ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

"Αγγίζει" ιστορικό ρεκόρ ο Φαν ντερ Σαρ!

"Αγγίζει" ιστορικό ρεκόρ ο Φαν ντερ Σαρ!
Φαν ντερ Σαρ-Μάντσεστερ

Ο Έντουιν Φαν ντερ Σαρ έφτασε 1302 λεπτά χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία του, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του Άμπελ και πλησιάζοντας αυτό του Βέρλιντεν της Μπριζ

Στο 63ο λεπτό της νικηφόρας αναμέτρησης με τη Φούλαμ το βράδυ της Τετάρτης στο "Ολντ Τράφορντ", ο Ολλανδός γκολκίπερ έσπασε το ρεκόρ εθνικών πρωταθλημάτων που είχε ο γκολκίπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Άμπελ, τη σεζόν 1990-91, όπου είχε κρατήσει την εστία του απαραβίαστη για 1275 λεπτά, με τον ίδιο να φτάνει πλέον τα 1302.
Μοναδικό εμπόδιο πλέον για τον πολύπειρο γκολκίπερ των "κόκκινων διαβόλων" -προκειμένου να έχει τα πρωτεία στην Ευρώπη- είναι ο Βέρλιντεν της Μπριζ από την προηγούμενη δεκαετία που είχε μείνει για 1390 λεπτά ανίκητος, με τον Φαν ντερ Σαρ να έχει την ευκαιρία να πιάσει... κορυφή στο ερχόμενο ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Μπλάκμπερν.

Όσο για το απόλυτο ρεκόρ, αυτό το κατέχει ο γκολκίπερ Ματσαρόπι της Βάσκο ντα Γκάμα, που μεταξύ του 1977 και του 1978 μπόρεσε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία για το εκπληκτικό νούμερο των 1816 λεπτών!





TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ