NATIONS LEAGUE

Αγγλία - Φινλανδία 2-0: Γιόρτασε με δύο υπέροχα γκολ ο κατοστάρης Κέιν

England's Harry Kane, left, celebrates after scoring his side's second goal during the Group F UEFA Nations League soccer match between England and Finland at Wembley Stadium in London, Tuesday, Sept. 10, 2024. (AP Photo/Frank Augstein)
England's Harry Kane, left, celebrates after scoring his side's second goal during the Group F UEFA Nations League soccer match between England and Finland at Wembley Stadium in London, Tuesday, Sept. 10, 2024. (AP Photo/Frank Augstein) @2024 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Με τον Χάρι Κέιν να γιορτάζει με δύο γκολ την 100η συμμετοχή του με τη φανέλα με το εθνόσημο, η Αγγλία επιβλήθηκε 2-0 της Φινλανδίας στο "Γουέμπλεϊ" και έκανε το "2 στα 2" για τον 2ο όμιλο της League B του Nations League.

Σε μία βραδιά που ήταν κομμένη και ραμένη στα μέτρα του, όντας το τιμώμενο πρόσωπο πριν από τη σέντρα στο "Γουέμπλεϊ" για τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών με τη φανέλα με το εθνόσημο (μόλις ο 10ος παίκτης στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας) δεν θα μπορούσε να μην ήταν ο Χάρι Κέιν ο μεγάλος πρωταγωνιστής απέναντι στην Φινλανδία.

Ο 29χρονος φορ της Μπάγερν έδειξε την τεράστια εκτελεστική του δεινότητα σε ακόμη ένα ματς της μεγάλης καριέρας του, καθώς βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο μέρος, για να φτάσει τα 68 γκολ με τα "τρία λιοντάρια" και να τα οδηγήσει σε ένα άνετο 2-0 που τους έφερε συγκάτοικους με την Εθνική Ελλάδας στον 2ο όμιλο της League B του Nations League.

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ του στο 100ο παιχνίδι του με την εθνική Αγγλίας, απέναντι στην Φινλανδία για το Nations League | 10 Σεπτεμβρίου 2024
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ του στο 100ο παιχνίδι του με την εθνική Αγγλίας, απέναντι στην Φινλανδία για το Nations League | 10 Σεπτεμβρίου 2024 @2024 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Το πρώτο μέρος βρήκε την Αγγλία να έχει κατοχή μπάλας πάνω από 80% όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Φινλανδίας, με τους γηπεδούχους να στερούνται ιδεών και φαντασίας στο τελευταίο τρίτου του γηπέδου και να μένουν αναπόφευκτα στο μηδέν.

Η κατάσταση έμοιαζε να παραμένει ίδια και απαράλλακτη στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, όμως κάπου εκεί ο Χάρι Κέιν αποφάσισε να πάρει το... όπλο του και να κάνει εκείνος δώρα στο φίλαθλο κοινό της χώρας του, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 αγώνων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η αρχή έγινε στο 57ο λεπτό όταν ελίχτηκε εξαιρετικά έξω από τη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων του, για να μπει σε αυτήν και να κεραυνοβολήσει τον Χραντέσκι με ασύλληπτο δεξί σουτ, που προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στις εξέδρες.

Οι παίκτες της Αγγλίας πανηγυρίζουν γκολ του Χάρι Κέιν κόντρα στην Φινλανδία | 10 Σεπτεμβρίου 2024
Οι παίκτες της Αγγλίας πανηγυρίζουν γκολ του Χάρι Κέιν κόντρα στην Φινλανδία | 10 Σεπτεμβρίου 2024 @2024 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους Άγγλους και η συνέχεια τους βρήκε να κυριαρχούν απόλυτα στο χορτάρι, με το δεύτερο γκολ να δείχνει πως είναι θέμα χρόνου και να έρχεται στο 76' μετά από όμορφο συνδυασμό, με τον Μαντουέκε να γυρίζει τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και τον αρχηγό της Αγγλίας να εκτελεί τον αντίστοιχο της Φινλανδίας για το τελικό 2-0.

Αποτέλεσμα που επέτρεψε στην ομάδα του Λι Κάρσλι να κάνει το "2 στα 2" στον 2ο όμιλο της League B και να παραμείνει στην κορυφή μαζί με την Εθνική Ελλάδας, με τις επικεφαλής της βαθμολογίας να αναμετρώνται στις 10 Οκτωβρίου στο "Γουέμπλεϊ" στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

  • ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Λιούις, Κόνσα (61' Κόλγουιλ), Στόουνς (80' Γκουέχι), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ράις, Γκόμες, Γκρίλις, Γκόρντον (66' Έζε), Σακά (66' Μαντουέκε), Κέιν (80' Μπόουεν)
  • ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέσκι, Σταλ, Χόσκονεν, Ιβάνοφ, Ούρονεν (46' Νίσκανεν), Πέλτολα, Καμαρά, Κέσκινεν (74' Άντμαν) Σούλερ (84' Γουάλτα), Πούκι (46' Κάλμαν), Γένσεν (62' Λουντ)
  • 1ος, απευθείας άνοδος στο League A
  • 2ος, playoffs ανόδου στο League A
  • 3ος, playouts υποβιβασμού στο League C
  • 4ος, απευθείας υποβιβασμός στο League C

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

  • Αγγλία - Φινλανδία 2-0 (57' 76' Κέιν)
  • Ιρλανδία - Ελλάδα 0-2 (50' Ιωαννίδης, 87' Τζόλης)
TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ