ΞΑΝΘΗ

ΑΕΛ-Skoda Ξάνθη 2-0

ΑΕΛ-Skoda Ξάνθη 2-0
μετιν πανηγυρικο

Μετά από 7 αγωνιστικές η ΑΕΛ πήρε τη νίκη, επικρατώντας με 2-0 της Ξάνθης. Μετίν, Αμπουχατζίρα τα γκολ

Ο Τουμέρ Μετίν έδειξε το δρόμο και ο Αμπουχατζίρα σφράγισε το πρώτο φετινό τρίποντο για την ομάδα του, ανταμείβοντας τους περίπου 6.000 φίλους που έδωσαν το παρών στο Αλκαζάρ παρά την βροχή.
Μ' αυτή τη νίκη οι "βυσσινί" έφτασαν τους 6 βαθμούς και συνεχίζουν μ' άλλη -καλύτερη- ψυχολογία στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά οι Ακρίτες παρουσιάστηκαν φοβισμένοι, με αμυντικούς προσανατολισμούς και πλήρωσαν το λάθος του Κωστούλα αφού μετά το τέρμα του Μετίν δεν φάνηκαν ικανοί να αντιδράσουν και δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα της Ξάνθης σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις (63΄ Ιγκλέσιας), Τουάμα (74΄ Αμπουχατζίρα), Μετίν (80΄ Κάσας), Σίμιτς, Ααράμπ, Ρομέου, Μελίσσης, Κατσιαρός.

Skoda Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα, Πόι (82΄ Κουκιέλκα), Φαμπιανέσι (77΄ Σουάνης), Μαρσελίνιο (61΄ Στίβαρ).

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ρομέου, Ααράμπ, Αμπουχατζίρα, Σίμιτς - Κωστούλας, Κουκιέλκα
Με μια ματιά

Το πρώτο ημίχρονο του... ύπνου

Τι κι αν η νίκη έμοιαζε μονόδρομος για την ΑΕΛ, τι κι αν η Ξάνθη έψαχνε το πρώτο της τρίποντο εκτός έδρας, τι κι αν περίπου 6.000 λαρισαίοι αψήφησαν την βροχή και έδωσαν το παρών στο γήπεδο, το θέαμα από τις δύο ομάδες ήταν κάκιστο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Πολλά λάθη, άκρως αμυντικοί προσανατολισμοί και από τις δύο ομάδες, ελάχιστες ευκαιρίες και τα πρώτα 45 λεπτά κύλησαν στην κυριολεξία βασανιστικά. Χρειάστηκε να περάσουν 26 ολόκληρα λεπτά για να δούμε την πρώτη υποψία ευκαιρίας με την ΑΕΛ να είναι αυτή που την δημιούργησε.

Όλα ξεκίνησαν από σέντρα του Μπουκουβάλα από τα δεξιά όμως ο Ντε Νίγκρις δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά και έτσι ο Γκσπούρνινγκ δεν ανησύχησε.

Στο 34' η Ξάνθη ισοφάρισε τις ευκαιρίες με τον Κιντάνα να μην βρίσκει στόχο και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Τρανό παράδειγμα του κάκου θεάματος ήταν πως το πρώτο σουτ προς την εστία έγινε στο 44ο λεπτό από τον Ρομέου.

Κωστούλας κέρασε, Μετίν... σκόραρε

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην με τους 22 ποδοσφαιριστές να έχουν -επιτέλους- περισσότερη όρεξη για ποδόσφαιρο. Οι "βυσσινί" μπήκαν πιο δυνατά και πιο παθιασμένοι για τη νίκη και το 1-0 δεν άργησε να έρθει.

Για την ακρίβεια πέρασαν μόλις 7 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (52') και ο Μετίν άνοιξε το σκορ ξεσηκώνοντας το "μουντό" λόγω βροχής Αλκαζάρ. Ο Τούρκος εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Κωστούλα και σε άδεια εστία δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Και ενώ οι πανηγυρισμοί δεν είχαν κοπάσει καλά καλά για τους γηπεδούχους, οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη λίγο έλειψαν να αιφνιδιάσουν απαντώτας ένα λεπτό αργότερα. Στο 53' ο Μαρσελίνιο έκανε το σουτ από καλή θέση όμως ο Μάλαρτζ έσωσε την εστία του και κράτησε το 1-0 για την ΑΕΛ.

Το "χτύπημα" του Αμπουχατζίρα

Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανίκανοι να αντιδράσουν και έτσι τα λεπτά περνούσαν υπέρ της ΑΕΛ και με τον ρυθμό να παίρνει τον κατήφορο.

Κι αν η Ξάνθη ήταν αυτή που έψαχνε το γκολ, η ΑΕΛ ήταν αυτή που τα κατάφερε. Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα (86') ο Αμπουχατζίρα με κοντινή προβολή έκανε το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του.
Συνέντευξη Τύπου
Ουζουνίδης (ΑΕΛ): " Αυτό που ενδιέφερε και εμάς που ήμασταν μέσα στο γήπεδο, αλλά νομίζω και όλους σήμερα ήταν να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Παρότι δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή απόδοση, πήραμε τους τρεις βαθμούς και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Όταν είσαι η ΑΕΛ και μετά από 6 αγωνιστικές παραμένεις χωρίς νίκη είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση στους ποδοσφαιριστές. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο. Λάθος πάσες, όχι σωστές ενέργειες για να διασπάσουμε την άμυνα των αντιπάλων και πολλά οφσάιντ αντί για σωστές αλλαγές παιχνιδιού, είχαν ως συνέπεια να χάσουμε αρκετές ευκαιρίες για σωστές επιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο σταθήκαμε τυχεροί, όταν προηγηθήκαμε εκμεταλλευόμενοι λάθος του αντιπάλου. Μετά το γκολ φυσιολογικά ανέβηκε η ψυχολογία και η αγωνιστικότητά μας και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι φτάσαμε σε δίκαιη νίκη".

(Φτάνει η αλλαγή της ψυχολογίας για να προχωρήσει η ομάδα από εδώ και στο εξής;) " Φυσικά και όχι. Χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα. Είναι φανερό αυτό. Αλλά κι από την άλλη έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματα. Τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές, αλλά είναι πραγματικότητα.
Ο Αμπουχατζίρα μπήκε και έπαιξε έχοντας στα πόδια του μόλις 2 προπονήσεις. Ο Ματίας κι αυτός δεν ήταν ακόμη απόλυτα έτοιμος, αλλά χρειάστηκε να μπει στο παιχνίδι. Είναι θετικό το γεγονός ότι σιγά-σιγά επανέρχονται σε καλό ρυθμό και είναι διαθέσιμοι κάποιοι ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα, σήμερα ήταν πολύ σημαντικό που στον πάγκο μας είχαμε παίκτες, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να έπαιζαν βασικοί. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς και να έχουμε επιλογές. Παρότι δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, εξακολουθώ αν πιστεύω πολύ στους παίκτες μου γιατί έχουν δυνατότητες. Αλλά κι αυτοί είναι άνθρωποι και ο παράγοντας ψυχολογίας, αρκετές φορές, επηρεάζει"
.

(Ένα σχόλιο για την κίνησή σας να αντικαταστήσετε τον Ντε Νίγκρις με έναν χαφ όπως ο Ιγκλέσιας και η ομάδα για 17 λεπτά να παίξει με φορ τον Μετίν): " Ηταν απόφαση που λήφθηκε και με γνώμονα την εξέλιξη του παιχνιδιού και τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά το 1-0, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είναι ακόμη σε θέση να αγωνιστούν για 90 λεπτά. Μετά το γκολ η Ξάνθη προσπάθησε να μας δημιουργήσει προβλήματα, αλλά κλείσαμε καλά το κέντρο με την αλλαγή που κάναμε και ουσιαστικά από ένα σημείο κι έπειτα δεν κινδυνεύσαμε".

(Ένα σχόλιο για τη διαιτησία γιατί για ακόμη μια φορά υπήρξε σημαντική για την εξέλιξη του αγώνα απόφαση σε βάρος της ΑΕΛ, όπως η λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Ντε Νίγκρις, στο 60ο λεπτό):" Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πάρει θέση ο πρόεδρος, απ’ όσο γνωρίζω. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι τουλάχιστον στην έδρα σου πρέπει να έχεις το 50-50".

Ματζουράκης (Ξάνθη): " Το αποτέλεσμα αδικεί κατάφωρα τη δουλειά των παικτών μου. Στο πρώτο ημίχρονο υποχρεώσαμε την ΑΕΛ σε μια μίζερη στατιστική: 1 κόρνερ, ένα φάουλ και 1 σουτ. Είχαμε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κάναμε τη μεγάλη φάση. Παρόλα αυτά ήμασταν πιο κοντά στο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις. Το ίδιο και στο 2ο ημίχρονο. Ακόμη και μετά το γκολ της ΑΕΛ η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά και είχε 1-2 ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η ΑΕΛ, όμως, βρήκε αυτή την ευκαιρία στο 87’ να πετύχει το 2ο γκολ και να μας δημιουργήσεις ακόμη μερικές φάσεις όταν πια το παιχνίδι είχε ανοίξει και ο αντίπαλος βρήκε χώρους να κινηθεί. Κρίμα, γιατί τα παιδιά δούλεψαν καλά και έκαναν ένα μυαλωμένο και πειθαρχημένο παιχνίδι".
Όλα τα λεφτά...
Τους περίπου 6.000 φίλους της ΑΕΛ που παρά τα κακά αποτελέσματα και την βροχή που δεν σταμάτησε να πέφτει, έδωσαν το παρών στο Αλκαζάρ, στήριξαν την ομάδα τους και βοήθησαν με το τρόπο τους τους ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη να πάρουν τη πρώτη τους νίκη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το κάκιστο θέαμα που παρακολουθήσαμε με μεγάλη δυσκολία στο πρώτο μέρος. Πολλά λάθη, ανύπαρκτη επιθετική λειτουργία και ελάχιστες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες ήταν το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης

To Live του αγώνα... από τον Γιώργο Χριστοφόρου
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Αλκαζάρ
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Η 11άδα των γηπεδούχων
Ουζουνίδης: Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ααράμπ, Μελίσσης, Κατσιαρός, Τουάμα, Μετίν, Σίμιτς, Ρομέου, Ντε Νίγκρις.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Μαντζουράκης: Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωτσούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπά, Κιντάνα, Πόι, Φαμπιανέσι, Λεϊτέ.
1' Έναρξη αγώνα
Στη σέντρα η ομάδα της Λάρισας
9' Σχόλιο
Χωρίς τη μεγάλη φάση έχουν περάσει τα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης.
18' Κίτρινη κάρτα
Κίτρινη κάρτα στον Ρομέου για επικίνδυνο παίξιμο.
26' Ευκαιρία Λάρισα
Πολύ καλή σέντρα του Μπουκουβάλα μέσα στην περιοχή της Ξάνθης. ο Ντε Νίγκρις δεν μπόρεσε με κεφαλιά να την στείλει στα δίχτυα.
34' Ευκαιρία Skoda Ξάνθη
Καλή ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Κιντάνα να πλασάρει από κοντά, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.
36' Κίτρινη κάρτα Λάρισα
Κίτρινη κάρτα στον Ααράμπ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Ευκαιρία Λάρισα
Σέντρα του Τουάμα από τα αριστερά, ο Ντε Νίγκρις δεν μπόρεσε από κοντά να πλασάρει. Στην συνέχεια της φάσεις ο Τουμέρ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά έχασε την ισορροπία του.
52' Γκολ Λάρισα
Τραγικό λάθος του Κωστούλα που έδωσε έτοιμο γκολ στον Μετίν, και αυτός με πλασέ έκανε το 1-0.
53' Ευκαιρία Skoda Ξάνθη
Ο Μαρσελίνιο από κοντά έκανε την προβολή, αλλά ο Μάλατζ έδιωξε την μπάλα κρατώντας το μηδέν στην εστία του.
64' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ντε Νίγκρις έξω, στη θέση του ο Ιγκλέσιας.
72' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη
Κίτρινη κάρτα στον Κωστούλα
73' Σχόλιο
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει αρκετά με τις δυο ομάδες να αλλάζουν πολλές πάσες.
74' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Τουάμα έξω στη θέση του ο Αμπουχαρτζίρα
77' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Μαρσελίνιο έξω στη θέση του ο σουάνης
80' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Τουμέρ έξω στη θέση του ο Κάσας
81' Κίτρινη κάρτα Λάρισα
Κίτρινη κάρτα στον Αμπουχατζίρα
83' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Κουκιέλκα μέσα στη θέση του Πόι
86' Γκολ Λάρισα
Ο Κάσας γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή της Ξάνθης και μετά από κόντρες ο Αμπουχατζίρα την έστειλε στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ.
89' Κίτρινη κάρτα Λάρισα
Κίτρινη κάρτα στον Σίμιτς
90' Έναρξη καθυστερήσεων
90' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη
Κίτρινη κάρτα στον Κουκιέλκα
90' Λήξη αγώνα









































TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ