ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ακριτίδης: "To γήπεδο θα γίνει"

Ακριτίδης: "To γήπεδο θα γίνει"
ακριτιδης

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων ο Πολυχρόνιος Ακριτίδης τόνισε την αισιοδοξία του για την δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκό στον Βοτανικό

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra fm" επισήμανε σχετικά: Για την επιτυχία του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ: " Είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Είναι η τρίτη ομάδα στην Ευρώπη στους τίτλους. Πέντε αστέρια είναι πολλά και πιστεύω ότι είναι άπιαστο όνειρο για πολλές ομάδες".

Για το Κ.Κ.Ε. που έχει σταθερή στάση στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού: " Έχει μία άποψη και είναι σεβαστή. Το Κ.Κ.Ε. δεν θέλει καν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο".

Ποιες είναι οι εγγυήσεις: " Πηγάζουν από το συμφωνητικό που έχει υπογράψει και συμφωνήσει ο Παναθηναϊκός. Όλοι θέλουν την διπλή ανάπλαση. Από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, κανένας δεν είναι κατά της διπλής ανάπλασης. Ο δήμος έως και σήμερα λειτούργησε άψογα και έκανε τις διαδικασίες όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Ο δήμος εγγυάται να καταβάλει αποζημίωση αν δεν προχωρήσει το έργο".

Για την παράγραφο - Σκανδαλίδη: " Ο δήμος και όλες οι παρατάξεις θέλουν το κοινό καλό. Υποχρεώσεις και δικαιώματα έχουν όλοι. Ο δήμος πρέπει να υπερασπιστεί και τα δικά του συμφέροντα σε περίπτωση που θιχτούν".

Για την πρόταση Τσίπρα που δεν ψηφίστηκε: " Υπάρχει μία εκδίκαση και δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα και κανείς δεν μπορεί να προδικάζει το αποτέλεσμα. Οπότε και ο δήμος δεν μπορεί να πάρει μία απόφαση η οποία να μην έχει καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα του Συμβουλίου Επικρατείας".

Πως θα ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός να σκάβει αν δεν ξέρει ότι το μισό οικόπεδο δεν του ανήκει: " Στον Παναθηναϊκό δεν ανήκει τίποτα. Στον δήμο ανήκει".

Για το αν το Συμβούλιο Επικρατείας αποφασίσει να μην αφήσει τον Μπάμπη Βωβό να χτίσει το εμπορικό κέντρο, πως ο Παναθηναϊκός θα έχει την εγγύηση ότι θα έχει τον χώρο για το γήπεδο: " Ο δήμος δεν είναι ούτε δικαστής ούτε επιχειρηματίας. Θέλει να υπερασπιστεί την πόλη και το σχέδιο της διπλής ανάπλασης".

Αν τελικά θα γίνει το γήπεδο: " Εκτίμησή μου είναι ότι θα γίνει το γήπεδο. Είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες σωστά, σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό. Εμάς μας ενδιαφέρει η διπλή ανάπλαση".

Για το αν ο Δήμος θα κάνει απόσβεση των χρημάτων: " Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ναι. Τα έξοδα θα βγουν από το ενοίκιο του γηπέδου".

Για το αποτέλεσμα του γκάλοπ που βγάζει την Αθήνα τρίτη πιο βρώμικη πόλη στην Ευρώπη:

" Η πόλη δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Για να γίνουν όλα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία πολιτών και δημοσίου. Η κατάσταση που επικρατεί στον Ελαιώνα δεν παραπέμπει σε ευρωπαϊκή πόλη και ορθώς υπάρχουν παράπονα για την περιοχή. Δεν μπορούμε να παραπονούμαστε όταν πετάμε σκουπίδια στο δρόμο. Δεν φταίει μόνο ο κόσμος αλλά κι ο Δήμος. Είμαι της άποψης ότι την πόλη πρέπει να την φροντίζουμε όλοι. Για το θέμα της εγκληματικότητας εγώ θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι η πιο ασφαλής χώρα σε όλη την Ευρώπη.

Είμαστε σε μία περίοδο... μεταναστών και προβλημάτων. Ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει αρμοδιότητες αστυνόμευσης. Ενδεχομένως να είναι και το άλλοθι μας οι μετανάστες. Ότι μπορεί να κάνει ο Δήμος το κάνει. Για το θέμα της Ομόνοιας έχουμε κάνει πολλές προτάσεις στους αρμόδιους φορείς. Σκοπός δεν είναι να μεταφέρουμε ένα πρόβλημα από τη μία περιοχή στην άλλη. Σκοπός είναι να το λύσουμε, ώστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ενσωματωθούν στην ελληνική νοοτροπία. Όλα αυτά γίνονται με σχεδιασμό και πρωταγωνιστής σε αυτό είναι το Κράτος κι όχι ο Δήμος.

Ο Δήμος μπορεί μόνο να συμβάλλει με τις δυνάμεις που έχει. Ο Δήμος έχει προχωρήσει κι ένα βήμα παραπάνω για την Πολιτεία. Είναι από τους λίγους δήμους στην Ευρώπη που έχει εθνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο και παρέχει τα απαραίτητα σε αυτούς που δεν έχουν να ζήσουν κι ήρθαν στην χώρα μας για να βρουν μία καλύτερη ζωή. Πέρα από αυτά πρώτο μέλημα του Δήμου είναι να φέρει τον κόσμο πίσω στο κέντρο της πόλης. Προχωρά σε αναπλάσεις περιοχών και δρόμων, όπως του Μεταξουργείο και της Αθηνάς.

Όλα αυτά θα μπορέσουν να βοηθήσουν την Πολιτεία να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταναστευτικής πολιτικής. Εμείς προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθαριότητα και την ασφάλεια και να αναπλάσουμε περιοχές, ώστε να είναι ελκυστικές στους κατοίκους





".



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ