ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα της ΕΠΟ στην κυβέρνηση για έλευση του ημιαυτόματου οφσάιντ, απομένει το "ναι" των ΠΑΕ

Αίτημα της ΕΠΟ στην κυβέρνηση για έλευση του ημιαυτόματου οφσάιντ, απομένει το "ναι" των ΠΑΕ

Αντιπροσωπεία της ΕΠΟ συναντήθηκε με ανθρώπους του υφυπουργείου αθλητισμού, με αντικείμενο συζήτησης την επιθυμία για χρήση του ημιαυτόματου οφσάιντ. Απομένει να συμφωνήσουν και οι ομάδες προκειμένου να δοθούν τα χρήματα.

Μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan Super League είναι πιθανό να έχουμε μία μεγάλη αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο από εδώ και πέρα, με την τεχνολογία να εμφανίζεται εκ νέου στο προσκήνιο.

Για την ακρίβεια, αναφερόμαστε στη χρήση του ημιαυτόματου οφσάιντ, με ανττιπροσωπεία της ΕΠΟ να έχει συνάντηση με ανθρώπους του υφυπουργείου αθλητισμού και να εκφράζει την επιθυμία της για να μπει η συγκεκριμένη τεχνολογία στο πρωτάθλημα, για να βρει θετική ανταπόκριση.

Στο πλαίσιο του ραντεβού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μάκης Γκαγκάτσης τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής της συγκεκριμένης τεχνολογίας, τονίζοντας πως είναι αδιανόητο έτσι να αμφισβητούνται οι γραμμές και ότι με την εφαρμογή του ημιαυτόματου οφσάιντ θα πάψει να υφίσταται η οποιαδήποτε σκέψη για αμφισβήτηση.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εμφανίστηκε θετικός τόσο στο ενδεχόμενο έλευσης του ημιαυτόματου οφσάιντ όσο και με την goal line technology και δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα από τη στιγμή που θα συμφωνήσουν οι ομάδες.

Όσο για το κόστος της επιπλέον σύμβασης (θα χρειαστεί να δοθεί ένα ποσό της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ για να τεθεί το ημιαυτόματο οφσάιντ στην υπηρεσία των ομάδων), προτάθηκε από το υφυπουργείο αθλητισμού να να συγκεντρωθεί το παραπάνω ποσό με αντίστοιχη παρακράτηση από την ετήσια χρηματοδότηση των ΠΑΕ.

Δηλαδή, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, τον προσεχή Ιανουάριο για το 2025, με τις ομάδες να καλούνται πλέον να συμφωνήσουν για να μπει στην τελική ευθεία η έλευση του ημιαυτόματου οφσάιντ στη ζωή του ελληνικού πρωταθλήματος.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ASTERAS AKTOR ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΟΛΟΣ ΛΑΜΙΑ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ