STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Η Ένωση καθάρισε το τριφύλλι και πάτησε κορυφή

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Η Ένωση καθάρισε το τριφύλλι και πάτησε κορυφή
Ο Φράντζι Πιερό πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena με 2-0 χάρη στα γκολ του Πιερό και του Άμραμπατ και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ, σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League.

Το ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στην OPAP Arena. Χρυσοί σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ο Φράντζι Πιερό και ο Νορντίν Άμραμπατ.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Η Ένωση καθάρισε το τριφύλλι και πάτησε κορυφή
Οι τελικές και τα xGoals του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Η Ένωση ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και στο 30' βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Ρότα έκανε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Πιερό με μια καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως ο Στρακόσα επενέβη όπου χρειάστηκε. Αντίθετα η Ένωση βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άμραμπατ που δόθηκε για χέρι στον Τσέριν μετά από κεφαλιά του Πιερό.

Η ΑΕΚ με αυτό το τρίποντο ανέβηκε πρώτη με 14 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να έχουν 13 βαθμούς.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με την Athens Kallithea. Κράτησε τους Πήλιο και Περέιρα βασικούς, ο Ρότα επανήλθε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Πινέδα έπαιξε στο "δέκα". Εκτός ενδεκάδας έμειναν ο τραυματίας Μουκουντί και ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο σε σχέση με το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό έκανε τρεις αλλαγές. Ο Μπάλντοκ έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Βαγιαννίδη, ο Μακσίμοβιτς ξεκίνησε βασικός και έπαιξε μαζί με Αράο στον άξονα και μπροστά τους τον Ουναχί, όπως και ο Τζούριτσιτς αντί του Πελίστρι.

Ο Πιερό βρήκε το γκολ στην πρώτη του φάση

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε έναν κοντρολαρισμένο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα μετόπισθεν. Η πρώτη τελική στο ματς ήταν μια σέντρα-σουτ του Ρότα στο 11' που πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Ελίασον τσίμπησε την μπάλα από τον Ντραγκόβσκι, αλλά ο Ίνγκασον απομάκρυνε την μπάλα, πριν επωφεληθεί ο Πιερό.

Στο 25ο λεπτό ο Κοϊτά, όπως συνηθίζει, έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής αλλά δεν ανησύχησε τον Πολωνό πορτιέρε του τριφυλλιού. Στο 30ο λεπτό βέβαια οι κιτρινόμαυροι βρήκαν το γκολ με την κεφαλιά του Πιερό, μετά από ωραία σέντρα του Ρότα.

Η Ένωση είχε κι άλλες προσπάθειες για γκολ πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους με το σουτ του Πινέδα που πέρασε αρκετά άουτ στο 38', ενώ η κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 45+2' εξουδετερώθηκε από τον Ντραγκόβσκι. Ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος στο 40' με την ωραία κεφαλιά του Γέντβαϊ που ανάγκασε τον Στρακόσα να απομακρύνει σωτήρια.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε, η ΑΕΚ άντεξε και ο Άμραμπατ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά. Στο 48' Ιωαννίδης και Τετέ συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Βραζιλιάνος λίγο έλειψε να επωφεληθεί από τις κόντρες, αλλά ο Στρακόσα τον σταμάτησε. Ένα λεπτό μετά ο Ουναχί σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η ΑΕΚ απάντησε μέσω αέρος. Στο 53' από καραμπόλα Πιερό - Κάλενς η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Βίντα έπιασε μια ωραία κεφαλιά με τον Ντραγκόβσκι να μπλοκάρει. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να γίνει απειλητικός με τον Τετέ να δημιουργεί ρίγματα από τα δεξιά, αλλά κανένα εξ αυτών δεν έφερε αποτέλεσμα.

Ο ρυθμός του αγώνα πάγωσε με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά και την ΑΕΚ για ένα δεύτερο γκολ. Στο 68' ο Ιωαννίδης απείλησε με κεφαλιά μετά από γέμισμα του Ουναχί, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Την ίδια τύχη είχε κι ένα μακρινό σουτ του Μαντσίνι στο 75'.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει μετά το 80', αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ιωαννίδης έκανε μια ωραία επέλαση προς την περιοχή και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του κόπηκε. Στο 81ο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε σε δύο περιπτώσεις με την κεφαλιά του Πιερό να περνάει άουτ, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Λιούμπιτσιτς με ένα μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού είχε και μια κεφαλιά στο 86ο λεπτό, όμως ο Στρακόσα ήλεγχε την πορεία της μπάλας και τον σταμάτησε. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Τσέριν μετά από κεφαλιά του Πιερό. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Η Ένωση καθάρισε το τριφύλλι και πάτησε κορυφή
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Ρότα (89' Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (71' Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (65' Γιόνσον), Κοϊτά, Ελίασον (89' Άμραμπατ), Περέιρα (71' Μάνταλος), Πιερό.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Μπάλντοκ, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μακσίμοβιτς (65' Πελίστρι), Αράο (80' Τσέριν), Ουναχί (80' Μπακασέτας), Τετέ (87' Γερεμέγεφ), Τζούριτσιτς (65' Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ