ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στις Σέρρες για την επιστροφή στις νίκες και την κορυφή

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η ΑΕΚ πήγε στις Σέρρες έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό (26/10, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24). Οι σίγουροι και τα διλήμματα του Ματίας Αλμέιδα ενόψει του αγώνα.

Η ΑΕΚ έχει δύσκολη έξοδο στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό (26/10, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) για την ένατη αγωνιστική της Stoiximan Super League, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για να σκαρφαλώσει προσωρινά κορυφή και ύστερα να περιμένει τα ματς της Κυριακής.

Η Ένωση άφησε πίσω της το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και όσα έγιναν σε αυτό και είναι έτοιμη να μπει για πρώτη φορά σε τριάδα αγώνων μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς ακολουθεί την Τετάρτη η πρώτη μάχη με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson και ακολούθως η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ υπέστη στις Σέρρες ένα από τα παθήματα που της κόστισαν τον τίτλο, ένα παιχνίδι που ο Ματίας Αλμέιδα θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή. Η ΑΕΚ καλείται να δείξει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο προκειμένου να πετύχει τον στόχο της και να πάρει στους τρεις βαθμούς. Απέναντί της βρίσκει μια ομάδα που άλλαξε πρόσφατα προπονητή (πλέον στον πάγκο είναι ο Χουάν Φεράντο) που δεν θα πουλήσει φθηνά το τομάρι της, στη μάχη που δίνει για την επιβίωση.

Στο πλευρό της θα έχει χιλιάδες φιλάθλους της, καθώς μέσα σε λίγες ώρες οι φίλοι των κιτρινόμαυρων εξάντλησαν τα διαθέσιμα εισιτήρια. Ο Αλμέιδα δεν γνωστοποίησε αποστολή, επομένως η 20άδα θα είναι γνωστή μαζί με την ενδεκάδα, ωστόσο δεδομένα στη διάθεσή του έχει τον Νίκλας Ελίασον που απουσίασε την τελευταία στιγμή από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ λόγω αδιαθεσίας.

Οι επιλογές του Αργεντινού κόουτς για την ενδεκάδα θα γίνουν με βάση και τους παίκτες που θέλει να έχει ετοιμοπόλεμους (και) για το παιχνίδι της Τετάρτης, καθώς αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της ΑΕΚ αναμένεται να είναι η εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Στρακόσα, με τον Μπρινιόλι να είναι πολύ πιθανό να παίζει με τον Άρη.

Οι Βίντα και Μουκουντί αναμένεται να διατηρηθούν στο κέντρο της άμυνας, ο Οντουμπάτζο αναμένεται να παίξει για πρώτη φορά βασικός στα δεξιά αντί του Ρότα, ενώ ενδέχεται να γίνει αλλαγή και στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Χατζισαφί αντί του Πήλιου.

Ο Γιόνσον διεκδικεί τη θέση από τον Σιμάνσκι προκειμένου ο Πολωνός να πάρει ανάσες και από εκεί και πέρα πολλά εξαρτώνται από τη θέση του Πινέδα που δεδομένα θα επιστρέψει στην ενδεκάδα. Αν παίξει στο "οκτώ" τότε ο Περέιρα θα μείνει στον πάγκο, ενώ αν αγωνιστεί πίσω από τον φορ τότε ο Αργεντινός διεκδικεί τη θέση μαζί με τον Λιούμπιτσιτς. Για τη θέση πίσω από τον φορ υποψήφιος είναι και ο Λαμέλα, ο οποίος με τον ΠΑΟΚ έπαιξε στα δεξιά.

Ο Ελίασον αναμένεται να επιστρέψει στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ ο Κοϊτά ενδέχεται να ξεκουραστεί, μιας και εκεί υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες λύσεις. Ως προς την κορυφή όλα είναι ανοικτά για τη θέση του φορ (Πιερό, Γκαρσία, Μαρσιάλ), αλλά και το αν θα επιλέξει ξανά σχήμα με δύο επιθετικούς.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ