STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Κανείς δεν πέταξε ψηλά και δεν πάτησε κορυφή

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Κανείς δεν πέταξε ψηλά και δεν πάτησε κορυφή
EUROKINISSI

Το ντέρμπι των δικεφάλων δεν είχε νικητή, καθώς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πήραν από ένα βαθμό χάρη στο 1-1. Μπάμπα και Πιερό ήταν οι σκόρερ των δύο ομάδων, ενώ ο Μαρσιάλ έκανε ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μονομάχησαν στην OPAP Arena αλλά κανείς τους δεν πήρε το τρίποντο, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι ασπρόμαυροι προηγήθηκαν με τον Μπάμπα στο 15' και ο Πιερό ισοφάρισε δέκα λεπτά μετά. Στα πιο αξιοσημείωτα της βραδιάς το ντεμπούτο του Αντονί Μαρσιάλ με τη φανέλα της Ένωσης.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Κανείς δεν πέταξε ψηλά και δεν πάτησε κορυφή
Οι τελικές και τα xGoals του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Τσάλοφ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα με προβολή ανάγκασε τον Στρακόσα να σταματήσει σε πρώτο χρόνο με τα πόδια. Ο Γκανέζος μπακ πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ απάντησε δέκα λεπτά μετά. Ο Κοϊτά είδε ωραία τον Πιερό στην περιοχή και του μοίρασε την μπάλα, αυτός νίκησε ωραία με το κορμί του τον Κεντζιόρα και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι λίγο πριν το πρώτο του γκολ με τον Οζντόεφ, όμως ο Στρακόσα επενέβη σωστά και με τη βοήθεια του δοκαριού απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ είναι στους 17 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον Άρη (από την οποία υστερεί και είναι δεύτερος), ενώ η ΑΕΚ είναι στους 15 μαζί με τον Ολυμπιακό.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τον Λιβάι Γκαρσία στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Πιερό στην κορυφή και τον Λαμέλα πίσω του. Ο Ελίασον τέθηκε εκτός 20άδας λόγω αδιαθεσίας, ενώ εκτός 20άδας έμεινε και ο Άμραμπατ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την άλλη παρέταξε τον Δικέφαλο με τον Λόβρεν στο πλάι του Κεντζιόρα και τον Σβαμπ στο πλάι του Οζντόεφ στον άξονα. Ο Τσάλοφ ξεκίνησε στην κορυφή με τους Μουργκ, Ζίβκοβιτς και Τάισον πίσω του.

Ο Μπάμπα έκανε το πρώτο χτύπημα, ο Πιερό είχε την απάντηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε έναν ισορροπημένο ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν με τον τρόπο παιχνιδιού τους. Η πρώτη επιθετική απόπειρα ήταν το σουτ του Λαμέλα στο 6', το οποίο κόπηκε. Στο 12' ο Κοϊτά απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 15', αλλά ο Στρακόσα βρήκε με τα χέρια το ωραίο πλασέ του Οζντόεφ και με τη συνδρομή του δοκαριού η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Από αυτό οι ασπρόμαυροι βρήκαν το γκολ με τον Μπάμπα που σκόραρε προ κενής εστίας.

Η Ένωση απάντησε με το ωραίο γκολ του Πιερό που νίκησε κατά κράτος τον Κεντζιόρα και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κοτάρσκι. Ο Αϊτινός φορ από εκτελεστής έγινε δημιουργός στο 35', όταν έκανε μια γλυκιά σέντρα από δεξιά με τον Γκαρσία να παίρνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 38' η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή. Αρχικά ο Ρότα δεν κατάφερε να νικήσει εξ επαφής τον Κοτάρσκι, ο Περέιρα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια περίεργη σέντρα σουτ του Σβαμπ. Ο Στρακόσα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά ο Πήλιος ήταν εκεί για να απομακρύνει.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε κι αυτό πιο κοντρολαρισμένα. Η πρώτη τελική ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα που πέρασε λίγο άουτ. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η φάση με το μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Γκαρσία, αλλά δεν υπήρχε κάτι στο ματς.

Ο Δικέφαλος είχε την πρώτη του τελική στο 55', αλλά η προσπάθεια του Τάισον πέρασε άουτ. Ο Πιερό προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο 58', όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Ο Κοϊτά ήταν αρκετά δραστήριος παίρνοντας την μπάλα από τα αριστερά και με αρκετές ντρίμπλες έκανε κάποιες τελικές, καμία από αυτές δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι.

Μετά από αρκετά λεπτά η ΑΕΚ έκανε μια τελική με σουτ του Οντουμπάτζο εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κοτάρσκι. Το 1-1 έμεινε μέχρι και το τέλος, καθώς αυτή ήταν η τελευταία φάση του ματς. Στο φινάλε υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων, την ώρα που κατευθυνόντουσαν στα αποδυτήρια.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Κανείς δεν πέταξε ψηλά και δεν πάτησε κορυφή
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις του αγώνα

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (75' Οντουμπάτζο), Σιμάνσκι, Περέιρα (75' Πινέδα), Κοϊτά, Γκαρσία (75' Μαρσιάλ), Λαμέλα (82' Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα (62' Κόλι), Σβαμπ, Οζντόεφ (75' Καμαρά), Μουργκ (75' Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τάισον (89' Ντεσπόντοφ), Τσάλοφ (62' Τόμας).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ