SERIE A

Αφαίρεση-σοκ 3 βαθμών από Κάλιαρι!

Αφαίρεση-σοκ 3 βαθμών από Κάλιαρι!
Τσελίνο-Κάλιαρι

Μειώθηκαν σημαντικά οι ελπίδες των Σαρδηνών να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Serie B, με την ιταλική ομοσπονδία να του αφαιρεί τρεις βαθμούς για μία... νομική παρατυπία

Ο κανονισμός στην γειτονική χώρα προβλέπει ότι κανένα ποδοσφαιρικό μέλος δεν μπορεί να καταθέσει νομικά μέτρα ενάντια σε ένα άλλο μέλος, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητήσει άδεια από την ιταλική ομοσπονδία (FIGC).
Εδώ προέκυψε και η -οδυνηρή όπως αποδείχτηκε- παρατυπία από πλευράς Κάλιαρι, η οποία αγνόησε να προβεί στην απαραίτητη αυτή κίνηση όταν κατηγόρησε τον παλιό της παίκτη, Τζανλούκα Γκρασαντόνια για συκοφαντική δυσφήμηση το Φεβρουάριο του 2007.

Τί είχε πει ο Γκρασαντόνια εναντίον της Κάλιαρι τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση της διοίκησης; Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Il Mattino", ο νυν άσος της Σαλερνιτάνα είχε εκτοξεύσει βαριές κατηγορίες απέναντι στους πρώην εργοδότες του για δύο διαφορετικά ζητήματα: ένα που είχε να κάνει με υπόθεση ντόπινγκ και ένα που είχε να κάνει με θέμα βίας.

Για την υπόθεση ντόπινγκ, είχε διηγηθεί ότι αυτός και μερικοί συμπαίκτες του ήταν αναγκασμένοι να ουρούν αντί για έναν άλλο παίκτη της ομάδας προκειμένου να αποφύγει αυτός τις κυρώσεις του νόμου, ενώ για το θέμα της βίας ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση είχε στενή σχέση με τα πιο ακραία στοιχεία από τους οργανωμένους οπαδούς, τους οποίους χρησιμοποιούσαν μάλιστα εναντίον των παικτών.

Συγκεκριμένα, στην δική του υπόθεση, υποστήριξε ότι η Κάλιαρι ήθελε να τον διώξει και χρησιμοποίησε τους οπαδούς αυτούς ως μοχλό πίεσης, καθώς πυρπολήθηκε η μηχανή του, ο ίδιος χτυπήθηκε, ενώ διάφορα μηνύματα με απειλές κατά της ζωής του είχαν γραφτεί σε τοίχους του Κάλιαρι.

Μετά από όλα αυτά ακολούθησαν οι μηνύσεις από την Κάλιαρι και τον πρόεδρό της, Μάσιμο Τσελίνο, όμως η υπόθεση αυτή δεν ήταν... γραπτό να έχει ευτυχές τέλος για τους "ροσομπλού".

Από τη στιγμή που επιβεβαίωθηκε με ντοκουμέντα ότι η Κάλιαρι δεν ζήτησε την απαραίτητη άδεια για να προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις κατά του παίκτη, εφαρμόστηκε ο κανονισμός, με αποτέλεσμα να αφαιρούνται αυτόματα τρεις πόντοι από την ομάδα.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά βάζει τη... θηλειά γύρω από το λαιμό της ομάδας του Νταβίντε Μπαλαρντίνι, η οποία από τους 18 πόντους πέφτει στους 15, οκτώ λιγότερους δηλαδή από την γραμμή της σωτηρίας 13 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κάλιαρι, Μάσιμο Τσελίνο, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για έναν χρόνο καθώς και με πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.














TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ