ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αιγάλεω-Ολυμπιακός 1-1

Αιγάλεω-Ολυμπιακός 1-1
Στολτίδης

Στη Β' Εθνική και μαθηματικά το Αιγάλεω, μετά την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, όμως σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας ένα... τσουβάλι γκολ.
Το Αιγάλεω παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων και συμβιβασμένο με την ιδέα του υποβιβασμού, όμως από το πουθενά κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Χρβόγιε Γιάντσετιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (45'+1').

Στην επανάληψη, ο Τάκης Λεμονής έβαλε στο ματς τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Ιεροκλή Στολτίδη, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να περιορίσει σε τελείως παθητικό ρόλο το "Σίτι". Η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου, με τον "Ιέρο" να πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα στο 63' (με ανάποδο ψαλίδι). Οι πρωταθλητές θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, αν ο Λουΐτζι Τζενάμο δεν ήταν σε τόσο καλό βράδυ. Καλύτερος παίκτης του γηπέδου με διαφορά ο Γιάννης Οκκάς.

Oι συνθέσεις των ομάδων
Αιγάλεω (Στέλιος Πούλος): Τζενάμο, Γιάντσετιτς, Ποπόφ, Κουμπαρούλης (71' Εντουσέι), Τσάτσος, Σίμανεκ, Κουμορτζί, Τουρνάς (56' Νεντέλκοβιτς), Όμο, Μάρκο Μάριτς (88' Παπουτσής), Πετρόπουλος.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Μπούτινα, Πατσατζόγλου, Ντομί, Ζούλιο Σέζαρ, Ανατολάκης, Μίλος Μάριτς (46' Στολτίδης), Οκκάς, Νε (67' Μπαμπανγκίντα), Μπόρχα, Πάντος, Παππάς (46' Τζόρτζεβιτς).

Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας)

Βοηθοί: Κωτσιαντής (Ημαθίας), Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)

Τέταρτος διαιτητής: Φλαμπούρης (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Κουμορτζί (Αιγάλεω), - (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2 (με ρόμβο στη μεσαία γραμμή), με πολλά νέα πρόσωπα στη βασική σύνθεση και μία ενδεκάδα που έπαιζε για πρώτη φορά μαζί. Ο Μπούτινα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Super League και κάθησε κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, ο Πάντος αγωνίστηκε δεξιά, ο Ντομί αριστερά, με τους Ανατολάκη και Ζούλιο Σέζαρ να είναι τα δύο στόπερ. Ο Πατσατζόγλου ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Παππά δεξιά στο κέντρο και τον Μάριτς στα αριστερά. Ρόλο οργανωτή στη μεσαία γραμμή της πειραϊκής ομάδας ανέλαβε ο Νε. Μπόρχα και Οκκάς σύνθεσαν το επιθετικό δίδυμο των πρωταθλητών.

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Πούλος παρέταξε το Αιγάλεω με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Τζενάμο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Όμο, Κουμπαρούλης, Σίμανεκ και Ποπόφ. Ο Μάριτς ήταν ο αμυντικός μέσος του "Σίτι", με τον Γιάντσετιτς δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Τσάτσο στα αριστερά. Ο Κουμορτζί είχε ρόλο οργανωτή στο κέντρο, με τους Τουρνά και Πετρόπουλο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας του Αιγάλεω.

Οι ερυθρόλευκοι δεν επέτρεψαν στο Αιγάλεω να γίνει απειλητικό μπροστά από την εστία του Μπούτινα, ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Τάκη Λεμονή είχε τις ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα, δίχως αποτέλεσμα. Στο 7', ο Νε έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι στον Μπόρχα, ο οποίος έπιασε δεξί σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τζενάμο απέκρουσε σε κόρνερ, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά χάθηκε στο 34'. Ο Οκκάς έβγαλε την κάθετη πάσα στον Παππά, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το πλασέ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, όμως ο Τζενάμο απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ.

Όλα έδειχναν, λοιπόν, πως το πρώτο μέρος θα ολοκληρωνόταν δίχως κάποιο τέρμα, αλλά στο 45'+1' ο Γιάντσετιτς έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Ποπόφ εκτέλεσε με δύναμη φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Μπούτινα απομάκρυνε την μπάλα και στην επαναφορά ο Κροάτης μέσος του Αιγάλεω με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ερυθρόλευκου πορτιέρο, ο οποίος δεν φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Τάκης Λεμονής έκανε δύο γρήγορες αλλαγές. Ο Τζόρτζεβιτς αντικατέστησε τον Παππά και ο Στολτίδης τον Μάριτς, με τον Ολυμπιακό να είναι ακόμα πιο επιθετικός σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Στο 49', ο Τζενάμο "νίκησε" τον Οκκά, όμως στο 63' έγινε η ισοφάριση.

Σε μία εξαιρετική αντεπίθεση των Πειραιωτών, λοιπόν, έγινε το 1-1. Ο Οκκάς πάσαρε στον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μπόρχα "τσίμπησε" την μπάλα, ο Τζενάμο απέκρουσε προσωρινά και στην επαναφορά ο Στολτίδης με ανάποψο ψαλίδι, από το ύψος της μικρής περιοχής, ισοφάρισε σε 1-1.

Ο μονόλογος του Ολυμπιακού συνεχίστηκε... Στο 76', ο Πατσατζόγλου έκανε την κάθετη μπαλιά, ο Τζόρτζεβιτς άφησε έξυπνα στον Οκκά, ο οποίος επιχείρησε "λόμπα" έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του "Σίτι". Τέσσερα λεπτά αργότερα (80'), ήταν η σειρά του Τζενάμο να στερήσει από τους πρωταθλητές το γκολ, αφού απέκρουσε ενστικτωδώς το εξαιρετικό δεξί σουτ του Μπόρχα.
Συνέντευξη Τύπου
Στέλιος Πούλος: " Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σήμερα είχαμε πάθος, το οποίο έλειπε από άλλα παιχνίδια. Με ενόχλησε το ότι περιμέναμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό για να έχουμε κίνητρο. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να μάθουμε από τα λάθη μας.

Τάκης Λεμονής: " Σίγουρα στόχος αφού είχαμε πάρει το πρωτάθλημα ήταν να παίξουν κάποιοι παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Από κάποιους έμεινα ικανοποιημένος, από κάποιους άλλους όχι.

Καταρχάς αναφερθήκατε σε μερίδα του κόσμου. Πόσα άτομα ήταν αυτή η μερίδα; Γιατί εμάς μας είπαν ότι ήταν γύρω στα 30-40 άτομα και αποδοκιμάστηκαν από άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να απαντάμε σε οτιδήποτε. Ήμουν ξεκάθαρος και μετά τον αγώνα που δώσαμε την προηγούμενη αγωνιστική, ότι αυτή η ομάδα έχει πετύχει πολλά πράγματα και παίρνει και πάλι το πρωτάθλημα. Καμιά φορά, το έχουμε αυτό στην Ελλάδα, ξεχνάμε πολύ γρήγορα. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισοπεδωθεί αυτή η ομάδα. Ο στόχος των δύο αυτών παιχνιδιών ήταν να πάρουν χρόνο συμμετοχής και άλλοι παίκτες.

Διάβασα σε μία εφημερίδα συγκεκριμένα και οπωσδήποτε είναι πολύ περίεργο αυτό που γράφτηκε. Ίσα-ίσα που το παιδί (ο Ριβάλντο) ήρθε μετά την προπόνηση και μας ευχήθηκε καλή επιτυχία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να βγαίνουμε συνέχεια και να διαψεύδουμε κάποια πράγματα που δεν έχουν γίνει. Είναι κουραστικό και για εμάς. Αλλά είναι πολύ εύκολο να ρωτήσετε το Ριβάλντο, ο οποίος είχε πει σε κάποια στιγμή ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και πρώτος σκόρερ αν θα βγω καλώς αν δεν βγω δεν τρέχει και τίποτα. Αλλά σας λέω ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σίγουρα τελειώνοντας το πρωτάθλημα ενεργοποιούνται κάποιες διαδικασίες. Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι ως ποδοσφαιρικό τμήμα δεν μπορούμε να πούμε ότι ενδιαφερόμαστε για κάποιους παίκτες. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά και είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο έχουμε δουλέψει με τον πρόεδρο.

Και εγώ σας σέβομαι πάρα πολύ, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι ερώτηση που αφορά τη συνέντευξη Τύπου. Αν δεν σας αρέσει το θέαμα ή ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός είναι δικαίωμά σας. Γράφετε, κριτικάρετε, αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι και εμένα και τη συνέντευξη Τύπου και τους συναδέλφους σας, μας μειώνει να μιλήσουμε για το Σαρκοζί ή κάτι άλλο.

Οπωσδήποτε, έχουμε χρόνο μπροστά μας. Θα δούμε πως θα είναι και οι παίκτες όταν θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις, αλλά η βασική σκέψη που έχω κάνει για τα τελευταία παιχνίδια είναι αυτή. Να δώσω και πάλι ευκαιρίες









".

Ο Ντιντιέ Ντομί σχολίασε: " Όταν ξέρεις ότι είσαι πρωταθλητής, είναι δύσκολο να αποδώσεις καλά. Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε καλή απόδοση. Στο δεύτερο βοήθησαν οι αλλαγές και ειδικά αυτές του Τζόρτζεβιτς και Στολτίδη. Είναι πάντα καλό να παίρνεις το πρωτάθλημα και ένα κλαμπ όπως είναι ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να παίρνει το πρωτάθλημα. 'Οσον αφορά στον εαυτό μου, θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό.
Όλα τα λεφτά
Το γκολ του Ιεροκλή Στολτίδη. Δεν ήταν μόνο η εκπληκτική εκτέλεση του αμυντικού μέσου των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά συνολικά η άψογη αντεπίθεση που εκδήλωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Κυριολεκτικά, χάθηκε το τόπι.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απογοητευτική εικόνα στις εξέδρες του "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης", όπου βρέθηκαν περίπου 600 φίλαθλοι (και των δύο ομάδων).
Το Live του αγώνα
Συνθέσεις ομάδων
Αιγάλεω (Στέλιος Πούλος): Τζενάμο, Γιάντσετιτς, Ποπόφ, Κουμπαρούλης, Τσάτσος, Σίμανεκ, Κουμορτζί, Τουρνάς, Όμο, Μάρκο Μάριτς, Πετρόπουλος.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Μπούτινα, Πατσατζόγλου, Ντομί, Ζούλιο Σέζαρ, Ανατολάκης, Μίλος Μάριτς, Οκκάς, Νε, Μπόρχα, Πάντος, Παππάς.

1' Έναρξη αγώνα Ολυμπιακός
4' Σουτ Aιγάλεω
Πρώτο σουτ στον αγώνα. Ο Τουρνάς έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ από μακρινή απόσταση.
5' Σχόλιο
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
7' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Νε έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι στον Μπόρχα, ο οποίος έπιασε δεξί σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τζενάμο απέκρουσε σε κόρνερ, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.
10' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
16' Σουτ Aιγάλεω
Ο Πετρόπουλος δοκίμασε το πόδι του, αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από τη μεγάλη περιοχή ήταν απελπιστικά άστοχο.
21' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Μάριτς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Οκκάς έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Τζενάμο.
23' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μάριτς με το δεξί, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά από το τέρμα του Αιγάλεω.
25' Κίτρινη κάρτα Aιγάλεω Κουμορτζί
30' Σουτ Aιγάλεω
Σουτ του Κουμορτζί έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε ο Μπούτινα.
34' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Κάθετη πάσα του Οκκά στον Παππά, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το πλασέ από τα δεξιά, μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Τζενάμο απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ.
39' Σουτ Aιγάλεω
Ψηλοκρεμαστό σουτ του Πετρόπουλου από μακρινή απόσταση, μπλόκαρε ο Μπούτινα.
42' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Μάριτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Οκκάς πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
45' Έναρξη καθυστερήσεων Ένα λεπτό
45' Γκολ Aιγάλεω Γιάντσετιτς
Ο Ποπόφ εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Μπούτινα απομάκρυνε την μπάλα και στην επαναφορά ο Γιάντσετιτς δεν δυσκολεύτηκε με δεξί πλασέ να σκοράρει. Γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για το "Σίτι".
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Aιγάλεω
46' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ο Στολτίδης πήρε τη θέση του Μάριτς και ο Τζόρτζεβιτς του Παππά.
49' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Μπόρχα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Όμο έδιωξε άτσαλα την μπάλα, που έφτασε στον Οκκά, ο οποίος επιχείρησε το γυριστό σουτ, αλλά ο Τζενάμο απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του.
56' Αλλαγή παίκτη Aιγάλεω
Ο Νεντέλκοβιτς στη θέση του Τουρνά.
62' Φάουλ Ολυμπιακός
Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Τζενάμο έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.
63' Γκολ Ολυμπιακός Στολτίδης
Εξαιρετική αντεπίθεση των Πειραιωτών και γκολ! Ο Οκκάς πάσαρε στον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μπόρχα "τσίμπησε" την μπάλα, ο Τζενάμο απέκρουσε προσωρινά και στην επαναφορά ο Στολτίδης με ανάποψο ψαλίδι ισοφάρισε σε 1-1.
67' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μπαμπανγκίντα στη θέση του Νε.
71' Αλλαγή παίκτη Aιγάλεω
Ο Εντουσέι στη θέση του Κουμπαρούλη.
76' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Κάθετη μπαλιά του Πατσατζόγλου, ο Τζόρτζεβιτς άφησε έξυπνα στον Οκκά, ο οποίος επιχείρησε "λόμπα" έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τζενάμο.
80' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Εκπληκτικό δεξί του Μπόρχα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με υπερένταση ο Τζενάμο έδιωξε σε κόρνερ.
88' Αλλαγή παίκτη Aιγάλεω
Ο Παπουτσής στη θέση του Μάριτς.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τρία λεπτά
90' Λήξη αγώνα





































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ