ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το τριπλό ανοικτό μέτωπο με Μπρινιόλι, Στρακόσα και Κοϊτά

Ο Στρακόσα σε αγώνα με την Μπρέντφορντ
Ο Στρακόσα σε αγώνα με την Μπρέντφορντ AP PHOTO/DAVID CLIFF

Τα τρία ανοικτά μέτωπα της ΑΕΚ στο μεταγραφικό προσκήνιο και τα δεδομένα για Μπρινιόλι, Στρακόσα και Κοϊτά.

Η ΑΕΚ υπό την καθοδήγηση της νέας ιδιοκτησίας έχει ξεκινήσει να στέλνει μηνύματα στις αγορές και να γίνεται πιο "επιθετική" στις επιδιώξεις της.

Αυτή τη στιγμή η Ένωση έχει στη λίστα της αρκετούς ποδοσφαιριστές, με το τριπλό μέτωπο των Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Θωμά Στρακόσα και Κοϊτά να είναι ανοικτό.

Αντίστροφη μέτρηση για Μπρινιόλι

Ο Μπρινιόλι, που όλοι περιμένουν εδώ και μήνες, θα ανακοινωθεί μετά τις 30 Ιουνίου, όταν και θα λήξει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Αφού ολοκληρωθεί και τυπικά η συνεργασία του με τους πράσινους η συμφωνία του Ιταλού τερματοφύλακα με την ΑΕΚ θα επισημοποιηθεί και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ολλανδία, εκεί όπου βρίσκεται η αποστολή της ομάδας για να το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Συμφωνία με Στρακόσα και τώρα... Μπρέντφορντ

Όσον αφορά στην υπόθεση του Στρακόσα, η Ένωση έχει έρθει σε συμφωνία με τον 29χρονο κίπερ, στον οποίο προσφέρει ένα ακαταμάχητο συμβόλαιο με αποδοχές μεγαλύτερες του 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πλέον θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Μπρέντφορντ για να ολοκληρωθεί το deal, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εμφανιστεί άλλη ομάδα.

Ο Κοϊτά, η πιο εφικτή περίπτωση

Μετά την τρομερή σεζόν που έκανε πέρυσι στο Βέλγιο με τη Σεντ Τρούιντεν ο Κοϊτά εχει μπει στη λίστα της ΑΕΚ κι όχι μόνο.

Έχοντας ακόμη έναν χρόνο σου συμβολαίου του με το βελγικό σύλλογο, το χρήμα είναι αυτό που θα μιλήσει. Όπως σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο η πρόταση της ΑΕΚ έφτασε τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Η διαφορά από αυτά που ζητάει όμως, η Σεντ Τρούιντεν είναι τεράστια. Δεν σημαίνει δηλαδή, ότι επειδή σε έξι μήνες αποκτά το δικαίωμα να πάει όπου θέλει, θα τον δώσει πιο οικονομικά.

Αντιθέτως, θα τον παραχωρήσει εκεί που δίνουν τα περισσότερα, ξεκινώντας από 5 εκατ. ευρώ. Παρότι, η διαφορά των δύο πλευρών είναι τεράστια, πρόκειται για την πιο εφικτή περίπτωση που κοιτάζει η ΑΕΚ για δύο λόγους.

Αρχικά, γιατί μπήκε στον τελευταίο χρόνο και το συμβόλαιό του λήγει, οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να τον πουλήσουν και δεύτερον διότι είναι η πιο οικονομική απ' όλες τις άλλες που η ΑΕΚ έχει "χτυπήσει".

Αν μάλιστα, η ΑΕΚ ανεβάσει την προσφορά της στα 4 εκατ. ευρώ, τότε δεδομένα οι δύο πλευρές θα έρχονταν πολύ πιο κοντά.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ