθώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς σε αρκετά παιχνίδια τον άφησε στον πάγκο και τον πέρασε ως αλλαγή. Βέβαια αυτή η διαδικασία τον βοήθησε να δείξει καλύτερο πρόσωπο και να μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα. Με τον Μιλόγεβιτς σε έξι παιχνίδια έπαιξε 385 λεπτά, ενώ με τον Γιαννίκη έπιασε τα 733 σε δέκα συμμετοχές, έχοντας αισθητά καλύτερη απόδοση. Γι' αυτό και ο 41χρονος τεχνικός της Ένωσης τον χρησιμοποιεί περισσότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Ντάρκο Γέβτιτς: Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ο Μιλόγεβιτς τού έδωσε φανέλα βασικού στα πρώτα παιχνίδια, ωστόσο ο τραυματισμός του και η ανεβασμένη απόδοση του Μάνταλου τον αποκαθήλωσαν. Ο ίδιος έχει δείξει ότι έχει δυνατότητες να βοηθήσει την ομάδα, περισσότερο απ' όσο έχει κάνει μέχρι στιγμής. Με τον Μιλόγεβιτς σε τρία παιχνίδια έχει 143 λεπτά συμμετοχής, ενώ με τον Γιαννίκη 246 σε επτά. Βέβαια, τα περισσότερα εξ αυτών τα έπαιξε στο Κύπελλο κόντρα στην Κηφισιά.

Επιθετικοί

Λιβάι Γκαρσία: Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο σε 17 συμμετοχές έχει παίξει 909 λεπτά, καθώς σε πολλά παιχνίδια περνάει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Με τον Μιλόγεβιτς στο τιμόνι της ομάδας έχει παίξει 398 σε έξι ματς, ενώ με τον Γιαννίκη 511 σε έντεκα παιχνίδια. Στα τελευταία παιχνίδια δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και έχει χάσει τη θέση του από τον Άμραμπατ στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Νορντίν Άμραμπατ: Λίγα λεπτά συμμετοχής έχει καταγράψει ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός και ο λόγος είναι η "συνέπεια" στους τραυματισμούς, κυρίως με τον Μιλόγεβιτς. Με τον Σέρβο τεχνικό σε τρία παιχνίδια έχει παίξει 175 λεπτά, αντίθετα με τον Γιαννίκη έδειξε καλύτερο πρόσωπο και στις δέκα συμμετοχές που κατέγραψε έπαιξε 644 λεπτά, παίζοντας συνολικά 819 λεπτά.

Στίβεν Τσούμπερ: Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έκανε μια τρομερή εκκίνηση και λόγω της ποιότητας που διαθέτει, πήρε τη φανέλα του βασικού "σπίτι" του, με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και την πρεμιέρα με τον Ιωνικό, στις οποίες έπαιξε ερχόμενος από τον πάγκο. Με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς πρόλαβε να αγωνιστεί συνολικά 389 λεπτά σε πέντε συμμετοχές, ενώ με τον Γιαννίκη σε έντεκα έπαιξε 814. Ο μέσος όρος ανάμεσα στους δύο προπονητές δεν διαφέρει πολύ, καθώς με τον Μιλόγεβιτς έμεινε 77 λεπτά, ενώ με τον Γιαννίκη 74.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός έχει περιορισμένο ρόλο συμμετοχής, καθώς δεν τον υπολόγιζαν πολύ ούτε ο Αργύρης Γιαννίκης, ούτε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ειδικά με τον νυν τεχνικό της Ένωσης έχει παίξει μόλις 199 λεπτά σε τέσσερις συμμετοχής, ενώ με τον Μιλόγεβιτς σε πέντε παιχνίδια έπαιξε 183 λεπτά. Ο Τάνκοβιτς είναι μια από τις περιπτώσεις που αν φέρει πρόταση τον Ιανουάριο, θα παραχωρηθεί.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Ο Ιρανός επιθετικός είναι νούμερο δύο στην αιχμή του δόρατος της ΑΕΚ, πίσω από τον Σέρχιο Αραούχο, μια συνθήκη που ίσχυε και με τους δύο προπονητές. Με τον Μιλόγεβιτς, με τον οποίο συνυπήρξε στον Πανιώνιο, έπαιξε σε επτά παιχνίδια 270 λεπτά, ενώ με τον Γιαννίκη σε δέκα πρόλαβε να παίξει 421. Συνολικά έχει 691 λεπτά. Δεν είναι άσχημο νούμερο για έναν ποδοσφαιριστή που παίζει σταθερά, ερχόμενος από τον πάγκο.

Σέρχιο Αραούχο: Το πρώτο βιολί της κιτρινόμαυρης επίθεσης, ο Αργεντινός επιθετικός που επέστρεψε μόνιμα στην ΑΕΚ και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και των δύο προπονητών. Συνολικά έχει παίξει 1256 λεπτά, με τον Μιλόγεβιτς τα 548 σε επτά συμμετοχές και με τον Γιαννίκη τα υπόλοιπα 738 σε δέκα συμμετοχές. Είναι δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής, πίσω μόνο από τον Βράνιες.

Μιχάλης Κοσίδης: Ο νεαρός επιθετικός έπαιξε ένα δεκάλεπτο στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με την Κηφισιά. Μέχρι στιγμής παίζει κατά κύριο λόγο στη Β' ομάδα και βοηθάει την ΑΕΚ, όταν δεν είναι διαθέσιμος ένας εκ των Αραούχο ή Ανσαριφάρντ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ