ΠΑΟΚ

"Aγιε μου Βασίλη σε παρακαλώ". Ο "ασπρόμαυρος Aγιος Βασίλης" φέρνει πάντα τέτοιες ημέρες περίεργα δώρα...

"Aγιε μου Βασίλη σε παρακαλώ". Ο "ασπρόμαυρος Aγιος Βασίλης" φέρνει πάντα τέτοιες ημέρες περίεργα δώρα...
Άγιος Βασίλης

Ο "ασπρόμαυρος Αγιος Βασίλης" εμφανίζεται κάθε φορά που τον καλούν οι φίλοι της ομάδας, ωστόσο φέρνει κάθε χρόνο τα ίδια περίεργα... δώρα.

"Αγιε μου Βασίλη σε παρακαλώ φέρε μας στην Τούμπα έναν πρόεδρο” φωνάζαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Πανιώνιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φίλοι του δικεφάλου ζητούν τέτοιες ημέρες -Χριστουγεννιάτικες- έναν πρόεδρο για την ομάδα τους.

Όμως ο Άγιος Βασίλης του ΠΑΟΚ, δεν είναι όπως οι άλλοι. Καταρχήν αυτός είναι ασπρόμαυρος , διαφορά επίσης ότι όταν δίνει δώρο, παίρνει μαζί του και το προηγούμενο που είχε φέρει στον ΠΑΟΚ κάποια περασμένη χρονιά. Πάντως το ποιό σημαντικό είναι οτι ο Παοκτσής Άγιος Βασίλης δεν είναι και τόσο... εύστοχος στις επιλογές των δώρων!

Και εξηγούμαστε: Ο Θωμάς Βουλινός αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ πρωτοχρονιά του 1997! Στην θέση του από τον σάκο του Άγιου Βασίλη βγαίνει ο Γιώργος Μπατατούδης.

Ο τελευταίος μετά από 6 χρόνια μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ περνάει δύσκολες καταστάσεις, στην κερκίδα οι οπαδοί του συλλόγου όπως είχαν κάνει και με τον Βουλινό ζητούν με σύνθημα τους από τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει έναν πρόεδρο.

Έτσι ο Μπατατούδης συμφωνεί και τυπικά να αποχωρήσει λίγε μέρες πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου του 2003.

Το νέο δώρο του Άγιου Βασίλη δεν χωρούσε αυτήν την φορά σε έναν σάκο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε και τον αποθηκευτικό χώρο του ελκήθρου, για να το φέρει στην Τούμπα. Βλέπετε αυτήν την φορά ο Άγιος Βασίλης μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες του, είπε να κάνει μεγαλύτερο δώρο αυτήν την φορά και έτσι έφερε στον ΠΑΟΚ δύο μεγαλομετόχους: Τους Γούμενο και Παγώνη!

Όμως ο συμπαθητικός κατά τα άλλα κύριος με την γενειάδα... δεν ήξερε ότι η ποσότητα δεν κάνει την διαφορά και έτσι ετοιμάζεται να επανέλθει αφού ο Γούμενος θα έχει τελειώσει (εκτός απροόπτου) και τυπικά από τον ΠΑΟΚ στις 29 Δεκεμβρίου, για άλλη μια φορά δηλαδή , Χριστουγεννιάτικα και μάλιστα πολύ κοντά στην γιορτή του Αγίου Βασιλείου.

Στην συνέχεια ας θυμηθούμε πως έφυγε ο Βουλινός και ήρθε ο Μπατατούδης:

Ιανουαρίου του 1997

Επί προεδρίας του ο ΠΑΟΚ βίωσε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του. Στη ρεβάνς του Κυπέλλου UEFA με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν στο γήπεδο της Τούμπας (1.10.1992) ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ από το ημίχρονο με 0-2. Οι οπαδοί εισβάλλουν στο γήπεδο, το παιχνίδι διακόπτεται και ο ΠΑΟΚ αποβάλλεται από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τρία χρόνια, ποινή που μειώνεται τρία χρόνια αργότερα σε μονοετή αποκλεισμό.

Ο κ. Βουλινός δέχεται καταιγισμό πυρών και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο ζητώντας την απομάκρυνσή του. H αρχή του τέλους της προεδρίας Βουλινού σήμανε ουσιαστικά την 6η Νοεμβρίου 1995 με τον αγώνα ΠΑΟΚ - AEK. Στο 64' η AEK προηγείται με 3-1, ενώ οι οπαδοί είναι αποφασισμένοι να μην τελειώσει το παιχνίδι. Εισβάλλουν στο γήπεδο και το παιχνίδι διακόπτεται δύο φορές, με τη δεύτερη να είναι οριστική. Ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με μείον τρεις βαθμούς και πέντε αγωνιστικές της έδρας του.

Την Πρωτοχρονιά του 1997 ο κ. Βουλινός, εξαντλημένος οικονομικά και κυρίως ψυχολογικά, παραδίδει τις μετοχές στους Γιώργο Καλύβα και Γιώργο Μπατατούδη, με τον πρώτο να εκτελεί καθήκοντα προέδρου για έξι μήνες. Πριν έρθει ο Μπατατούδης, με πανό κρεμασμένο στα κάγκελα, οι φίλοι της ομάδας ζητούσαν από τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει έναν ισχυρό πρόεδρο!

Τι έγραφαν τα ΜΜΕ όταν ήρθαν οι Γούμενος-Παγώνης; Έχει επίσης ενδιαφέρον:

Κυριακή 21Δεκεμβρίου 2003

“Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Γιώργος Μπατατούδης συμφώνησε και τυπικά με τους κ.κ. Γιάννη Γούμενο και Βασίλη Παγώνη για την πώληση του 51% των μετοχών του ΠΑΟΚ, και αποτελεί παρελθόν από τα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ, μετά την κήρυξη των μετοχών του ως ανενεργές από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και μετά από 7 ώρες διαπραγματεύσεων.

Παρελθόν αποτελεί ο Γιώργος Μπατατούδης από την διοίκηση του ΠΑΟΚ. Ο «μπάτμαν», μετά την απόφαση της ΕΕΑ, η οποία έκρινε ανενεργές τις μετοχές που είχε στην κατοχή του (51%), κατέληξε σε συμφωνία με τους Γιάννη Γούμενο και Βασίλη Παγώνη, η οποία οριστικοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Ο Γιώργος Μπατατούδης θα εισπράξει άμεσα (την Δευτέρα) το ποσό των 500.000 €, ενώ μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου θα λάβει και το υπόλοιπο ποσό των 600.000 €”.



Κακό παιδί;

Διαβάζοντας αυτά, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι σε αυτόν τον σύλλογο ενώ τα χρόνια και τα πρόσωπα αλλάζουν οι καταστάσεις είναι ακριβώς οι ίδιες.

Οι γιορτές όμως πλησιάζουν και όλοι όσοι αγαπούν τον ΠΑΟΚ αναρωτιούνται τι... καλό θα φέρει φέτος ο Σάντα Κλάους και αν έχει μάθει από τα λάθη του.

Εκτός αν δεν φταίει αυτός, αλλά ο ΠΑΟΚ, διότι λένε οτι στα κακά παιδιά δεν φέρνει δώρα!



































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ