ΑΓΓΛΙΑ

Άγιε μου Φέργκιουσον!

Άγιε μου Φέργκιουσον!
Μάνι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Επιστολή στον Ποντίφηκα με την οποία απαριθμεί τα... θαύματα του Σερ Άλεξ, απέστειλε ο ιδιόρρυθμος μπασίστας Νάνι

Λίγο μετά από την κατάκτηση του τρεμπλ με τους "κόκκινους διαβόλους" το 1999, ο Σκωτσέζος τεχνικός δέχτηκε την ύψιστη τιμή καθώς του απονεμήθηκε από την βασίλισσα ο τίτλος του Σερ, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι πρέπει να πάρει έναν ακόμη τίτλο, αυτόν του Αγίου...
Ένας φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο μπασίστας του αγγλικού συγκροτήματος "Primal Scream", Μάνι (το πραγματικό του όνομα είναι Γκάρι Μούντφιλντ), δεν δίστασε να στείλει γράμμα στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Βενέδικτο τον 16ο, ζητώντας του την... αγιοποίηση του Άλεξ Φέργκιουσον.

Μία επιστολή που στάλθηκε αμέσως μετά την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του 9ου πρωταθλήματος επί ημερών Φέργκιουσον, επιτυχία που σύμφωνα με τον αποστολέα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία καθώς στην δεύτερη θέση έμεινε η Τσέλσι των ακριβοπληρωμένων άσων και του μεγιστάνα Αμπράμοβιτς.

Επιστολή με αποδέκτη τον Πάπα
" Ο Μάνι μου είπε ότι έγραψε γράμμα στον Ποντίφικα, καταγράφοντας σε αυτό όλα τα θαύματα που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Φέργκιουσον, γιατί θέλει να γίνει Άγιος", αποκάλυψε με δηλώσεις του στην αγγλική εφημερίδα φίλος του γνωστού μπασίστα και συνέχισε:

" Σύμφωνα με αυτόν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την αγιοποίηση. Άλλωστε, ο τεχνικός θεωρείται ήδη ένα είδος Θεού για τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνεπώς το να χειροτονηθεί δεν θα κάνει και μεγάλη διαφορά.

Όσον αφορά για τον Μάνι, δεν πιστεύω ότι έχει μία τακτική αλληλογραφία με τον Πάπα, όμως έχω να του μιλήσω από τη Δευτέρα, οπότε δεν ξέρω, ίσως και να μιλάει αυτή τη στιγμή στο τηλέφωνο με τον Ποντίφηκα

".

Στηριζόμενος στο γεγονός ότι ο Πάπα είναι φίλαθλος του ποδοσφαίρου και ότι ο Φέργκιουσον τον περασμένο μήνα πήγε την ομάδα ιδιωτική επίσκεψη στο χώρο του Βατικανού, στο περιθώριο του πρώτου προημιτελικού με την Ρόμα στην "αιώνια πόλη", ο Μάνι είναι πεπεισμένος ότι αυτή η αγιοποίηση μπορεί να είναι μία καλή ιδέα, αν και σύμφωνα με τον Φέργκιουσον μόνο μετά θάνατον μπορεί κάποιος να ονομαστεί άγιος.

Γκολ στον τελικό με φανέλα... Spiderman
Ο ίδιος ο μπασίστας όμως επιμένει ότι ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ έχει κάνει μία σειρά από θαύματα, με το πρώτο και μεγαλύτερο απ'όλα να είναι η κατάκτηση του τρεμπλ (Τσάμπιονς Λιγκ, νταμπλ στην Αγγλία), κάτι που δεν έχει πετύχει άλλη αγγλική ομάδα.

Για όσους πάντως κάνουν λόγο για τρελό αίτημα, που μόνο ένας ιδιόρυθμος άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει, παραθέτουμε μία εκπληκτική ατάκα του Μάνι σε πρόσφατη συνέντευξή του, η οποία αποδεικνύει πόσο παρορμητικός είναι:

" Ονειρεύομαι να πετυχαίνω γκολ σε έναν τελικό Κυπέλλου UEFA, φορώντας το κοστούμι του Σπάιντερμαν, και καβαλώντας μία Harley-Davidson..." Τα συμπεράσματα δικά σας!
















TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ