ΑΕΚ

ΑΕΚ: Όταν ο Πινέδα θα κοιτάξει τον Αλμέιδα στα μάτια

ΑΕΚ: Όταν ο Πινέδα θα κοιτάξει τον Αλμέιδα στα μάτια
INTIME SPORTS

Ο Μεξικανός κεντρικό χαφ της ΑΕΚ, Ορμπελίν Πινέδα βρίσκεται στη φάση της καριέρας του στην οποία πρέπει να είναι ξεκάθαρος απέναντι στην Ένωση, στον εαυτό του και στον προπονητή του.

Είναι εξομολογημένο, γνωστό σε όλους και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης το γεγονός ότι ο Ορμπελίν Πινέδα δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ αν προπονητής της δεν ήταν ο Ματίας Αλμέιδα.

Την περίοδο εκείνη που ένιωθε και ήταν απαξιωμένος στην ισπανική Θέλτα, υπήρχαν δύο ομάδες από την Ολλανδία και μία από το Βέλγιο που τον ήθελαν ως δανεικό. Ήταν καταλυτική η παρουσία του ποδοσφαιρικού πατέρα του στην Ένωση για να έρθει και να είναι τέλει εδώ δεμένος με συμβόλαιο και σε κατάσταση μονιμότητας.

Εννοείται ότι από την πλευρά της, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που διατήρησε ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρό του. Εκείνη που του παρείχε εξαιρετικές συνθήκες εργασίας, απόλυτη εμπιστοσύνη και ένα περιβάλλον που τον αγάπησε πολύ και έκανε τα πάντα για να νιώθει ευτυχισμένος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έλεγαν πέρυσι πόσο ευτυχισμένοι αισθάνονται που ζουν στη χώρα μας.

Το τι άλλαξε από τότε και φτάσαμε στο σημείο να τοποθετηθεί κατά τον συγκεκριμένο τρόπο ο ατζέντης του, Μάρκο Βιγιαρεάλ, στο SPORT24, είναι κάτι που στην πραγματικότητα μόνο εκείνος και η οικογένειά του γνωρίζουν στον απόλυτο βαθμό.

Από τη στιγμή όμως που ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή εκφράζει δημόσια τη θέση ότι δεν είναι μόνο θέμα του ίδιου του παίκτη αλλά και της φαμίλιας του η ωρίμανση της σκέψης επιστροφής στην πατρίδα, πρόκειται για ένα ζήτημα που θέλει προσοχή και σωστούς χειρισμούς.

Πολλοί λένε ότι είναι μόνο θέμα χρημάτων, ότι ο ποδοσφαιριστής έχει ξελογιαστεί από την τρομερή πρόταση της Μοντερέι, όμως έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λες. Το πώς νιώθει το ξέρει μόνο ο ίδιος και αυτό είναι που οφείλει να εξηγήσει περισσότερο από κάθε άλλον στην ομάδα και στον Αλμέιδα.

Προφανώς και όχι στον καθένα που κάνει κατά το δοκούν εικασίες και εξηγεί δίχως στοιχεία και ρεπορτάζ μια κατάσταση που δεν γνωρίζει, απλά και μόνο με τον τρόπο που θέλει να την έχει στο μυαλό του. Ή που του την περνάνε τεχνηέντως.

Η ξεκούραση και η ώρα του ξεκαθαρίσματος

Ο Μεξικανός δεν θα πάει στην Ολλανδία καθώς έχει την περισσότερη ανάγκη από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της ομάδας για ξεκούραση. Πέρυσι δεν πήρε απαραίτητο χρόνο και αυτό του κόστισε στην πορεία.

Θα έχει λοιπόν μπροστά του ένα σημαντικό διάστημα μέχρι να ενσωματωθεί ξανά στην ΑΕΚ προκειμένου να σκεφτεί από την αρχή όλα τα δεδομένα, απαλλαγμένος από την επιπλέον πίεση της Εθνικής Μεξικού και της αποτυχημένης προσπάθειας αυτής, για την οποία αισθανόταν ότι έχει και μια επιπλέον ευθύνη, λογω ενός χαμένου πέναλτι.

Πιο ήρεμος και πιο αποστασιοποιημένος πλέον, ο Πινέδα πρέπει να ζυγίσει πολύ καλά τα πράγματα προτού έρθει στην Ελλάδα και ανακινήσει ή όχι αυτό το θέμα που τον απασχολεί. Δεν είναι μια απλή διαδικασία για να μπαίνει ο σύλλογος σε περιπέτειες, είναι επίσης δεδομένο ότι αν επιχειρήσει να απεμπλακεί, τότε θα πρέπει να πείσει εκείνους που τον θέλουν να κάνουν τη σωστή πρόταση και όχι ασκώντας πίεση να επιχειρήσουν τη διάσπαση της σχέσης.

Η απευθείας επαφή με τον Ματίας Αλμέιδα θα λύσει το γρίφο. Η αλληλοεκτίμηση και ο σεβασμός δεν μπαίνουν σε παιχνίδια. Δεν μπορεί ο ένας να πει ψέματα στον άλλον, δεν γίνεται ο Ορμπελίν να κρυφτεί από τον Ματίας. Θα τον κοιτάξει στα μάτια και θα του πει αν όντως έχει φτάσει στα όριά του ή αν ήταν μία σκέψη που τον απασχόλησε και πλέον την αφήνει πίσω του.

Δεν είναι μακριά η μέρα, η ομάδα θα επιστρέψει από την Ολλανδία στις 11 του μήνα και λογικά τρεις-τέσσερις μέρες μετά από το απαραίτητο ρεπό, θα μαζευτούν όλοι μαζί. Τότε είναι που θα λυθεί και ο γρίφος.

Εκτός εάν οι δύο τους συζητούν πράγματα τα οποία εμείς δεν γνωρίζουμε και τα οποία θα καθορίσουν την πορεία αυτής της υπόθεσης. Αυτό πάντως που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και είναι αναγκαίο για την ΑΕΚ, δεν είναι διαπραγματεύσιμο: η Ένωση πρέπει να ξέρει μέσα στο μήνα αν αυτή η ιστορία θα λήξει διαπαντος η αν θα την οδηγήσει σε μία κατάσταση για την οποία θα πρέπει να αναζητά τα αντίδοτα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ