ΞΑΝΘΗ

ΑΕΚ-Ξάνθη 0-0

ΑΕΚ-Ξάνθη 0-0
ΑΕΚ-Ξάνθη

Η Ξάνθη πήρε τον βαθμό που ήθελε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ (0-0) και εξασφάλισε την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ένωση είχε τις ευκαιρίες να πάρει ακόμα ένα τρίποντο αλλά ο Μάλαρζ και το δοκάρι δεν επέτρεψαν σε Λυμπερόπουλο και Κονέ να χριστούν σκόρερ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Τόζερ (59' Λάκης), Παουτάσο, Παπασταθόπουλος (78' Εμερσον), Τσιρίλο, Ζήκος, Καφές, Ζούλιο Σέζαρ, Μαντούκα, Καμπάνταης (64' Κονέ), Λυμπερόπουλος.

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Μάλαρτζ, Κωστούλας, Άντζας, Μεσέρα, Μαχράτζε, Γαρπόζης, Παπαδημητρίου (69' Μπαϊκαρά), Φλίσκας, Καζάκης (56' Τσικίνιο), Βρύζας, Κιντάνα (92' Γκαμαντιέλ).
Με μια ματιά
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την Ξάνθη καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα χωρίς όμως να θυμίσει τα προηγούμενα παιχνίδια της στο ΟΑΚΑ. Οι ευκαιρίες ήρθαν για τους γηπεδούχους αλλά στην τελική προσπάθεια οι “κιτρινόμαυροι” ήταν άτυχοι, ή έβρισκαν τον εκπληκτικό Μάλαρζ μπροστά τους.

Η πρώτη καλή φάση για τους "κιτρινόμαυρους" καταγράφηκε στο 15΄, όταν ο Ζούλιο Σέζαρ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Λυμπερόπουλος, αλλά το σουτ που έπιασε έφυγε άουτ.

Η απάντηση από τους ακρίτες ήρθε πέντε λεπτά αργότερα. Ο Βρύζας πέρασε τη μπάλα στον Καζάκη μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο τελευταίος στόπαρε με το στήθος, αλλά ο Σορεντίνο βγήκε κι έκλεισε το οπτικό πεδίο στον επιθετικό της Ξάνθης. Στο 27΄ από μπαλιά του Καμπάνταη, ο Καφές προσπάθησε να βγει στην πορεία της μπάλας, ωστόσο, ο Μάλαρζ με έγκαιρη έξοδο απεσόβησε τα χειρότερα.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Στο 80΄ ο Μάλαρζ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Κονέ και κράτησε το μηδέν και ταυτόχρονα στις θέσεις τους τις καρδιές των συμπαικτών του και των ανθρώπων του πάγκου.
Συνέντευξη Τύπου
Όταν ρωτήθηκε ο Φερέρ για το αν θα μπορέσει η ΑΕΚ με τις κατάλληλες προσθήκες να διεκδικήσει του χρόνου το πρωτάθλημα, απάντησε: "Αυτό είναι σχετικό γιατί υπάρχουν άλλες δυο ομάδες με μεγάλη οικονομική και κοινωνική δύναμη. Όμως εμείς δεν πρέπει να αισθανόμαστε κατώτεροι και πρέπει να βελτιωνόμαστε με τη σκληρή δουλειά. Μέσα στο, κατά κάποιο τρόπο, περιορισμένο προϋπολογισμό μας πρέπει να κινηθούμε σωστά για να φανούμε ανταγωνιστικοί προς αυτό το ζήτημα".

Ο Σέρα Φερέρ αρνήθηκε να μιλήσει για το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκκαθαρίσεις στην ομάδα λέγοντας: "Αυτός είναι ο νόμος της ζωής, κάποιοι θα συνεχίσουν και κάποιοι θα φύγουν. Ακόμα όμως δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για αυτά τα ζητήματα διότι υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι", τόνισε χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας αυτή τη δικαιολογία και στο θέμα Τσιρίλο.

Ο Ισπανός τεχνικός, ήταν ικανοποιημένος από την ομάδα του στον αγώνα με την Ξάνθη λέγοντας χαρακτηριστικά:"είχαμε αρκετές εισόδους προς την αντίπαλη εστία, αλλά μας έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια" ενώ, κλήθηκε να κάνει ένα μίνι απολογισμό για τη φετινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Εγώ θα έβαζα ένα ‘λίαν καλώς’ για τη φετινή ΑΕΚ. Είχαμε σωστά κριτήρια στο παιχνίδι μας, προσπαθήσαμε να παίζουμε με την μπάλα κάτω, να δημιουργούμε και να βάζουμε δύναμη στο τελευταίο κομμάτι της επίθεσης. Από δω και πέρα πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές παικτών".

Mπρούνο Τσιρίλο: "Αποφασίσαμε με τη διοίκηση να μην συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Εγώ νόμιζα ότι θα έπαιζα άλλον έναν χρόνο εδώ. Ευχαριστώ τον κόσμο. Η φυγή μου δεν έχει σχέση με το επεισόδιο που είχα με τον προπονητή. Δεν θέλω να δημιουργούνται εντυπώσεις. Εγώ αυτό που θέλω τώρα είναι να δω την οικογένειά μου. Από εκεί και πέρα, ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Το λέω αυτό επειδή σέβομαι τον κόσμο και θέλω και αυτός να με σέβεται. Καμία ελληνική ομάδα δεν με έχει πλησιάσει. Τίποτα όμως δεν αποκλείεται.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Λορένθο Σέρα Φερέρ, μιλώντας για τoν Τσιρίλο, τόνισε: "Δεν θέλω να γίνει τώρα κουβέντα γι’ αυτό το θέμα. Όταν έρθει η στιγμή θα γίνει συζήτηση και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Δεν είμαι πάνω από την ομάδα. Όπως και κανείς παίκτης δεν είναι. Τα κριτήρια που επιλέγω έναν ποδοσφαιριστή είναι αγωνιστικά"
Όλα τα λεφτά...
Ο Γκουστάβο Μαντούκα με τις ενέργειές του έδωσε χρώμα στην αναμέτρηση και μαζί το μήνυμα στην διοίκηση.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον κόσμο της ΑΕΚ που δεν πήγε να δει την ομάδα στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός αλλά ο κόσμος όχι αρκετός... Μόλις 15.691 τα εισιτήρια
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
ΑΕΚ: Σορεντίνο, Τόζερ, Παπασταθόπουλος, Τσιρίλο, Παουτάσο, Μαντούκα, Ζήκος, Καφές, Ζούλιο Σέζαρ, Καμπάνταης, Λυμπερόπουλος.

Skoda Ξάνθη: Μαλάρζ, Κωστούλας, Μεσέρα, Μαχράτζε, Άντζας, Γαρπόζης, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Καζάκης, Βρύζας, Κιντάνα.

1' Έναρξη αγώνα
5' Κεφαλιά Ξάνθη Άντζας
Ο Άντζας έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Μεσέρα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
7' Κεφαλιά ΑΕΚ Παπασταθόπουλος
Ο Ζούλιο Σέζαρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπασταθόπουλος έκανε την κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο.
15' Σουτ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο Σέζαρ γύρισε από τα αριστερά προς τον Λυμπερόπουλο αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μάλαρζ.
19' Κεφαλιά ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Κεφαλιά του επιθετικού της Ένωσης, η οποία πέρασε και πάλι άουτ.
36' Σουτ ΑΕΚ Μαντούκα
Ο Ζήκος έστρωσε τη μπάλα στον Μαντούκα και ο Βραζιλιάνος επιχείρησε ένα σουτ στην κίνηση λίγο έξω από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα στο δεξί δοκάρι.
39' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Καζάκης
39' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σορεντίνο
43' Κεφαλιά Ξάνθη Καζάκης
Καρφωτή κεφαλιά από τον Καζάκη, αλλά ο Σορεντίνο απέκρουσε και αποσόβησε το 0-1.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
56' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Ντελγκάδο μπαίνει στη θέση του Καζάκη.
59' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Λάκης μπαίνει στη θέση του Τόζερ.
64' Αλλαγή παίκτη
Ο Κονέ μπαίνει στη θέση του Καμπάνταη.
66' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Γαρπόζης
68' Σουτ ΑΕΚ Καφές
Δυνατό σουτ του Καφέ έξω από την περιοχή, έδιωξε με τις γροθιές ο Μάλαρζ.
70' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Μπαϊκαρά μπαίνει στη θέση του Παπαδημητρίου.
72' Σουτ Ξάνθη Βρύζας
Ο Ντελγκάδο βγάζει τη σέντρα από αριστερά, ο Βρύζας πετάγεται στην πορεία της μπάλας, αλλά το σουτ του επιχειρεί καταλήγει ψηλά άουτ.
74' Δοκάρι ΑΕΚ
Σε κόρνερ του Ζούλιο Σέζαρ, ο Λυμπερόπουλος στη μικρή περιοχή πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
78' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Έμερσον παίρνει τη θέση του Παπασταθόπουλου.
85' Κεφαλιά ΑΕΚ Κονέ
Γύρισμα του Λάκη από δεξιά, ο Κονέ πετάχτηκε στη μικρή περιοχή και έπιασε δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Μάλαρτζ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
90' Λήξη αγώνα

















TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ