ASTERAS AKTOR

ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Μετίν

Η ΑΕΛ πήρε σπουδαία νίκη στο γήπεδο της με 1-0 εναντίον του Αστέρα Τρίπολης που έκανε κακό παιχνίδι

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς βρήκε την ομάδα της ΑΕΛ να παίρνει σπουδαία νίκη με 1-0 στο γήπεδο της επί του Αστέρα Τρίπολης.
Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Κάσας, ο οποίος πήρε μαγική μπαλιά από τον Τουμέρ Μετίν.

Ο Αστέρας από την πλευρά του ήταν κακός και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ανησυχήσει την ομάδα της Λάρισας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να πιέσει λίγο την εστία του Βιέρα, όμως ήταν ήδη πολύ αργά.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Αλκαζάρ
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Βοηθοί: Καρατζήκας (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)
4ος: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Βέλλιος (Ξάνθης)

ΑΕΛ(Ουζουνίδης): Βιέρα, Βενετίδης(Τουάμα 46'), Νταμπίζας, Κυριακίδης(Πούρι 90'), Μετίν(Ααράμπ 87'), Φλάβιο, Κάσας, Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός.

Αστέρας Τρίπολης(Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρόκας(Ουριμπάρι 75'), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης(Βίλτσες 60'), Μπαστία, Καρέρα, Τσέζαρεκ, Ουντόζι, Έντερ(Καούνος 79').

Κίτρινες: Καρέρα(35' Αστέρας), Αργυρόπουλος(69' Αστέρας), Ρομέου(67' ΑΕΛ), Βελάσκο(88' ΑΕΛ).
Κόκκινες:

Με μια ματιά


Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της η ΑΕΛ, καθώς τρία από τα έξι συνολικά μεταγραφικά αποκτήματα πήραν θέση στο βασικό σχήμα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Βιέρα, Βελάσκο και Φλάβιο ξεκίνησαν στην κρίσιμη αναμέτρηση.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βλάχος κατέβασε τον Αστέρα με την γνωστή συνταγή, που τον έχει φέρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αστέρα να δημιουργεί την πρώτη σημαντική ευκαιρία στον αγώνα, στο τρίτο μόλις λεπτό. Ο Καρέρα πέρασε πολύ ωραία μπαλιά στον Αργεντινό άσο που μπήκε μέσα στην περιοχή του Βιέρα, όμως το σουτ που έκανε πέρασε ψηλά άουτ.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Μετίν με προσωπική ενέργεια ξεπέρασε δυο αντιπάλους του και βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Το παιχνίδι στη συνέχεια δεν είχε πολλές φάσεις, όμως η ποιότητα του Μετίν, που είχε κέφια στην αναμέτρηση, ήταν αρκετή για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 27ο λεπτό.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος μεσοεπιθετικός με μαγική μπαλιά έβγαλε τον Κάσας απέναντι από τον Αναστασόπουλο, με τον Αργεντινό να κάνει ωραίο πλασέ και να γράφει το 1-0.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΛ να είναι συνέχεια στο προσκήνιο και να προσπαθεί για ένα δεύτερο τέρμα και τον Αστέρα να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Ξεκίνημα με αλλαγή

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για την ομάδα της ΑΕΛ, καθώς ο Στέλιος Βενετίδης αισθάνθηκε πόνους στο πόδι του, με αποτέλεσμα την θέση του να πάρει ο Τουάμα.

Η αναμέτρηση δεν είχε καμία σχέση με το πρώτη ημίχρονο, αφού οι φάσεις ήταν λίγες με τις δυο ομάδες να παίζουν πολύ δυνατά στον χώρο του κέντρου.

Πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος στο 77ο λεπτό, όταν ο Αναστασόπουλος βγήκε από την εστία του για να κόψει τον Μετίν που ανέβηκε από τα αριστερά. Ο Τούρκος μέσος έβγαλε όμως μπαλιά στον Κάσας μέσα στην περιοχή του Αστέρα, με τον Λαζαρίδη να κόβει το πλασέ του πάνω στην γραμμή.

Ο Αστέρας έχασε μεγάλη φάση για να φέρει το ματς στο 1-1 στο 84ο λεπτό, όταν σε μια σέντρα από τα δεξιά ο Τσέζαρεκ βρέθηκε μόνος του με την μπάλα μέσα στην περιοχή του Βιέρα, όμως το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι τελείωσε με την ΑΕΛ να παίρνει σπουδαία νίκη, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις.

Συνέντευξη Τύπου


Μαρίνος Ουζουνίδης (τεχνικός ΑΕΛ): " Εύχομαι να δούμε από όλες τις ομάδες καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά ειδικά από τη δική μας ομάδα. Αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο, άλλωστε. Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα, ο αντίπαλος ήταν στην τέταρτη θέση και είχε ένα αήττητο σερί πολλών παιχνιδιών. Περιμέναμε δύσκολο ματς. Παρουσιαστήκαμε, όμως, πολύ καλοί, με σωστή τακτική και υπομονή στο παιχνίδι μας και πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίρνουμε βαθμούς και να τους διεκδικούμε σε όλα τα παιχνίδια, γιατί βρισκόμαστε ακόμη σε δύσκολη βαθμολογική θέση.

Περιμένω από τους νέους παίκτες να προσαρμοστούν ακόμη περισσότερο και να ετοιμαστούν, ώστε να αποκτήσουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Συγχαρητήρια στα παιδιά, δούλεψαν πολύ στη διακοπή και έδειξαν ότι ήθελαν πολύ τη νίκη. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Τρίπολης που απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν τα τελευταία της αποτελέσματα. Αυτό δίνει και μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας

".

Για την παρουσία των νεοαποκτηθέντων δήλωσε: " Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια τους. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο. Σήμερα στάθηκαν καλύτερα απ’ ότι περίμενα και εγώ. Έδειξαν ότι θα βοηθήσουν αρκετά στη συνέχεια Τη διαφορά την κάνει το αποτέλεσμα. Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, τότε κανείς δεν μένει στην εμφάνιση".

Βαγγέλης Βλάχος (τεχνικός Αστέρα Τρίπολης): " Έγινε καλό ματς μετά τη διακοπή αν και δεν συνηθίζεται. Αμφότερες ομάδες ήθελαν τη νίκη και έγιναν πολλές φάσεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια. Και οι δύο πλευρές ήθελαν τους τρεις πόντους. Η διακοπή δεν επηρέασε την απόδοσή μας, προσπαθήσαμε αλλά δεν καταφέραμε. Δεν περίμενα τόσο καλό τον αντίπαλο".

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Αστέρα εκθείασε τον Τουμέρ Μετίν λέγοντας: " Όταν είσαι καλός και έμπειρος παίκτης, δεν έχει σημασία αν είσαι λίγο σε μια ομάδα. Αυτό ισχύει για τους Βελάσκο και Φλάβιο. Ο Μετίν ήταν καταπληκτικός και η παρουσία του ομορφαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίξαμε με ένα χαφ μπροστά από την άμυνα για να τον περιορίσουμε. Είναι, όμως, πολύ καλός παίκτες και το αποδεικνύουν οι πράξεις του. Έχει πάντα λύσεις και το έχει αποδείξει η πορεία του. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μετριότατο και μακάρι να είχε έρθει νωρίτερα, το ίδιο και ο Ριβάλντο. Έστω και στα 37 αν έρθει ένας τέτοιος παίκτης, ανάλογης αξίας, κάτι δίνει στο ποδόσφαιρο. Οι επενδυτές πρέπει να ασχολούνται γιατί υπάρχει πάντα ελπίδα για κάτι καλό".
Όλα τα λεφτά...


Ο Τουμέρ Μετίν. Όσα χρόνια και αν περάσουν η ποιότητα του Τούρκου μεσοεπιθετικού είναι τέτοια, που μπορεί με μια ενέργεια να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Τον Αστέρα Τρίπολης. Πολύ κακό παιχνίδι από τον Αστέρα, που έδειξε πως ήθελε να πάρει κάτι από το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο.

To Live του αγώνα...


Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Αλκαζάρ
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Βοηθοί: Καρατζήκας (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)
4ος: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Βέλλιος (Ξάνθης)



Η 11άδα των γηπεδούχων
ΑΕΛ(Ουζουνίδης): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Μετίν, Φλάβιο, Κάσας, Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Αστέρας Τρίπολης(Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρόκας, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης, Μπαστία, Καρέρα, Τσέζαρεκ, Ουντόζι, Έντερ.
1' Έναρξη αγώνα
Στη σέντρα η ομάδα της ΑΕΛ
3' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Ο Καρέρα θα βρει ωραία τον Έντερ μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ, όμως το σουτ που θα κάνει θα περάσει άουτ.
12' Δοκάρι ΑΕΛ
Ο Τουμέρ θα κάνει πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα όμως θα χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου.
16' Κόρνερ Αστέρας Τρίπολης
Πρώτο κόρνερ στην αναμέτρηση για τον Αστέρα, με τον Τσέζαρεκ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να την στέλνει άουτ.
18' Ευκαιρία ΑΕΛ
Δυνατό σου του Βενετίδη από πολύ μακριά, η μπάλα στην αγκαλιά του Αναστασόπουλου.
27' Γκολ ΑΕΛ
Ο Μετίν θα κάνει μαγική μπαλιά στον Κάσας που θα βγει απέναντι από τον Αναστασόπουλο, και με πλασέ θα κάνει το 1-0.
29' Ευκαιρία ΑΕΛ
Ο Μετίν με ατομική ενέργεια θα μπει μέσα στην περιοχή του Αστέρα και θα κάνει μια πάσα μέσα στην περιοχή Αναστασόπουλου. Μετά από σύγχυση ο Κάσας θα κάνει το σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ.
33' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Σουτ από καλή θέση του Έντερ, η μπάλα στην αγκαλιά του Βιέρα.
35' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς για τον Καρέρα, μετά από μαρκάρισμα στον Κυριακίδη.
44' Ευκαιρία ΑΕΛ
Σέντρα του Βενετίδη από τα δεξιά, η μπάλα θα κοντράρει πάνω στον Αργυρόπουλο και θα βγει κόρνερ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα η ομάδα του Αστέρα
46' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Τουάμα μέσα στη θέση του Βενετίδη.
53' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Σουτ του Μπαστία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Βιέρα θα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
59' Ευκαιρία ΑΕΛ
Σέντρα του Τουάμα από τα αριστερά, Μετίν και Κάσας δεν θα μπορέσουν να σκοράρουν από κοντά,
60' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Βίλτσες μέσα στη θέση του Φυτανίδη.
67' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Κίτρινη κάρτα στον Ρομέου για διαμαρτυρία.
68' Σχόλιο
Κακό το θέαμα στο δεύτερο μέρος με τις δυο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες.
69' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Κίτρινη κάρτα στον Αργυρόπουλο για δυνατό μαρκάρισμα στον Μετίν.
75' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ρόκας έξω στη θέση του ο Ουριμπάρι.
77' Ευκαιρία ΑΕΛ
Ο Αναστασόπουλος θα βγει από την εστία του για να κόψει τον Μετίν, ο οποίος θα πασάρει στον Κάσας μέσα στην περιοχή του Αστέρα. Το πλασέ του ωστόσο θα κόψει πάνω στην γραμμή ο Λαζαρίδης.
79' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Καούνος μέσα στην θέση του Έντερ.
84' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Ο Τσέζαρεκ μόνος του μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ θα δεχθεί την μπάλα, όμως το σουτ που έκανε πέρασε ψηλά άουτ.
87' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Τουμέρ έξω στη θέση του ο Ααράμπ.
88' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ
Κίτρινη κάρτα στον Βελάσκο για μαρκάρισμα στον Ουντόζι.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο μέρος.
90' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Κυριακίδης έξω στη θέση του ο Πούρι.
90' Λήξη αγώνα


Videos με τα γκολ της αναμέτρησης







































































TAGS ASTERAS AKTOR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ