ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το προφίλ της Αντβέρπ υποψήφιας αντιπάλου της Ένωσης στα playoffs του Champions League

ΑΕΚ: Το προφίλ της Αντβέρπ υποψήφιας αντιπάλου της Ένωσης στα playoffs του Champions League
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την νταμπλούχο Βελγίου, Αντβέρπ στα playoffs του Champions League αν καταφέρει και αποκλείσει την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Λίγες μέρες πριν από την πρώτη μονομαχία με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στα playoffs του Champions League, η ΑΕΚ έμαθε την αντίπαλό της στα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτή είναι η πρωταθλήτρια Βελγίου Αντβέρπ, η οποία "μπαίνει" σε αυτόν τον προκριματικό γύρο.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει το προφίλ της υποψήφιας αντιπάλου της Ένωσης στο τελευταίο βήμα πριν από τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Το προφίλ της Αντβέρπ

Μια γνώριμη αντίπαλο θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα playoffs του Champions League, καθώς την αντιμετώπισε και σε φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, επικρατώντας 3-0. Η νταμπλούχος Βελγίου έχει ξεκινήσει ήδη τις επίσημες αναμετρήσεις εντός συνόρων.

Στις 23 Ιουλίου κατέκτησε το βελγικό σούπερ Κύπελλο με την Μαλίν στα πέναλτι, ενώ στο πρωτάθλημα σε δύο αγωνιστικές μέχρι στιγμής έχει τρεις βαθμούς (νίκη με τη Σερκλ Μπριζ, ήττα από την Άντερλεχτ).

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στο φινάλε, τερματίζοντας έναν βαθμό πάνω από την Γκενκ και την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ. Στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τα playoffs του Conference League, όπου αποκλείστηκε από την τουρκική Μπασακσεχίρ.

Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ είναι προπονητής της ομάδας από την περσινή σεζόν και παραμένει, μετά την κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων.

Στο ρόστερ ξεχωρίζουν ο Βίνσεν Γιάνσεν, αλλά και ο 18χρονος αμυντικός μέσος Αρθούρ Βερμέρεν με χρηματιστηριακή αξία στην transfermarkt 17 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής είναι ο αρχηγός της, Τόμπι Αλντερβάϊρελντ, ο οποίος έχει φορέσει και τη φανέλα της Τότεναμ.

Στις τάξεις της έχει και δύο πρώην "Έλληνες". Τον Μπιόρν Ένγκελς που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και τον Νταβίνο Βέρχουλστ του Απόλλωνα Σμύρνης.

Στο μεταγραφικό παζάρι ξεχωρίζει η μεταγραφή του 16χρονου Τζορτζ Ιλενικένα από την Αμιάν έναντι έξι εκατομμυρίων ευρώ, καθώς γενικότερα στο μεταγραφικό παζάρι ενισχύθηκε με νεαρούς ποδοσφαιριστές, με τον Τσιντέρα Ετζούκε (25 ετών) να είναι ο γηραιότερος.

Από την ομάδα αποχώρησαν ο 21χρονος στόπερ Γουίλιαμ Πάτσο για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης έναντι εννιά εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παραχώρησε και τον Αλέξις Ντε Σαρτ στη Μόλενμπεκ. Σε σχέση με το περσινό ρόστερ έχει αλλάξει ελάχιστα το ρόστερ της.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ