ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το δοκάρι στην υπόθεση Φοφανά, οι σωστοί χειρισμοί Ηλιόπουλου για ανατροπή, ο καταραμένος όρος και η προοπτική να έρθει τον Ιανουάριο

Ο Νταβίντ Φοφανά με τη φανέλα της Ουνιόν
Ο Νταβίντ Φοφανά με τη φανέλα της Ουνιόν @ 2024 GREGORIO BORGIA / AP IMAGES

Το SPORT24 βάζει σε σειρά όλο το στόρι της προσπάθειας απόκτησης του Ντατρό Φοφανά και αναλύει τους χειρισμούς που θα μπορούσαν νωρίτερα να φέρουν τον παίκτη με δανεισμό.

Βράδυ Κυριακής και το SPORT24 ενημερώνει αποκλειστικά για την ολοκλήρωση του deal της Ένωσης με τη Μακάμπι Χάιφα για την απόκτηση του φορ Φραντζί Πιερό. Το ναυάγιο της υπόθεσης Ντατρό Φοφανά την οδήγησε σε άλλο δρόμο, όμως η υπόθεση με τον Ιβοριανό φορ της Τσέλσι, δεν είχε κλείσει.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Παναγιώτης Κονέ, είχε επιστρέφει από την Αγγλία δίχως να καταφέρει κάποιο συμφέρον deal αγοράς παρά το γεγονός ότι είχε ενεργοποιηθεί σχετικά και ένας ατζέντης της εμπιστοσύνης του, ο οποίος προσπάθησε να φέρει τις δύο ομάδες πιο κοντά.

Μάλιστα, προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Μάριο Ηλιόπουλο, κατέστη σαφές ότι δεν υπήρχε περίπτωση απόκτηση του παίκτη με άλλον τρόπο εκτός από την αγορά του, με ποσά ομολογουμένως εξωπραγματικά για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Δεν ήταν όμως έτσι... Αφού το μεταγραφικό επιτελείο της ομάδας σταμάτησε την προσπάθεια, στενοί συνεργάτες του ιδιοκτήτη της Ένωσης την έπιασαν από την αρχή. Τη δούλεψαν σιωπηλά, κάτω από τα ραντάρ όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο Μάριος Ηλιόπουλος. Με μεθοδικό τρόπο, την έφεραν στα μέτρα της ομάδας για δανεισμό του παίκτη, όταν αυτό φαινόταν σε πολλούς εντός της ΑΕΚ ανέφικτο. Ή σχεδόν στα μέτρα της...

Όταν ο έγκυρος Μιγκέλ Ντιλέινι έδωσε στη δημοσιότητα -και τον ακολούθησε ο Ρομάνο καθώς δεν ήταν δική του η είδηση- την ενημέρωση περί συμφωνίας της ΑΕΚ με την Τσέλσι για τον δανεισμό του Φοφανά, οι άνθρωποι που χειρίζονταν αυτή την υπόθεση για λογαριασμό της Ένωσης, είχαν ήδη στα χέρια τους τα απαραίτητα έγγραφα για τον δανεισμό, όσο και εκείνα που αφορούσαν στη συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο υπήρχαν όροι που έπρεπε να συζητηθούν.

Η ΑΕΚ, σε θέση ισχύος πλέον έχοντας αποκτήσει τον Πιερό, δεν είχε λόγο να κάνει πίσω σε ασύμφορες καταστάσεις. Όπως για παράδειγμα το να αποδεχθεί την οψιόν αγοράς των 24 εκατ. ευρώ που αξίωναν οι Μπλε. Οι στενοί συνεργάτες του Μάριου Ηλιόπουλου, έριξαν τη ρήτρα στα 16 εκατ. ευρώ, έκαναν πιο λογικές τις απολαβές του παίκτη από αυτές που αρχικά αξίωνε, όμως δεν κατάφεραν να μεταπείσουν τους Μπλε σε έναν και μοναδικό όρο.

"Τον Δεκέμβρη σας τον παίρνουμε" και το ανοιχτό παράθυρο για την Ένωση

Η Τσέλσι επέμενε –όπως χθες βράδυ αποκάλυψε το SPORT24 να εξασφαλίσει τη δυνατότητα να πάρει τον παίκτη από την ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, εφόσον υπήρχε κάποια συμφέρουσα προς εκείνη, πρόταση αγοράς του από άλλο σύλλογο. Κάτι που ασφαλώς θα ήταν αδύνατο να δεχθεί οποιαδήποτε σοβαρή ομάδα, εκτός αν επρόκειτο για μια ‘’θυγατρική’’.

Δανεισμός για 4 μήνες, δεν θα γινόταν ποτέ αποδεκτός από τον Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος έδωσε σε εκείνο το σημείο, ελάχιστα λεπτά πριν από τις 12 το βράδυ, την εντολή να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο υπήρχε ικανοποίηση για το που έφτασε η ιστορία και κυρίως για την απόδειξη ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είναι εξ αρχής εφικτή με δανεισμό, αν είχαν γίνει διαφορετικοί χειρισμοί.

Σε κάθε περίπτωση, ο Φοφανά που έσπευσε να ακολουθήσει την ΑΕΚ στα Social Media αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της αρχικής συμφωνίας από τον Ντιλέινι, δηλαδή όταν οι συνεργάτες του ιδιοκτήτη είχαν τα έγγραφα δανεισμού στα χέρια τους, πίεσε πολύ για να γίνει η μεταγραφή του, όμως το ανένδοτο της Τσέλσι στον συγκεκριμένο όρο ήταν αξεπέραστο.

Η υπόθεση, παρόλα αυτά, ίσως είναι ακόμα ανοιχτή, με ορίζοντα τον Γενάρη. Αν ο Φοφανά δεν παραχωρηθεί κάπου τις επόμενες ώρες και μέρες, τότε θα πρέπει να αγωνίζεται με την Κ23 της Τσέλσι. Και αυτό που έχει μεταφέρει στους ανθρώπους που χειρίστηκαν την υπόθεση από την περασμένη Κυριακή και μετά, είναι ότι θα ήθελε τον χειμώνα να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Οψόμεθα!

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ