ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγγλία-Βραζιλία 1-1

Αγγλία-Βραζιλία 1-1
Μπέκαμ, Τέρι, Αγγλία

Με τον Τζον Τέρι να ανοίγει το σκορ στο νέο "Γουέμπλεϊ" (67') και τον Ντιέγκο να ισοφαρίζει στο 92', Αγγλία και Βραζιλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, σε φιλικό ματς

Ο αγώνας, ο οποίος ικανοποίησε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο μόνο στο δεύτερο μέρος, είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος στην επανεμφάνισή του με τα "λιοντάρια" μετά από 1 χρόνο είχε αρκετά καλή απόδοση.
Εξαιρετικά φτωχό σε συγκινήσεις ήταν το πρώτο μέρος, με τους περίπου 90.000 φιλάθλους που γέμισαν ασφυκτικά το νέο "Γουέμπλεϊ" να το έχουν ξεχάσει πιθανότατα πριν καν γυρίσουν στα σπίτια τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο πρώτο ημίωρο καταγράφτηκαν μόνο δύο καλά σουτ, από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 13' (πέρασε άουτ) και τον Τζο Κόουλ πέντε λεπτά αργότερα, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Έλτον.

Από εκεί και πέρα, οι θεατές πετάχτηκαν από τις θέσεις τους μόνο στο 30', όταν η αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Μπέκαμ πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Έλτον, ενώ το ίδιο έγινε και στο 35', με το φάουλ του Ροναλντίνιο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Βραζιλία να είναι πιο επικίνδυνη, φτάνοντας μάλιστα δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 49' ο γκολκίπερ των Άγγλων, Πολ Ρόμπινσον, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Ροναλντίνιο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 53' η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρόμπινσον, από το δυνατό διαγώνιο σουτ του Κακά εκτός περιοχής.

Οι φάσεις αυτές φαίνεται ότι αφύπνισαν τους γηπεδούχους, που "απάντησαν" με δύο καλές ευκαιρίες. Η πρώτη σημειώθηκε στο 57' με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και τον Μάικλ Όουεν να παίρνει την κεφαλιά, η οποία όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έλτον.

Η δεύτερη καλή φάση για τους Άγγλους στην επανάληψη ήρθε στο 64' με το σουτ-κερυανό του Ντάουνινγκ να καταλήγει κόρνερ, καθώς μεσολάβησαν τα ακροδάχτυλα του Έλτον.

Η τρίτη καλή φάση για τα "λιοντάρια" ήταν και η... φαρμακερή για τους Βραζιλιάνους. Από φάουλ ακριβείας του Μπέκαμ στο 68', ο αρχηγός Τζον Τέρι πήρε εντυπωσιακά την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ και γράφοντας ταυτόχρονα ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης της Εθνικής Αγγλίας που πετυχαίνει γκολ στο νέο "Γουέμπλεϊ" (αντικαταστάθηκε στο 72').

Στο 73' η Βραζιλία "άγγιξε" την ισοφάριση, όταν μετά την κάθετη πάσα του Ροναλντίνιο και το τραγικό λάθος του Γουές Μπράουν, η μπάλα έφτασε στον επιθετικό της Χίρενφεϊν, Αλφόνσο Άλβες, όμως το πλασέ του πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Ρόμπινσον.

Στο 80' το φάουλ του Ροναλντίνιο από πλεονεκτική θέση βρήκε στο τείχος και έφυγε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η κεφαλιά του Άλφόνσο Άλβες από κοντά έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Aνεπιτυχής κατάληξη είχε και η φάση του 84ου λεπτού για τη "σελεσάο", με το πλασέ του Ντιέγκο από κοντά να μπλοκάρεται από τον Ρόμπινσον.

Kαι ενώ όλα έδειχναν ότι η Αγγλία θα άνοιγε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο νέο "Γουέμπλεϊ", τελικά η Βραζιλία κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Ντιέγκο μετά από σέντρα του Ζιλμπέρτο, εξαργυρώνοντας την πίεση που άσκησε μετά το γκολ που δέχτηκε.

Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ του άσου της Βέρντερ Βρέμης με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία (ΜακΛάρεν): Ρόμπινσον, Κάραγκερ, Κινγκ, Τέρι (73' Μπράουν) Σόρει, Μπέκαμ (77' Τζένας) Τζέραρντ, Λάμπαρντ (88' Κάρικ) Κόουλ (62' Ντάουνινγκ) Σμιθ (62' Ντάιερ) Όουεν (83' Κράουτς)

Βραζιλία (Ντούνγκα): Έλτον, Άλβες (65' Μαϊκόν) Νάλντο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο, Ροναλντίνιο, Μινέιρο (62' Εντμίλσον) Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κακά (71' Αλφόνσο Αλβές) Ρομπίνιο (74' Ντιέγκο) Βάγκνερ Λοβ

Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Μικρά-μικρά για το Αγγλία-Βραζιλία

* Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επέστρεψε στην Εθνική Αγγλίας μετά από τον προημιτελικό του περασμένου Μουντιάλ με την Πορτογαλία, και συγκεκριμένα μετά από 335 ημέρες!

* Επανεμφάνιση και για τον Μάικλ Όουεν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μετά από έναν περίπου χρόνο, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε όλο αυτό το διάστημα.

* Το ντεμπούτο του με τη φανέλα με τα "λιοντάρια" πραγματοποίησε ο αριστερός μπακ, Νίκι Σόρει, της Ρέντινγκ, ο οποίος μάλιστα παντρεύεται το Σάββατο (2/6).

* Λίγο πριν απο την έναρξη του διεθνούς φιλικού αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θρύλου της Εθνικής Αγγλίας, Άλαν Μπολ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο. Αμέσως μετά, οι 90.000 άνθρωποι που κατέκλυσαν το νέο "Γουέμπλεϊ" χειροκρότησαν όρθιοι, θέλοντας να αποχαιρετήσουν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του αγγλικού ποδοσφαίρου.

* To τελευταίο παιχνίδι που έδωσε η Εθνική Αγγλίας στο παλιό "Γουέμπλεϊ" ήταν στις 7 Οκτωβρίου 2000, χάνοντας με 1-0 από την Γερμανία (σκόρερ ο Χάμαν), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2002. Το αποτέλεσμα αυτό οδήγησε τον Κέβιν Κίγκαν να υποβάλλει την παραίτησή του από τον πάγκο των "λιονταριών".

* Στο αμέσως προηγούμενο φιλικό παιχνίδι που είχε δώσει η Εθνική Βραζιλίας επί αγγλικού εδάφους, είχε γνωρίσει την ήτταμε 2-0 από την Πορτογαλία στο "Emirates Stadium".

* Τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης κέρδισε ο Στίβεν Τζέραρντ.














































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ