ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Αλ Ιτιχάντ - Αλ Καλίτζ 4-1: Τεσσάρα με ανατροπή για την ομάδα του Μπενζεμά, κόντρα σε Φορτούνη και Κουρμπέλη

Al Ittihad's Karim Benzema, second left, celebrates with teammates under a heavy rain after scoring their side's third goal during the Soccer Club World Cup first round soccer match between Al Ittihad and Auckland City FC at King Abdullah Sports City stadium in Jeddah, Saudi Arabia, Tuesday, Dec. 12, 2023. (AP Photo/Manu Fernandez)
Al Ittihad's Karim Benzema, second left, celebrates with teammates under a heavy rain after scoring their side's third goal during the Soccer Club World Cup first round soccer match between Al Ittihad and Auckland City FC at King Abdullah Sports City stadium in Jeddah, Saudi Arabia, Tuesday, Dec. 12, 2023. (AP Photo/Manu Fernandez) @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Αλ Καλίτζ των Φορτούνη και Κουρμπέλη προηγήθηκε μόλις στο 4' στην έδρα της Αλ Ιτιχάντ για την 5η αγωνιστική της Saudi League, με τους κιτρινόμαυρους να φέρνουν ωστόσο το ματς στα ίσα με τον Μπενζεμά και να επικρατούν με το ευρύ 4-1.

Η Αλ Ιτιχάντ ήθελε πάση θυσία το τρίποντο για να πιάσει την Αλ Χιλάλ στην κορυφή της βαθμολογίας της Saudi League μετά από 5 αγωνιστικές και το βρήκε το βράδυ της Παρασκευής (27/9), παρότι αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες για ένα 45λεπτο κόντρα στην Αλ Καλίτζ του Γιώργου Δώνη.

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος έδωσε φανέλα βασικού τόσο στον Κώστα Φορτούνη (έγινε αλλαγή στο 73') όσο και στον Δημήτρη Κουρμπέλη (έπαιξε σε όλο το ματς) είδε την ομάδα του να προηγείται μόλις στο 4ο λεπτό με ψηλοκρεμαστό πλασέ του -άλλοτε επιθετικού του ΠΑΟΚ- Νάρεϊ, ενώ στο 45' η Αλ Καλίτζ άγγιξε το δεύτερο γκολ, με τον γκολκίπερ Ραΐκοβιτς να σώζει την ομάδα του με τεράστια διπλή επέμβαση.

Το γεγονός πως απετράπη το δεύτερο γκολ της Αλ Καλίτζ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού στο δεύτερο μέρος ανατράπηκε πλήρως το σκηνικό, με την Αλ Ιτιχάντ να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο από το 46' μέχρι το φινάλε των καθυστερήσεων και να φτάνει σε μία επιβλητική νίκη.

Ο Μπενζεμά έγραψε το 1-1 στο 49ο λεπτό με δυνατό αριστερό σουτ εντός περιοχής και επτά λεπτά αργότερα ολοκληρώθηκε η ανατροπή με κεφαλιά του Αουάρ (2-1), με τον Μπέρχβαϊν να κάνει το 3-1 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Αλ Γκαμντί να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα στο 90+5', διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 για το σύνολο του Λοράν Μπλαν.

Τα γκολ της αναμέτρησης





TAGS ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ