Η Μπράιτον κατέγραψε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της στην Ευρώπη και μάλιστα σε μία σπουδαία έδρα, τη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”. Το 2-0 επί του Άγιαξ για τον 2ο όμιλο του Europa League τη φέρνει σε θέση ισχύος στη μάχη της πρόκρισης στα νοκ άουτ του θεσμού.
Ο “Αίαντας” είχε κάνει το 2/2 με τον Τζον φαν’τ Σχιπ στον πάγκο του ως υπηρεσιακό τεχνικό, όμως απέναντι στους Άγγλους δεν κατάφερε να είναι το ίδιο επιθετικός. Οι ευκαιρίες καταγράφονταν με το σταγονόμετρο και για τις δύο ομάδες, με συνέπεια το γκολ του Ανσού Φατί στο 15′ να κάνει τη μεγάλη διαφορά.
Στο 2ο μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και δη οι γηπεδούχοι, όμως το γκολ του Σιμόν Αντινγκρά στο 53′ ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.
Ο Άγιαξ άρχισε να πιέζει περισσότερο, βρήκε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω κι έτσι παρέμεινε ουραγός στη βαθμολογία του ομίλου της ΑΕΚ χωρίς νίκη και ρεαλιστικές ελπίδες για πρόκριση στο Europa League.