ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα 20+ εκατ. ευρώ για τον χαμηλόμισθο Γκαρσία, η ανένδοτη στάση του Μελισσανίδη και το στυλ Μπακαμπού

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία INTIME SPORTS

Η πιθανή πρόταση αγοράς του Λιβάι Γκαρσία που θα ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ δεν φαίνεται να αλλάζει τη γνώμη του Δημήτρη Μελισσανίδη κι ενώ η ΑΕΚ θέλει έναν φορ στο στυλ του Μπακαμπού.

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει μπει στη βιτρίνα της ΑΕΚ, δίχως επί της ουσίας να τον έχει εκείνη τοποθετήσει εκεί. Ωστόσο ο χορός των εκατ. ευρώ που έχει στηθεί στα πόδια της δεν είναι μια τόσο απλή υπόθεση.

Με μπροστάρισσα τη Λανς, η οποία όπως αποκάλυψε το SPORT24 παραμένει ενεργή στο κυνήγι του, άπαντες αντιλαμβάνονται ότι η πρόταση που θα ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ για την πώληση του επιθετικού από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, δεν είναι πλέον μια προσέγγιση ουτοπική.

Ξεκαθαρίζοντας κάτι, επειδή πολλές ανακρίβειες κυκλοφορούν, πρόταση τέτοιου μεγέθους (δηλαδή αρκετά πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ) η ΑΕΚ δεν έχει λάβει ακόμα από το γαλλικό σύλλογο ή οποιονδήποτε άλλον.

Πρέπει επίσης να βάλουμε στη συζήτηση την ανένδοτη -έως σήμερα- στάση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος δεν θέλει να πουλήσει φέτος το καλοκαίρι τον βασικό επιθετικό της ομάδας.

''Ο Γκαρσία δεν πωλείται. Θα τον χαρούμε εμείς και βλέπουμε. Τώρα που θα τον χαρώ, θα τον πουλήσω; Τα πάντα στη ζωή είναι τα λεφτά; Δεν πωλείται. Θα παίξουμε Ευρώπη και μετά θα δούμε'' είχε πει προσφάτως ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας την περυσινή σεζόν, με 18 γκολ σε 37 αγώνες.

Άραγε, θα άλλαζε τη στάση αυτή μια πρόταση στα 25 εκατ. ευρώ; Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που ο Γκαρσία παραμένει ο πιο χαμηλόμισθος εκ των παικτών-σταρ της ΑΕΚ, παίρνοντας σημαντικά λιγότερα χρήματα από αυτά που ετησίως λαμβάνουν οι Πινέδα, Τσούμπερ, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Βίντα, Άμαραμπατ;

Είναι δε ένα ερώτημα γιατί έχει 'σκαλώσει' η υπόθεση επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών, όταν η Ένωση προχώρησε σε κάμποσες επεκτάσεις το προηγούμενο διάστημα (Σιμάνσκι, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος).

Ο Μπακαμπού και το στυλ του φορ

Την υπόθεση Μπακαμπού, η ΑΕΚ σαφώς και την 'σκάλισε' με το τέλος της περασμένης σεζόν. Και το έκανε ανεξάρτητα από το τι σκέφτεται για τον Γκαρσία και το ενδεχόμενο πώλησής του. Αυτό σημαίνει ότι στον αρχικό σχεδιασμό προβλέπεται η απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού, με στοιχεία κοντινά σε αυτά του Λιβάι, τέτοια δηλαδή που δεν έχει ο Τομ Φαν Βερτ.

Ο Μπακαμπού γράφεται ότι έμεινε ελεύθερος από την Αλ Νασρ προτού ακόμα φορέσει τη φανέλα της και στην Τουρκία τονίζουν ότι ετοιμάζεται να υπογράψει στη Γαλατάσαραϊ, όπου παρεμπιπτόντως -εφόσον αυτό συμβεί- θα είναι η εναλλακτική λύση πίσω από τον σούπερ Μάουρο Ικάρντι, με χρήματα που κάλλιστα θα μπορούσε να του δώσει και η ΑΕΚ (γράφεται για συμβόλαιο 1,5 εκατ. ευρώ).

Το να ασχοληθεί εκ νέου η Ένωση με την περίπτωσή του -ή να το έχει ήδη κάνει- είναι αρκετά πιθανό. Όμως αυτό που έχει εξίσου σημασία είναι ότι ο Αλμέιδα έχει δείξει μέσω αυτής της ιστορίας, το δρόμο για την έλευση ενός ακόμη φορ που θα απομακρύνει τις ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι αν για οποιοδήποτε λόγο, ο Γκαρσία δεν είναι διαθέσιμος.

Η ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να δώσει περισσότερα από 55 ματς την τρέχουσα σεζόν. Πέρυσι έδωσε 44 παιχνίδια χωρίς Ευρώπη και τα +10 φετινά ματς είναι εξασφαλισμένα. Αυτό από μόνο του δημιουργεί την ανάγκη για την ύπαρξη επιπλέον μίας επιθετικής λύσης υψηλού επιπέδου.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ