ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πέντε γρίφοι για τον Αλμέιδα σε μια σεζόν με λιγοστό χρόνο για πολλά πρόσωπα

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η ΑΕΚ χωρίς Ευρώπη θα έχει περισσότερο χρόνο ξεκούρασης, αλλά δυσκολότερη αποστολή διαχείρισης του υλικού. Είναι πολλοί οι παίκτες, ειδικά μεσοεπιθετικά αλλά υπάρχουν και άλλες, ειδικές περιπτώσεις προς συζήτηση.

Η επιστροφή στις προπονήσεις μετά το τριήμερο ρεπό που ο Αλμέιδα έδωσε στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, θα γίνει και σήμερα με απουσίες, λόγω των υποχρεώσεων διεθνών παικτών. Όλο αυτό το διάστημα της διακοπής, ο προπονητής της ομάδας έχει πολλά να σκεφτεί, σε διλήμματα να απαντήσει και γρίφους να λύσει. Κάποιοι από αυτούς:

1.Στρακόσα ή Μπρινιόλι; Στα πρώτα επίσημα παιχνίδια του με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Αλβανός γκολκίπερ υπέπεσε σε σωρεία λαθών, τα πιο οδυνηρά εκ των οποίων κατεγράφησαν στα ευρωπαϊκά ματς και σε σημαντικό βαθμό συνετέλεσαν στον αποκλεισμό από τη Νόα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επανένταξη του Μπρινιόλι έχει ήδη αρχίσει και ο Αλμέιδα καλείται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε αλλαγή σκυτάλης, σκεπτόμενος επίσης ότι ο Ιταλός είχε παρουσιάσει πολύ καλή εικόνα στο παιχνίδι με τα πόδια κατά τη θητεία του στην Ελλάδα, στοιχείο που έχει καταγραφεί ως ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του (παρόλο που λάθη σε αυτόν τον τομέα, είδαμε και από εκείνον να γίνονται στα φιλικά του καλοκαιριού).

2.Ρόλος Πινέδα: Έκανε ό,τι μπορούσε από τη μεριά του για να επιστρέψει στο Μεξικό, έφτασε στο σημείο να "κόβει" χρήματα από αυτά που θα ελάμβανε στη Μοντερέι, προκειμένου να αυξηθεί το ποσό για την αγορά του από την ΑΕΚ. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, οι Μεξικανοί δεν έφτασαν ποτέ πάνω από τα 8,5 εκατ. ευρώ και ο Μάριος Ηλιόπουλος είχε καταστήσει σαφές ότι δεν πωλείται.

Ο Πινέδα παραμένει εδώ, αλλά πρέπει να βρει τον εαυτό και το ρόλο του στην ομάδα. Με τον Λαμέλα στο "10", ο Λιούμπιτσιτς έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα στο "8", ενώ χώρο ψάχνει να βρει και ο Περέιρα. Ο Πινέδα, ωστόσο, είναι ο καλύτερος ‘’box to box’’ μέσος που ευδοκιμεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και όταν είναι φορμαρισμένος, μοιάζει αδιανόητο να μένει στον πάγκο. Το θέμα είναι να επιστρέψει στα παλιά στάνταρ απόδοσης για να πείσει τον Αλμέιδα.

3.Άμεση προσαρμογή Πιερό: Η ΑΕΚ άργησε, αλλά βρήκε έναν επιθετικό που έχει έφεση στο σκοράρισμα. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο Πιερό ήταν ενεργός πριν ενταχθεί στην Ένωση και συνεπής στο σκοράρισμα από την αρχή της σεζόν (3 γκολ σε 4 αγώνες της Μακάμπι Χάιφα). Το δύσκολο της ιστορίας έχει να κάνει με το timing της μεταγραφής.

Με την Ένωση ενεργή σε μόλις μία διοργάνωση και τον Αλμέιδα να έχει πάντα κατά νου ως πρώτη επιλογή τον Λιβάι Γκαρσία, δύσκολα θα βρεθεί χώρος και χρόνος για τον φορ από την Αϊτή, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της παρουσίας του στην ομάδα. Θα πρέπει όμως από το παιχνίδι με τον Βόλο κιόλας, την ερχόμενη Δευτέρα, να έχει αγωνιστική παρουσία για να μπει στο νόημα.

4.Ενεργοποίηση Περέιρα: Προφανέστατα, ο άλλοτε διεθνής Αργεντινός δεν αποκτήθηκε για να έχει ρόλο κομπάρσου, δεν ήταν αυτό το σχέδιο και το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως αντιστοιχεί σε αποδοχές συμβολαίου που λίγοι έχουν στην ομάδα. Όμως, στην παρούσα φάση, ο δρόμος δείχνει φραγμένος για εκείνον και η έλλειψη ευρωπαϊκών ματς, καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη.

Στο "8" είναι μπροστά του ο Λιούμπιτσιτς και ο Πινέδα, υπάρχει επίσης ο Μάνταλος. Στην αριστερή πτέρυγα έχουν σαφές προβάδισμα ο Κοϊτά με τον Γκατσίνοβιτς. Στο "10" θα μπορούσε κατά συνθήκη να αγωνιστεί, όμως και εκεί προπορεύονται οι Λαμέλα και Λιούμπιτσιτς. Μαζί και ο Τσούμπερ που επί Αλμέιδα, αγωνίζεται ως επί το πλείστον ως δεύτερος επιθετικός.

5.Η μάχη στο "6" και το plan b: Ο Γιόνσον επέστρεψε από το δύσκολο τραυματισμό που είχε στον τένοντα του ποδιού του, ο Σιμάνσκι δεν είναι τόσο καλός στα πρώτα ματς της σεζόν, οπότε κι εδώ θα έχουμε ντέρμπι. Υπάρχει όμως και ακόμα μια σκέψη που ίσως βοηθήσει τον Αλμέιδα να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν βρίσκουν χώρο.

Ο προπονητής έχει χρησιμοποιήσει εκεί και τον Πινέδα, κυρίως ως αλλαγή. Είναι όμως κάτι που θα μπορούσε να κάνει και από την αρχή πιο βατών αγώνων, όσο ρίσκο κι αν εμπεριέχει μια απόφαση να παίξει χωρίς καθαρόαιμο "6αρι", αλλά να έχει εκεί τον Μεξικανό και δίπλα του έναν εκ των Περέιρα ή Λιούμπιτσιτς. Για τον Γαλανόπουλο; Ούτε λόγος πια…

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ