ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αγωνία για ενίσχυση, γήπεδο και πλέι-οφ

Αγωνία για ενίσχυση, γήπεδο και πλέι-οφ
Αντωνίου, αεροδρόμιο, Παναθηναϊκός

Επιστρέφει ο Αντωνίου, αγωνία και για γήπεδο. Ζ.Σίλβα: "Μάθημα για όλους μας". Νέο πρόστιμο από ΟΥΕΦΑ

Επιστρέφει ο Αντωνίου


Τα αποτελέσματα όσων έχει καταφέρει να συλλέξει ο Κώστας Αντωνίου στην Αργεντινή μαζί με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα σε ότι αφορά πιθανή μεταγραφική κίνηση, θα μεταφέρει στους Νίκο Πατέρα και Χενκ Τεν Κάτε, με τον ερχομό του.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου που ολοκλήρωσε την Δευτέρα το ταξίδι του στην χώρα του τανγκό, επιστρέφει και στις αποσκευές άπαντες θεωρούν ότι θα "κρύβει" κάτι καλό για την ενίσχυση της ομάδας. Οι συζητήσεις και οι βολιδοσκοπήσεις παικτών που ενδιάφεραν το "τριφύλλι" προχώρησαν σε σημαντικό βαθμό με την βοήθεια και του σκάουτερ και Αργεντίνου, Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Τα αποτελέσματα του ταξιδιού δεν αποκλείεται να πέσουν στο τραπέζι και του Δ.Σ. της Τετάρτης με την συμμετοχή και των μετόχων, εκεί που θα συζητηθούν αρκετά πράγματα για την ενίσχυση της ομάδας.

Αγωνία για Βοτανικό

Αγωνία εκτός από τα μεταγραφικά υπάρχει και στο θέμα του γηπέδου. Ο λόγος, είναι πως το πρωί της Δευτέρας δεν συζητήθηκε όπως πολλοί περίμεναν στο συμβούλιο το θέμα με την απαλλοτρoίωση της έκτασης Βωβού στην περιοχή του Ελαιώνα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης δεν έφερε καν στο συμβούλιο σαν θέμα το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ μέχρι τώρα δεν έχει παραδώσει στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού για υπογραφή το πρωτόκολο που θα επιτρέπει στο εργοτάξιο να μπει στον Βοτανικό και να αρχίσει τα έργα. Θέματα σίγουρα που προκαλούν απορίες στους ανθρώπους του "τριφυλλιού" για την εσκεμμένη ή όχι καθυστέρηση.

100.000 ευρώ πρόστιμο για τα λέιζερ



Βαριά ήταν και πάλι η τιμωρία της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA στον Παναθηναϊκό για την συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Βιγιαρεάλ. Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο το "τριφύλλι" με το ευκαταφρόνητο ποσό των 100.000.

Ακόμα οι "πράσινοι" τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών με διετή αναστολή, κάτι που σημαίνει πως αν συμβεί το παραμικρό ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς οπαδούς ένα ευρωπαϊκό ματς.

Συνολικά και μετά την νέα τιμωρία από τα ταμεία της ΠΑΕ έχουν φύγει φέτος γύρω στις 600.000 ευρώ σε χρηματικά πρόστιμα τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στις ευρωπαϊκές ενώ επίσης περίπου 100.000 ευρώ για αποκατάσταση γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Μάθημα για όλους μας"

Για την απώλεια του τίτλου αλλά και τα καθοριστικά παιχνίδια των πλέι-οφ μίλησε ο Ζιλμπέρτο Ζίλβα μετά το ματς με τον ΟΦΗ. Ο Βραζιλιάνος μέσος αναφέρθηκε ακόμα στην πιθανή απουσία του λόγο του Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

- Τι πήγε στραβά στο πρωτάθλημα και τώρα είστε αναγκασμένοι να παλέψετε για τη δεύτερη θέση;
" Αυτό που πήγε στραβά νομίζω ήταν το κακό μας ξεκίνημα στη σεζόν. Αντιμετωπίσαμε σκληρές άμυνες και δεν είναι νορμάλ για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να έχει χάσει 10 βαθμούς από δύο ομάδες, τον Ηρακλή και τον Εργοτέλη. Τις σέβομαι αυτές τις ομάδες, αλλά κατά τη γνώμη μου έπρεπε να νικήσουμε αυτά τα ματς. Ήταν ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας. Και αν θέλουμε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά τα πλέι-οφ".

-Τι πρέπει να κάνετε για να διεκδικήσετε του χρόνου το πρωτάθλημα;
" Να ξεκινήσουμε δυνατά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν δεν αρχίσεις δυνατά μια διοργάνωση δεν μπορείς να πετύχεις. Ειδικά επειδή στην Ελλάδα το πρωτάθλημα είναι σύντομο. Αν χάσεις λοιπόν βαθμούς κόντρα σε μικρούς και μεσαίους αντιπάλους στην έδρα σου, είναι δύσκολο να διεκδικήσεις τον τίτλο. Αυτό ήταν μεγάλο μάθημα για όλους μας. Και πρέπει να το μάθουμε καλά. Αλλά για να είναι καλή η ερχόμενη σεζόν θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να πετύχουμε στα πλέι οφ και να παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν τα καταφέρουμε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα".

-Τελικά πληρώσατε δικά σας λάθη και χάσατε τον τίτλο;
" Ξεκάθαρα είναι δικό μας λάθος. Δεν μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες λέγοντας ότι υπήρχε άλλη ομάδα πιο δυνατή από εμάς. Δεν μπορούμε να μιλάμε για λάθη μέσα στα παιχνίδια. Όλα εξαρτώνται από τον εαυτό μας. Τα δικά μας λάθη μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

-Μπορείτε να πάρετε τη δεύτερη θέση μέσω των πλέι οφ;
" Είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε για τον σύλλογο και τους οπαδούς. Είναι δική μας υπόθεση και δουλειά πλέον να τελειώσουμε την υπόθεση αυτή και να πάρουμε τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ".

-Υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα στη Βραζιλία που λένε ότι θα αγωνιστείς στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Ισχύει κάτι τέτοιο; Επειδή θα χάσεις ένα μέρος της προετοιμασίας.
" Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αγωνιστώ. Έχω συμμετάσχει στα προκριματικά του Μουντιάλ και η συγκεκριμένη διοργάνωση ουσιαστικά είναι σαν τη… σέντρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι επαγγελματίας. Παίζω για την Βραζιλία πολλές φορές τα καλοκαίρια. Ελπίζω μετά από αυτά τα ματς να καταφέρω να ξεκουραστώ με λίγες μέρες άδειας και να επιστρέψω πάλι".

- Δεν είναι πρόβλημα το ότι θα χάσεις ένα διάστημα της προετοιμασίας;
" Δεν θα είναι για πολύ. Δεν θα έχω πολλές μέρες άδειας και έτσι δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα".

Ντέιβιντ Φίλιο: "Θα τα καταφέρουμε..."



Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε από την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ο Ντέιβιντ Φίλιο που έδειξε καλά στοιχεία στο κέντρο της άμυνας. Ο ταλαντούχος αμυντικός μίλησε για το ματς με τον ΟΦΗ αλλά και το μέλλον των "πράσινων" στα πλέι-οφ.

" Είμαι χαρούμενος για την πρώτη μου συμμετοχή στην ενδεκάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ακόμα πιο χαρούμενος που κερδίσαμε."

- Όλα κρίθηκαν χάρη στην απόδοσή σας στο δεύτερο ημίχρονο...

" Έτσι έγινε. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του ΟΦΗ αμύνθηκαν αρκετά καλά. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να σκοράρουμε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρουμε τελικά τη νίκη".

- Τώρα αρχίζουν τα πλέι-οφ, όπου σας περιμένουν δύσκολοι αγώνες...

" Σίγουρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες, αλλά θέλουμε να τα πάμε καλά στα πλέι-οφ και αν αγωνιστούμε ανάλογα θα τα καταφέρουμε."

Μαρσέλο Μάτος: " Περισσότερες τέτοιες όμορφες στιγμές"


Για την αλλαγή στην εικόνα των "πράσινων" ανάμεσα στα δύο ημίχρονα, αλλά και την νέα χρονιά που με περισσότερη δουλειά θα είναι σαφώς καλύτερη, μίλησε ο Μαρσέλο Μάτος.

" Είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε στο πρώτο λεπτό, κάτι που όμως δεν έγινε και στη συνέχεια χάσαμε κι άλλες ευκαιρίες. Και θα μπορούσαμε αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί να έχουμε κερδίσει ακόμη και με 5-0".

-Ποια ήταν η διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου;

" Η ουσιαστική διαφορά ήταν ότι από τη στιγμή που μπήκε το γκολ όλοι ανεβάσαμε την απόδοσή μας".

-Το γκολ που έβαλε ο Κλέιτον ήταν μία καταπληκτική συνολική ενέργεια. Πολύ ωραία ασίστ και πολύ καλή εκτέλεση. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κι άλλες τέτοιες φάσεις από εσάς;

" Πιστεύω πως στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία για περισσότερες τέτοιες όμορφες στιγμές. Το στυλ το αγωνιστικό της ομάδας θα το καθορίσει ο προπονητής. Δηλαδή, πως θα δουλέψει ο Παναθηναϊκός ώστε να κάνουμε πολύ καλή δουλειά στην επόμενη χρονιά".

-Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα από αυτές που παίρνουν μέρος στα πλέι-οφ;

" Νομίζω πως ναι. Θα πρέπει βέβαια να ξεκινήσουμε δυνατά. Το πρώτο παιχνίδι έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς και πρέπει να κερδίσουμε. Γιατί θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εξέλιξη των αγώνων".

























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ