ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αφιέρωμα της UEFA για Νίνη

Αφιέρωμα της UEFA για Νίνη
Νινης

"Αποκάλυψη" χαρακτηρίζει η UEFA τον Σωτήρη Νίνη. Στην Ιταλία για εξετάσεις Έκι, Τσίγκας

Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ προκάλεσε αίσθηση, καθώς ήταν αρκετοί αυτοί που πίστευαν οτι οι "πράσινοι" θα έχουν ένα εύκολο έργο απέναντι στους Κρητικούς, όμως στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα δεν ήταν έτσι, καθώς οι "μελανόλευκοι" ήταν απο τις λίγες ομάδες που έπαιξαν ανοικτά στο ΟΑΚΑ και κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία.
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά, δημιούργησε ευκαιρίες (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) όμως δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τ' αμυντικά λάθη των παικτών του "τριφυλλιού".

Βεβαίως το πρωτάθλημα δεν χάθηκε τώρα, αλλά την 18η αγωνιστική όταν ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να νικήσει την Ξάνθη, την ώρα που ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και έφευγε απο την Τούμπα με το "τρίποντο".

Πρόβλημα Γκαλίνοβιτς-αμυντικής γραμμής

Αυτό που έχει φανεί απο την αρχή της σεζόν, συνεχίστηκε και στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, καθώς ήταν ξεκάθαρο οτι υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία του Μάριο Γκαλίνοβιτς με τους αμυντικούς του. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η φάση απο την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ, όπου ο Κροάτης δεν συννενοήθηκε με τον Γκούμα και ο Ντρούλιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Ο Γκαλίνοβιτς έχει πολύ καλά αντανακλαστικά, όμως κάνει συχνά το λάθος με αποτέλεσμα να μην έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του, γι' αυτό και έχει κάνει λάθη στα τρία τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού (στο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και τον αγώνα με τον ΟΦΗ).

Πάνω-κάτω το ίδιο ισχύει και για τον Εμπέντε απλώς ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας έχει κάνει καλύτερες εμφανίσεις διότι λόγω σωματοδομής διαθέτει καλύτερα αντανακλαστικά. Το θέμα είναι οτι οι τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ θα κληθούν να επέμβουν σε 3-4 φάσεις κατά την διάρκεια ενός αγώνα και αν δεν αντιδράσουν σωστά, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Στον αγώνα με τον ΟΦΗ όμως δεν ήταν αρνητικός μόνο ο Γκαλίνοβιτς αλλά και οι αμυντικοί καθώς έγιναν αβίαστα λάθη που θα μπορούσαν να στοιχίσουν αν οι παίκτες του ΟΦΗ ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια.

Σε κακή μέρα και ο Μουνιόθ

Εκτός απο τους ποδοσφαιριστές, σε κακή μέρα βρέθηκε και ο Βίκτορ Μουνιόθ καθώς δεν του βγήκαν αρκετές απο τις επιλογές του. Άλλαξε πλευρά στους Βύντρα (δεξιά), Νίλσον (αριστερά), με αποτέλεσμα και τα δυο γκολ των Κρητικών να δημιουργηθούν απο την πλευρά του Σουηδού, κάτι που ανάγκασε τον Ισπανό τεχνικό ν' αλλάξει πλευρά τους Βύντρα, Νίλσον στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην περίπτωση του Χαραλαμπίδη ο Μουνιόθ επέλεξε αρχικά ο Κύπριος ν' αγωνιστεί σαν αριστερό εξτρέμ, όμως ούτε αυτή η απόφαση τον δικαίωσε καθώς ο Χαραλαμπίδης δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί στον ρόλο του και στην συνέχεια του αγώνα άλλαξε πλευρά με τον Ρομέρο.

Στην Κυριακάτικη αναμέτρηση οι αλλαγές του Μουνιόθ δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω στον Παναθηναϊκό, ωστόσο υπήρχαν αγώνες όπου ο Ισπανός έκανε την διαφορά με τις επιλογές του, όπως ο αγώνας Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, όπου οι Μάντζιος και Νίνης άλλαξαν τις ισορροπίες της αναμέτρησης.

Έχει την στήριξη των οπαδών
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί για τον Βίκτορ Μουνιόθ είναι οτι έχει καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας στον δεύτερο γύρο. Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει μερικά καλά παιχνίδια και δείχνει να βρίσκει τον δρόμο του, με αποτέλεσμα οι οπαδοί να στηρίζουν τον Μουνιόθ και να επιθυμούν την παραμονή του στην Παιανία και την επόμενη περίοδο.

Βέβαια αυτό είναι ένα θέμα που θα ξεκαθαρίσει μετά το Πάσχα ή ακόμα και μετά την λήξη του πρωταθλήματος τον Απρίλιο, καθώς υπάρχει το περιθώριο για διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές. Πάντως, είναι δεδομένο οτι αν οι "πράσινοι" κατακτήσουν το Κύπελλο και κάνουν καλή πορεία στο UEFA, ο Ισπανός τεχνικός θα έχει βελτιώσει ακόμη περισσότερο το προφίλ του.

Αφιέρωμα της UEFA για τον Νίνη
Σε αποκάλυψη για τον ποδοσφαιρικό κόσμο στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί ο Σωτήρης Νίνης, από τη στιγμή που έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω σε ένα 16χρονο παίκτη δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τα διεθνή ΜΜΕ κι έτσι αφιέρωμα για το νέο "αστέρι" του Παναθηναϊκού φιλοξενεί η ιστοσελίδα της UEFA.

Στο σχετικό κείμενο, στο οποίο γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι πηγαίνει σχολείο και στις απουσίες του τον τελευταίο καιρό, τονίζεται ότι δεν έχει χάσει παιχνίδι από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του (στις 7 Ιανουαρίου εναντίον του Αιγάλεω για τη 16η αγωνιστική της Super League), ενώ αναμένεται να κάνει και την "παρθενική" ευρωπαϊκή εμφάνισή του την Πέμπτη απέναντι στη Λανς στο "Φελίξ Μπολάρ".

Στη συνέχεια το αφιέρωμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κάνει μια αναφορά στα πεπραγμένα του Νίνη τον τελευταίο μήνα, όπου αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής, με αποκορύφωμα το γκολ που σημείωσε στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Παρά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, ο ίδιος κρατάει χαμηλούς τόνους, ενώ γίνεται αναφορά και στην γρήγορη άνοδο του.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της UEFA
"Η απουσία του 16χρονου Σωτήρη Νίνη έχει γίνει εσχάτως αισθητή από το σχολείο του. Ο λόγος; Οι υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει λείψει από κανέναν αγώνα της ομάδας του από τότε που έκανε ντεμπούτο τον περασμένο μήνα και ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη απέναντι στη Λανς την Πέμπτη.

Ο Νίνης αποτελεί μια αποκάλυψη. Ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής στην πρώτη του εμφάνιση, τη νίκη με 1-0 επί του Αιγάλεω στις 7 Ιανουαρίου. Στην τέταρτή του συμμετοχή ήρθε και το πρώτο του γκολ, που δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Ντρίμπλαρε δύο αμυντικούς και εξαπέλυσε ένα μακρινό σουτ, που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 επί του Πανιωνίου και προκάλεσε τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων. Παρά τις επευφημίες, παραμένει ήρεμος.

Γεννημένος στις 3 Απριλίου του 1990, ο Νίνης είναι ο νεότερος σε ηλικία σκόρερ του Παναθηναϊκού στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Οι δυνατότητές του είναι εμφανείς. Το… παλιομοδίτικο παιχνίδι του στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, η εξαιρετική του τεχνική και η ικανότητά του στις σέντρες έχουν κερδίσει πολλούς θαυμαστές. Κάποιοι έμειναν έκπληκτοι τον Δεκέμβριο, όταν του προτάθηκε επαγγελματικό συμβόλαιο ή όταν ο Μουνιόθ τον κάλεσε στην αποστολή σχεδόν δύο μήνες αφότου είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο UEFA είναι η Λανς και δεδομένου πως ο Νίνης έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και στην πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στη Γαλλία. Όντας μακριά από τη μάχη του τίτλου στο εγχώριο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει σίγουρα συνέχεια στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Αν προκριθεί σε βάρος της Λανς, θα αντιμετωπίσει στη φάση των 16 το νικητή του ζευγαριού Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπλάκμπερν.

Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Παναθηναϊκού ήταν η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, σχεδόν δύο δεκαετίες προτού καν γεννηθεί ο Νίνης. Η Ελλάδα είναι για την ακρίβεια η μεγαλύτερη χώρα που δεν έχει κερδίσει ποτέ ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο. Αν και ο Νίνης δηλώνει πως δεν ασχολείται με τα προσωπικά του στατιστικά, να είστε βέβαιοι πως στοιχηματίζει να αλλάξει τη συγκεκριμένη κατάσταση. Αρκεί βέβαια να μπορεί να απουσιάζει από τις σχολικές του υποχρεώσεις, αν και παρακολουθεί ήδη νυχτερινό σχολείο για να καλύψει τα κενά. Ότι όμως και να τον περιμένει στο νυχτερινό σχολείο, δεν θα είναι σίγουρα κάτι τόσο σημαντικό όσο το τεστ αυτής της Πέμπτης".

Ο Ζιλό υπολογίζει τον Παναθηναϊκό
Τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα για τους "32" του Kυπέλλου UEFA με τον Παναθηναϊκό, η Λανς επικράτησε άνετα της Σοσό με 3-1 στο "Φελίξ Μπολάρ" και παρέμεινε στη 2η θέση της Ligue 1, που ισοδυναμεί με συμμετοχή στους ομίλους του ερχόμενου Champions League. Παρά την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα του, ο Φρανσίς Ζιλό φαίνεται ότι υπολογίζει ιδιαίτερα τους "πράσινους", γεγονός που αποδεικνύεται από τις κινήσεις που έκανε, μόλις εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση με την Σοσό.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος τεχνικός αντικατέστησε στο 80ο λεπτό τους Αρούνα Ντιντάν και Νέναντ Κοβάσεβιτς, εξηγώντας στους δημοσιογράφους: "Θέλησα να τους προστατεύσω και να τους ξεκουράσω, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό. Αρκετοί παίκτες ήταν κουρασμένοι, ενώ ο Κοβάσεβιτς αισθάνεται ενοχλήσεις στα πλευρά. Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, είναι η πρώτη από μία σειρά δύσκολων αγώνων και πρέπει να έχουμε ταχεία αποκατάσταση. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι την Πέμπτη".

Στην Ιταλία οι Γκονζάλες, Τσίγκας
Στην Ιταλία βρίσκονται οι Εκι Γκονζάλες και Θανάσης Τσίγκας, προκειμένου να επισκεφθούν ορθοπεδικό που ειδικεύεται σε τραυματισμούς στο γόνατο και να πάρουν μια δεύτερη γνώμη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο μεταξύ, όσοι παίκτες του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν στον αγώνα με τον ΟΦΗ έκαναν χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κυρίως ασκήσεις με μπάλα. Θεραπεία έκαναν οι Μπίσκαν, Σέριτς και Δάρλας, ενώ ο Κώτσιος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Το θετικό της σημερινής μέρας είναι οτι ο Βίκτορ Σάντσεθ ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης χωρίς ν' αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, οπότε ο Ισπανός είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να τεθεί στην διάθεση του Βίκτορ Μουνιόθ για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν. Ο Αντονσον γυμνάστηκε σε χαλαρούς ρυθμούς, επειδή ταλαιπωρείται από ίωση.



















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ