ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το παρεΐστικο ‘’all-in’’ της Ένωσης για τον Κορέα και η συμφωνία με τον Στρακόσα

Inter Milan's Joaquin Correa controls the ball during the Serie A soccer match between Inter Milan and Monza at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Saturday, April 15, 2023. (AP Photo/Antonio Calanni)
Ο Χοακίν Κορέα με τη φανέλα της Ίντερ @ 2023 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Ο Χοακίν Κορεά είναι πλέον ένας ομολογημένος πόθος και μεγάλος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, με τον υπό υπογραφή Θωμά Στρακόσα να είναι ένα επιπλέον αβαντάζ, όπως και πολλά ακόμα για να πειστεί ο Αργεντινός επιθετικός.

Η ΑΕΚ κινείται πολυμετωπικά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, ώστε ο Ματίας Αλμέιδα να έχει τις περισσότερες από τις μεταγραφές που απαιτούνται, διαθέσιμες ακόμα και για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Ένωσης στα προκριματικά του Conference League με τη Βελέζ.

Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα που αναμένεται να υπογράψει για δύο χρόνια οι ‘’κιτρινόμαυροι’’ συνεχίζουν να κινούνται δραστήρια στοχεύοντας σε πολύ υψηλότερα ράφια απ’ ότι παλαιότερα, καθώς ενεργούν για την απόκτησή του 29χρονου Αργεντινού επιθετικού της Ίντερ, Χοακίν Κορέα.

Μια υπόθεση που είχαμε αποκαλύψει στο Show Must Go On και επιβεβαιώνεται από την Αργεντινή. Η ΑΕΚ κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να φέρει αυτή την πολύ δύσκολη υπόθεση στα μέτρα της, καθώς ο Μάριος Ηλιόπουλος επιθυμεί να ενισχύσει την Ένωση με παίκτες υψηλού επιπέδου, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και με τη διαφαινόμενη απόκτηση του Περέιρα.

Για τον Χοακίν Κορέα γίνεται ένα ‘’all-in’’ αλλά όχι μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος, προκειμένου να πειστεί να έρθει στην Ελλάδα. Ο Ματίας Αλμέιδα τον γνωρίζει και προσπαθεί να τον πείσει να ενταχθεί στην ΑΕΚ, κάτι που επιβεβαίωσαν και στην Αργεντινή, ωστόσο σε αυτόν τον ‘’αγώνα’’ δεν είναι μόνος του.

Γνωστές φυσιογνωμίες για τον Κορέα είναι ο νεοφερμένος Αλμπέρτο Μπρινιόλι (οι δυο τους αλληλοακολουθούνται στο Instagram), αλλά και ο Θωμάς Στρακόσα, με τον οποίο η ΑΕΚ έχει έλθει σε συμφωνία όπως το SPORT24 αποκάλυψε, περιμένοντας το "ΟΚ" της Μπρέντφορντ για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

Προφανώς θετικό ρόλο στην πιθανή έλευση του Κορέα θα παίξει και η συμφωνία με τον συμπατριώτη του, "Τούκου" Περέιρα.

Η φιλία και η τελική ευθεία

Ο Στρακόσα και ο Κορέα υπήρξαν συμπαίκτες στη Λάτσιο και μάλιστα έκαναν καλή παρέα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στην παρακάτω φωτογραφία.

ΑΕΚ: Το παρεΐστικο ‘’all-in’’ της Ένωσης για τον Κορέα και η συμφωνία με τον Στρακόσα
INSTAGRAM: SSLAZIO

Αυτό που οι ‘’κιτρινόμαυροι’’ επιδιώκουν είναι να δημιουργήσουν "φιλικό περιβάλλον" για να πείσουν τον Κορέα και να τον έχουν σύμμαχο στις συζητήσεις με την Ίντερ, αν αυτές δεν έχουν ήδη κάποιο υπόβαθρο.

Βέβαια θα πρέπει η ΑΕΚ να δώσει αρκετά χρήματα στην ιταλική ομάδα και παράλληλα να καλύψει οικονομικά τον Κορέα, ο οποίος έχει λαμβάνειν 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως από τους ‘’νερατζούρι’’.

Ως προς τον Στρακόσα, άνθρωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε συνάντηση με τον πατέρα του διεθνούς Αλβανού γκολκίπερ (σ.σ. είναι ο Φώτης Στρακόσα που είχε σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα ως τερματοφύλακας) το βράδυ της Τρίτης, όταν και κατοχυρώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών.

Αυτό που απομένει να ολοκληρωθεί είναι το deal με την Μπρέντφορντ, το οποίο έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο Ιταλός ατζέντης Φεντερίκο Παστορέλο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ